od Open_cz » 7.11.2011 12:17
Ahoj, mám dotaz a přemýšlel jsem kam to mám napsat, tak to napíšu sem. Mám nové kombo(3 týdny) VHT Special 6 lampu..Dneska když jsem ho zapl, nechal jako vždy kolem 5 minut žhavit, zapojil kytaru a přepnul stand-by. V tu chvíli, se z repráku začal ozývat rachot, takové praskání. Když jsem vypl stand-by, tak se praskání trochu ztišilo, ale praskalo to pořád. Tak jsem zase zapl stand-by, a zkusil točit volume na kytaře, jak jsem s tím točil, tak se ozýval zase šum a praskání, ale jiný než na začátku. Tak jsem zkusil vypnout stand-by, vytáhl jsem kabel od kytary, a zase zapl.. Praskání tu bylo zas, takže fakt nevím, čím by to mohlo být. nechal jsem chvilku to kombo ve stand-by módu, tak 15 minut, zkusil zapojit kytaru a zkusil hrát. Všechno bylo jak má, šumění i praskání je pryč, při točení volume jde taky všechno jak má.. Hrál jsem asi 15 minut, a potom to zase začlo hučet a praskat, tak jsem to radši vypl, a šel psát sem. Nenapadá někoho důvod? Díky za odpovědi.
PS: Ještě 3 doplňující dotazy k lampám. Vadí, když nezapojím kytaru do inputu, a přesto zapnu stand-by?
Vadí, když nechávám po dohrání kabel z kytary v kombu, třeba přes noc? Poslední dobou ho vyndávám, ale dřív jsem to nechával..
Teď jsem zjistil, že když mám kombo ve stand-by módu, ale zaplé volume a drnknu do kytary, tak se z repráku přece jen trochu ta kytara ozývá.. Není to špatně?
Pro ty co to dočetli do konce tak gratuluju, ani jsem nevěděl, že jsem se tak rozepsal. Díky za každou radu.