od Kvetak » 25.12.2011 15:36
zdar lidi potřeboval bych poradit: mám efektor alesis quadraverb, preamp rocktron gainiac a konec rocktron 50/50. efekty a zkreslení z preampu chci ovládat pomocí fcb 1010.
problém je v nastavení a programování fcb. pokud chci naprogramovat zapnutí/vypnutí zkreslení z preampu pod některý pedál z fcb (zdířka switch) tak toto sice funguje, ale příslušný pedál musí být pořád sešlápnutý (tzn.musí se na něm pořád stát, aby zkreslení bylo zapnuté) - nevím proč nefunguje "normální sešlápnutí pedálu".. nicméně se mi podařilo ovládání zdířky switch nějakým způsobem dostat pod tlačítko UP, což se mi ale nezamlouvá.
co se týče komunikace fcb s quadraverbem, quadraverb jsem podle manuálu nastavil pro midi, fcb přepíná mezi jednotlivými efekty, nicméně stále mi nejde přiřadit k jednotlivým presetům příslušné zvuky, které chci. mám pocit, jakoby se nastavení neukládalo. stále nějak nevím, na jakém principu to celé vlastně funguje - je příslušný zvuk z quadraverbu označen konkrétním číslem, které musí být nastavené i na fcb?? jak se pak tedy naprogramuje pod určitý pedál např. přidání gainu?? nebo se mi pod příslušný preset uloží zvuk, který mám zrovna na quadraverbu zapnutý?? nemám prakticky žádné zkušenosti z midi, tak prosím poradte, jsem z toho poněkud neštastný. díky