![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Mylann píše:Kdyz chcete naladit kytaru pres ladicku a mate zaply aparat, tak staci jen ztlumit volume na 0 a vytahnout kabel? Nebo by se melo dat na standby a pak vytahnout kabel?...mozna je to drobnost, ale me zajima co je nejsetrnejsi...treba i kdyz vypinate zesilovac...tak prvne ztlumite, vytahente kabel...nebo ztlumite date na standby, vypnete a vytahnete kabel?...mozna to je drobnost...ale tak preci???
afektband píše:Připojování boxu
Když připojujete box, dbejte na přesnou ohmáž. Není to tranzistor, ohmy musí sedět. 8 na 8, 16 na 16 atd., když připojíte málo, tak vám odejde i tranzistor, natož lampa, když připojíte moc, dost zkracujete životnost elektronek. A ještě jedna důležitá věc. Vůbec nezkoušejte připojit box bez kvalitní silovýho kabelu. Tranzistoru to nevadí, ale lampa pokud se nemá do čeho opřít (nemá připojenou zátěž na koncáku), tak buď shoří konc. lampy, koncový odpory, trafo. (pokud zamozřejmě nemáte mesu, která proti tomu má ochranu)
Dariel píše:OT:Zjišťuju, že vůbec nevím, o čem je řeč.Nechcu zakládat nový thread, tak se zeptám na pár věcí:
1:Mám doma kombo http://kytary.cz/marshall-mg-15cd/4958/?SE4138:0:0:1:0
2:Zapínám ho tak, že zapnu power a začnu hrát.Kabel tam mám nonstop, že tam je standby, o tom ani nevím, o nějakém rozezahřátí nemluvěto je asi špatné, že?
3:Co je to lampa, amp, hlava, reprobox, kanál, tranzistor atd.?
4:Tohleto opravdu není vtip, sice hraju na el. kytaru rok, ale zjišťuji, že ani pořádně nevím co mám (před týdnem jsem si zjistil, co mám za kytaru a před pěti minutama, co mám za kombo![]()
Omluvte mě za mou neznalost, ale řídím ze heslem ,,Zeptej se teď a budeš vypadat 5 minut jako blbec.Neptej se vůbec a budeš vypadat jako blbec celý život.''
petrpeter píše:Nevim co cely ten rok s tou kytarou delas, ale je videt ze nejaka iniciativa z tve strany neco si o muzice, o kytarach, atd. zjistit, je uplne nulova...Stacilo by jen obcas cist neco tady na foru...
petrpeter píše:Za vola nejsi, ale spis to vypada jako by te to hrani proste nebavilo (coz 99,9% lidi tady prave bavi a prave proto se tu schazi), jakoby te do toho nutili rodice jako do housli... anebo jakoby si chtel byt rockovou hvezdou pres noc, ale nebavi te ucit se hrat... Takhle to vypada
Zadny uceny z nebe nespadl, ale staci jen vynalozit nejake usili a samovzdelavat se, hledat, cist, studovat dostupne materialy a ne jen prijit, zeptat se a cekat ze odpoved dostanu na stribrnym podnosu...
Btw., ono tohle vubec obecne vypovida o nasi soucasne mladezi... jsou zvykli, ze vsechno dostanou az pod rypak. Desim se az vyrostou a ja budu v duchodu... to bude teda svet
petrpeter píše:- hlava= samostatny zesilovac v mensi bedne bez reproduktoru
Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků