Nero píše:Monstrózní záležitost - až natolik, že mi (tzn. pro mě) to přijde prakticky nevyužitelné. Trošku nevím, jestli tohle vlastní opravdu ten, co ví, co potřebuje, protože tohle bude tak univerzální věc, že to může mít de facto kdokoli. Asi to bude špičková záležitost, asi se znovu dostáváme do situace, kdy pro amíky to bude finančně vcelku dostupná záležitost, tedy to tam má každý druhý, zatímco v Evropě už to je docela plesk přes peněženku.
Je to další krabička, co nastoluje otázku, jestli zvuk řešit systémem all-in-one, nebo zůstat u staromódního gearu. Nechci si tady hrát na nějakého věštce, ale mám takový dojem, že v rámci hudební (a zpřesním to na slovo "kytarové") výbavy asi v budoucnu nebudeme řešit nic jiného, než právě toto dilema - kam chcete posouvat aparatury, kam analogové efekty, kam kytary? Cpát do nich čím dál tím více možností... Rozdíl pak bude jen to, jestli výsledkem bude něco jako M/B Mark V s šíleným routingem preampu, Randall MTS s modulama, Bogner Alchemist kombinující lampový zesilovač s DSP jednotkou, efektové šílenosti jako Axe nebo kytary ve stylu Mathewa Bellemyho...
Taky jsem se mj. dočetl, že tuhle šílenost používá třeba i John Petrucci, pokud je línej ve své haciendě přejít do nějakého jiného z mnoha pokojů, kde se mu válí sem tam různé mesy (jak sám prohlásil)...
No čoveče ,právě je docela divný,že v USA je to finačně dostupný ,samozřejmě jako všechny nástroje ,takže já sem si myslel ,že každej amík si koupí hnedka co chce.Jenže to takhle není,i kapely ,který hrajou koncerty,že sou známy řekněme na úrovni svýho státu,kolikrát hrajou na squiery ,pár boss krabiček a nic moc aparáty,je mi to záhadou,ale je to tak.Asi nějakej respekt,nebo nevím,právě sem to kolikrát probíral s dlouhodobě žijícím kámošem-muzikantem v USA.Co se týče axe tak i na to že to stojí dost,je to dostupnější na to co to umí,než efekty tc electr...Nevím no mě se to líbí,akorát že ty simulace aparátů by mě nezajímali,hlavně efekty a píchl bych to do lampy ..