![]() |
![]() |
![]() |
|
|
klobasnik píše:Kamarádovi blbne Peavey Valveking hlava, údajně zapojil špatnou impedanci. Zapojili jsme hlavu do mého Crate GT 112 SL, impedance 8 ohm na hlavě i boxu. Hraje to dost potichu, zvukově jako nekvalitní PC bedny. Zkoušel jsem připojit PODa do smyčky, hraje to potichu i na nejvyšší volume hlavy a nejvyšší output. Myslím, že je chyba v koncovém zesilovači. Zaráží mě, že lampy svítí. Co s tím máme udělat? Vyměnit koncové lampy? Může být chyba i v preampu?
Kai píše:klobasnik píše:Kamarádovi blbne Peavey Valveking hlava, údajně zapojil špatnou impedanci. Zapojili jsme hlavu do mého Crate GT 112 SL, impedance 8 ohm na hlavě i boxu. Hraje to dost potichu, zvukově jako nekvalitní PC bedny. Zkoušel jsem připojit PODa do smyčky, hraje to potichu i na nejvyšší volume hlavy a nejvyšší output. Myslím, že je chyba v koncovém zesilovači. Zaráží mě, že lampy svítí. Co s tím máme udělat? Vyměnit koncové lampy? Může být chyba i v preampu?
Mno doufejte že neodešlo výstupní trafo.
Koncové lampy taky mohli odejít, ale obvykle to bývá za mnohem zábavnějšího efektu - praskání, plamen v nich atd.

Bummer píše:Mně by hlavně zajímalo, jak to ten kamarád myslel, když říkal, že tvůj aparát ztrácí dynamiku.
Takže moje teorie:![]()
Předpokládám, že když máš JCM900, tak asi hraješ hi-gain. A teď - vyveďte mě někdo z omylu - jak by mohly odcházející koncové elektronky ovlivňovat dynamiku, když se k nim přes preampovky nijak dynamický signál nedostane a aparát nemá lampový usměrňovač? Takže koncové to nebudou. Pokud aparát ztratil dynamiku, bude to elektronka na vstupu, jejíž katoda pomalu ztrácí schopnost emitovat elektrony a ztrácí zesílení. Tj. položka za 100-400 korun.
Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků