Dobrý den,
používám kytarovou hlavu Marshall JVM205H s reproboxem 2x12", 8Ohm + kytaru Epiphone Les Paul s 2x Humbucker Classic AlNiCo. Kabel k zesilovači 5m (stíněný), reprobox připojen přes 2m výkonový kabel. Od přibližně poloviční hlasitosti se projevuje zpětná vazba (hučení, nebo spojitý tón) ať už stojím před reproboxem nebo jsem 5m za ním, ikdyž držím struny. Dlouhou dobu jsem jej používal doma a nebylo nutno nastavovat vyšší hlasitost, nyní však už je to při zkouškách s bicíma a budoucích koncertech potřebné.
Nevím v jakých částech okruhu může být problém. S jinou kytarou s odlišným typem snímačů je problém menší, mohl bych tedy vyměnit snímače u svojí kytary, ale za jaké ? Může být problém i v zesilovači ? (jsou tam zatím originální elektronky, mohl bych některé vyměnit za méně mikrofonní). Reprobox i JVM250H jsem kupoval starší přičemž JVM250H mám i se záručním listem, ale u reproboxu si nejsem jistý typem, myslím že tam není žádné označení, kromě předního nápisu Marshall, má 2 reproduktory a další 2 menší otvory (asi bassreflex) vše za černou síťkou, na výstupu reprobedny můžeme naměřit 8Ohm.
Záleží na délce kabelů, případně i síťového kabelu 230V přes několik prodlužovaček ?