yeeshkul píše:Vzhledem k tomu, ze je na vystupu origo adapteru stridavy napeti bude usmernovac a stabilizator uvnitr efektu. Tim padem lze pouzit i stejnosmernej adapter, nic se tim sice nezmeni ale musis dat bacha na polovani a trochu nadsadit jeho napeti. Uvnitr na usmernovaci totiz napeti trochu spadne a to by mohlo vadit. Mozna, ze ten stridavej vystup je jistejsi nicmene - nechce se mi verit, ze ten original dava skutecne 9V stridavejch, typuju, ze spis malinko vic kvuli zmenam napeti na filtru a usmernovaci. Jde o to, ze na 9V stabilizatoru (je-li uvnitr) nesmi klesnout napeti pod nejakejch 7.5V, jinak se vypne. Podivej se taky na jakej proud je udelanej ten original nebo jakej proudovej odber ma mit ten efekt a kup neco silnejsiho (z hlediska proudu), ponevac ty laciny adaptery vetsinou nejsou naddimenzovavany tak at mas rezervu (to uz bylo koneckoncu receno).
Ja nevim, jestli to nepisu moc slozite, kazdopadne stridavym adapterem to pravdepodobne neznicis, maximalne to nebude hrat. Pouzijes-li stejnosmernej, pak bych radsi volil 12VDC, ponevac na usmernovaci to spadne o 2V a pak to stabilizator v pohode prevede na 9V. Pouzijes-li 9VDC, pak docela dost riskujes, ze tech 7V nebude stabilizatoru stacit (a to zejmena kdyz to pojede na plnej knedlik nekde na podiu) a chcipne ti to (tim nemyslim, ze se to znici, proste to nebude hrat).
Vyskytl se mi podobnej problem jako cerfotocovi, prisel mi POD xt bez adapteru, takze ted resim, cim ho muzu napajet. Origo zdroj (9VAC 2000mA) stoji 700 a navic ho malokde maji skladem, proto bych potreboval vedet, cim bych ho eventualne mohl nahradit. Stejne dimenzovany stridavy zdroj se prilis nevidi, takze jaky bych mel vzit stejnosmerny, aby to fungovalo spravne? Jestli to teda s PODem jde.
Diky moc