Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

BOSS GT 10

Pedály, multiefekty, procesory, syntetizátory, ...

Re: BOSS GT 10

Příspěvekod ais » 12.09.2011 21:39

Chci se ještě zeptat, když koupím Boss GT-10 přes bazar , potřebuju od prodejce nějaké registrační číslo na přihlášení k výrobci???Třeba pro upgrady, knihovny zvuku atd. ??

A víte o nějakých stránkách pro stažení patchu skladeb pro GT-10 ?
Třeba U2, Red Hot atd ?
Prkna s drátama : Ibanez RGT 42DX
To hranatý : Berserker - Red Plate 30W, AIS stack 212
ostatky : Boss GT-10
ais

Věk: 37

Příspěvekod ais » 8.10.2011 16:03

Zdravím uživatele téhle super mašinky. Mám dotaz, nevíte někdo, jak se přes jejich software GS Librarian dostávají do patch listů jednotlivé patche v midi? Stáhl jsem si nějaké ze stránek HAAX, ale jsou v midi. Patche ve formátu gxg ze stránek rolandu se instalovat podařilo. Dík za odpověď.
ais

Příspěvekod Aidzi » 28.11.2011 15:54

ais píše:Díky moc, ale myslel jsem český :-)

Zdravím... Podařilo se Ti sehnat ten CZ manual? Chtěl bych tuhle mašinku otestovat, ale rád bych se na to předem trochu připravil.. Tak bych si rád početl.. Díky
Aidzi

Příspěvekod OndrejCvrk » 29.11.2011 20:15

ais píše:Chci se ještě zeptat, když koupím Boss GT-10 přes bazar , potřebuju od prodejce nějaké registrační číslo na přihlášení k výrobci???Třeba pro upgrady, knihovny zvuku atd. ??

A víte o nějakých stránkách pro stažení patchu skladeb pro GT-10 ?
Třeba U2, Red Hot atd ?

Hele... Mě ty patche nikdy nějak moc nenadly... Buď to někdo hodně odfláknul, nebo měl prostě jinou kytaru, snímače, kombo... Je hodně faktorů... Dle mého názoru je nejlepší si ten zvuk "vykroutit" sám, když víš co chceš, tak by ses alespoň tomu mohl přiblížit.

Jinak se zvukem U2... Již jsem kdysi psal Pupackovi, který mi trošku pomáhal... Později jsem to trošku vyladil a byl z toho celkem povedený zvuk "Where the streets..." Řekl bych, že na U2 je hodně důležitá simulace VOXe a pak je to delay a trsátko a o tom všem myslím Pupack píše tady někde na fóru, jak se k tomu přiblížit :)
Fender Stratocaster Classic series '50s -> VOX V845 -> Boss SD-1 -> EHX White Finger -> EHX Muff Overdrive -> EHX Little Big Muff -> EHX Electric Mistress Deluxe -> EHX Memory toy -> Amplitube Fender
OndrejCvrk

Věk: 16

Příspěvekod ais » 29.11.2011 22:33

to:OndrejCvrk
Jak píšeš, mě ty zvuky taky nenadchly, ale od spousty z nich jsem se odrazil - jako inspirace dobrý, jen jsem vzal třeba mustr a postupně si to upravil jak se mi to líbilo.
Jinak U2 je věčný oříšek, zkusil jsem už hodně nastavení, ale pořád to není úplně ono, Já vím že nebude, ale vím, že se na tom dá nakroutit víc, ale na to nejsem ještě hotový kroutič :-)
A pupack je fakt frajer na jejich zvuk, ale má line6, já boss.

to:aidzi
Nemám, nakonec jsem vygooglil je v aj. Ale při koupi jsem dostal česky, má asi bambilion stran, tak to hlavně nechtěj ofotit :-)
A klidně mašinu můžu doporučit, je to fakt super. Pokud se budeš rozhodovat mezi line6 a bossem, zajdi někam, kde tomu rozumí nebo za uživateli obou dvou. Mě to sedlo jak hrnec na p***l, takže jsem pro boss.Ale klidně bych šel i do line. Obě jsou boží a každý jinak.
ais

