od Predator » 24.03.2011 19:17
Aby som zhrnul svoje skúsenosti s Behringerom, dovolil by som si to zadeliť do kategórií -
1. Krabičky - zvukovo zodpovedajú trebárs Bossom, samozrejme závisí silne od typu. Delay, reverb a modulačné efekty sú zvukovo OK, skresľovače silne záleží podľa typu, daktoré sú vernými kópiami a daktoré sú omyl.
2. PA repro - no samozrejme nedá sa za tú cenu čakať niečo RCF, EAW či JBL, ale hrá to celkom dobre. Počul som už klubový koncert nazvučený cez tieto bedne a bolo to krásne čisté a zrozumiteľné.
3. Rackové zvukárske efekty - opäť je to "mixed bag", sú krabice, ktoré sú dobré, a tiež také, čo sú od veci. Trebárs kupodivu taký Virtualizer Pro hrá veľmi slušne a jeho reverby či delaye sú parádne, nemažú signál. Feedback Destroyer Pro tiež urobí dobrú prácu, zato trebárs taký Dualfex by som nedoporučil ani svojmu nepriateľovi - robí zo zvuku basov nečitateľné dunenie a výšky so stredmi zafarbí "plechovo", a to aj pri minimálnom nastavení!
4. Mixáky - všeobecne dosť zlé, blbo znejúce korekcie a zasmušilá dynamika, výnimkou je iba výborný digitál DDX, ktorý sa už bohužiaľ nevyrába ...
5. Gitarové aparáty - GMX rada je typický tranzistorák s najčastejšími necnosťami, séria LX (digitál založený na modeleri V-Amp Pro) je ale niekde inde a kľudne sa dá porovnať s Line6 ... na rozdiel od Line6 sú ale tieto stroje tak debilne prednastavené, že po vyskúšaní firemných presetov to neskúseného človeka zaručene odradí. Po dôkladnom prekopaní presetov a interných nastavení to ale bude aparát s poriadne šťavnatým zvukom.
6. Simulátory zosíkov - výborné stroje V-Amp Pro, V-Amp2 a V-Amp3 ...v ničom si nezadajú s kvalitou zvukov Line6. Sú ale viac ladené do hardrocku ,metalu a industriálu (ostré, surové, drsné), na rozdiel od Line6, ktorá má svoje ťažisko položené viac do tzv. klasických zvukov, kdejaké tie vintage Marshally, Voxy atď ...
Kapela nebyla z nejpočetnějších. Ale oba muzikanti ... harmonikář a dirigent ... dělali co mohli...