Abu píše:Hemi píše:Ten behringer AM doporučuju rituálně spálit a zakopat ....
Mám AC-3 a to je celkem slušně použitelnej efekt ....
Zvlastni jak obrovsky vliv ma na zvuk skatulka z jineho materialu. Nebo zeby placebo psychoakusticky efekt? (vzhledem k tomu, ze obvodove schema je naprosto stejne, proc by se taky B. obtezovali neco vymyslet, kdyz to jde 100% obslehnout)
Ono to koneckonců i v tom materiálu krabičky bude (jestli to hodně šumí, tak je to skoro jasné) - plech (nebo litina - prostě kov) ti elektroniku v krabici (narozdíl od toho plastu, ze kterého to dělá behringer) celkem dobře odstíní a ty šumy a brumy dost potlačí (teďka vydává rušení skoro všechno - např. PC, monitor, TV - spínané zdroje - takové ostré bzučení, zesilovače s trafama a síť všeobecně brum - 50/100Hz). To jsem zjistil před pár rokama, když jsem začínal zkoušet stavět efekty - když je krabice z plastu, tak na ni můžeš chytit i Český Rozhlas na AM a ani se tomu nedivíš

.
Už jsem plánoval koupit si nějakou krabici od Behringera, co není v originále k dostání (třeba Bossácký Slow gear nebo nějaké zajímavé modulace) a jen tak z hecu si to předělat k obrazu svému - tj. železnou krabici, opravdové potenciometry a footswitch a udělat z toho něco, co nevypadá, jakoby by to bylo koupené na tržnici u vietnamců

, ale nakonec to asi dopadne tak, že i elektroniku udělám pořádně (ty SMD střeva u Behringera musí být stejně humus na opravování) a na tyto krabice zapomenu (možná) - ale člověk nikdy neví
JInak k té legálnosti - mám takový dojem, že jde nějak zaregistrovat jen vzhled (s kvůli tomu byl už myslím konflikt s Bossem a EHX) a zapojení už nějak moc chráněné není (nebo je, ale vždycky se to dá nějak obejít).