Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Acoustic simulator

Pedály, multiefekty, procesory, syntetizátory, ...

Acoustic simulator

Příspěvekod MeddlinG » 2.12.2010 4:44

Zdravim, rad bych si ke kytare poridil nejakou krabicku, abych mohl hrat i nejaky srandy k ohni na svoji elektrice. Dost jsem se ptal (tady na forech jsem k tomu nenasel nic) a kamarad mi doporucil Beta Aivin Acoustic Simulator AC-100. Znate to nekdo/muzete mi nekdo nejaky acoustic sim doporucit? Mam pomerne malo mista a nemuzu tu mit porad vytazeny dve kytary. Diky moc

MeddlinG
MeddlinG

Re: Acoustic simulator

Příspěvekod Elmoore » 2.12.2010 10:08

ja som tiež velmi zatuzil po akustickom zvuku a skusal som to riesit cez simulatory ale dospel som k nazoru ze su to "stale len simulatory" :roll: tak som kupil ibanez v72ece na to obcasne hranie (predsalen elektrike sa venujem viac) mi to osobne staci...
inak nepovedal by som ze elektroakustika za 120 eur dokaze pekne zniet a este k tomu ladit na oktave :lol: :P
Obrázek
ruky(každá ľavá)-->Dunlop Jazz III/Stuby 1.0-->Ibanez RG370DX ,Ibanez V72ECE --> Guitar Rig 4+milion presetov
krabičky:ZveX Fuzz Factory, DoD Yngwie J. Malmsteen 308, Ibanez TS-9/808 modded , MXR Phase 45 - homemade
Elmoore

Příspěvekod Abu » 2.12.2010 10:21

Mam takovyhle "akusticky simulator" na pedalboardu, ale jen proto, ze jsem linej tahat na koncerty akustiku kvuli 2 pisnickam (kde navic hraju jen akordovej doprovod). Ta krabicka akorat vyrizne ze zvuku vsechny stredy a ma regulaci hloubek a vysek pro dobarveni. V kapele je pak slyset takovy to cinkani jakoby od akusticke kytary, ale plnohodnotne to zvuk akustiky urcite nenahradi.
Hraju výhradně na šrot.
Abu

Příspěvekod hyenik » 2.12.2010 10:53

presne tak, v kapele to pomuze vytvorit zdani akustiky trochu odlisnym zvukem. Samostatne to neobstoji, ani nemuze. Charakter zvuku z elmag snimacu je uplne jiny nez s klasickeho pieza. Neni to navic zadna simulace, jenom prednastaveny vicepasmovy ekvalizer. Jak to zni si poslechni na strankach Behringera treba, vsechny (i ty nejdrazsi) zni vlastne podobne. "Nejlepsi" vysledek je se slabym krkovym singlem. Jejich ucel je presne takovy jak pise Abu, pro kytaristy, kteri z avecer hrajou tri sloky akustickeho drnkani a nechce se jim kvuli tomu tahat akustiku.
hyenik
Rádce

Příspěvekod McKozias » 2.12.2010 12:19

priklanim se radsi kte ibanez V72 nebo jine takove akustice
Cort X6 (DiMarzio D Activator X bridge)
Squier strat---> Digitech Whammy ---> Boss BF2 ---> Boss DD3 ---> Crate V50
ibanez v72bk

stay (sic)
McKozias

Věk: 19

Příspěvekod MeddlinG » 4.12.2010 15:20

Abych to upresnil, ja pomerne slusnou akustiku mam, tzn. tam, kde se to fakt hodi (napr. nekam na akci, na chatu, ...), si ji vezmu. Jde mi ale o to, ze hraju jinak na elektriku a obcas dostanu chut zahrat si napr. neco od Kluse, Nohavicy,...jen si vybrnkat par tonu pro radost, ale nestoji mi za to vyndat akustiku ze skrine, vyndat z futralu, naladit, zabrnkat, vratit do futralu, vratit do skrine. Je mi jasne, ze ciste akusticky zvuk z elektriky nedostane, spis mi jde o to, jakou krabickou dostanu co nejverohodnejsi a nejpodobnejsi. Idealne, kdyby krome Westernoveho zvuku mela i treba zvuk klasicke spanelky s nylonkama, abych si mohl zahrat napr. spanish romance. Tohle vsechno ma acoustic sim od BOSSe, nicmene 2,8k uz je pro me docela dost penez za jeden efekt, radsi bych neco levnejsiho.
MeddlinG

Příspěvekod woro90-1 » 4.12.2010 15:45

Nevím proč si to nemůžeš zahrát na elektriku s jejím obvyklým zvukem, když jde o pokojové brnkání :wink: Ono to nezní vůbec špatně. Jak pše Abu, Ac. Sim. je pouze na to, aby byly v kapele slyšet ty jasné výšky a výrazně potlačené středy, víceméně jde jen o zaplnění příslušných frekvenčních pásem, zvuk akustiky to nenahradí.

Nebo si akustiku pověs na zeď nad postel, tam bude po ruce.
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Věk: 21

Příspěvekod hyenik » 4.12.2010 18:48

ok, takze toto zadani bohuzel nema reseni.
navic neexistuje ZADNY simulator ktery by delal aspon uchazejici zvuk nylonky.
hyenik
Rádce

Příspěvekod ...EDGE... » 5.12.2010 15:25

A kdo rika neco o nylonce?
...EDGE...

Věk: 20

Příspěvekod hyenik » 5.12.2010 19:10

MeddlinG píše:...Idealne, kdyby krome Westernoveho zvuku mela i treba zvuk klasicke spanelky s nylonkama, abych si mohl zahrat napr. spanish romance.

8)
hyenik
Rádce

Zpět na Kytarové efekty