Příspěvekod OndrejCvrk » 30.11.2011 10:03

ais píše:to:OndrejCvrk
Jak píšeš, mě ty zvuky taky nenadchly, ale od spousty z nich jsem se odrazil - jako inspirace dobrý, jen jsem vzal třeba mustr a postupně si to upravil jak se mi to líbilo.
Jinak U2 je věčný oříšek, zkusil jsem už hodně nastavení, ale pořád to není úplně ono, Já vím že nebude, ale vím, že se na tom dá nakroutit víc, ale na to nejsem ještě hotový kroutič :-)
A pupack je fakt frajer na jejich zvuk, ale má line6, já boss.

to:aidzi
Nemám, nakonec jsem vygooglil je v aj. Ale při koupi jsem dostal česky, má asi bambilion stran, tak to hlavně nechtěj ofotit :-)
A klidně mašinu můžu doporučit, je to fakt super. Pokud se budeš rozhodovat mezi line6 a bossem, zajdi někam, kde tomu rozumí nebo za uživateli obou dvou. Mě to sedlo jak hrnec na p***l, takže jsem pro boss.Ale klidně bych šel i do line. Obě jsou boží a každý jinak.

Možná na odraz jsou dobrý, ale třeba ty zvuky u2 nebo pink floyd mi přišly strašný... Ikdyž jsem taky docela neznalej v tomhle, ale ty přidaný efekty mi přišly nesmyslný. U těch pink floyd to byly spíš metalový sölový zvuky... :) Nevím jak teda u těch ostatních... Já nejsem určitě taky ten, co by dokázal všechno vykroutit do posledníku čudlíku, ale na všechno se musí přijít časem... :)
Fender Stratocaster Classic series '50s -> VOX V845 -> Boss SD-1 -> EHX White Finger -> EHX Muff Overdrive -> EHX Little Big Muff -> EHX Electric Mistress Deluxe -> EHX Memory toy -> Amplitube Fender
OndrejCvrk

Příspěvekod ais » 8.12.2011 13:40

Nechceš si vyměnit nějaké patche , konkrétně ten zvuk u2 by mě zajímal...
ais

Příspěvekod OndrejCvrk » 8.12.2011 19:24

Omlouvám se, ale už GTčko nemám...

ale bylo to nějak takhle:

compresor
trošku přidanej tone

delay

myslím, že jsem tam modulated delay nedával, protože jsem potřeboval dva delaye a u toho to zrovna moc nešlo... Takže jsem si vybral ten stereo L/R - ty dva časy si najdeš na internetu a ten feedback si nakroutíš podle ucha, já jsem měl feedback něco kolem 20 - 30 ... a effect level jsem měl něco víc než direct level

preamp

tady jsem měl nastavenou simulaci voxe VO LEAD, přidal jsem trošku gainu, aby zvuk byl takový plnější, ale aby pořádnekreslil a pak jsem si malinko pohrál s ekvalizérem...

Pak jsem vzal strata, hodil 4. polohu snímačů a hrál streets :)
To by bylo asi tak všechno, nic složitýho jsem v tom nehledal, jo a ještě... trsátko herdim :) jak pupack říká, kámen zvuku :)
OndrejCvrk

Příspěvekod king.lka » 29.12.2011 21:49

zdravím všechny příznivce boss gt10 udělal jsem si na něm opravdu zvuky jaké mi doposud neomžnil žádný multák a navíc neořetává zvuk komba což jo důležité,jenom jsem v několika případech úplně vyrušil všechny simulace a dobře nastavil eq.Trošičku ještě tápám v ovládání konkrétně třeba jak změnit nastavení kanálu a,b nějak jsem to z návodu nepochopil jak si nastavit třeba na ačko čistej a na béčko třeba příklad solo zvuk,budu moc rád když mi někdo poradíte,třeba jsem natvrdlej ale nějak na to nemůžu přijít ale efekt je fakt hodně dobrej fakt jakejkoliv zvuk se dá udělat.
king.lka

Příspěvekod dayslypper » 31.12.2011 2:54

Chlapi, víte někdo, jak je to se spilloverem u tohoto efektu? Prý to funguje jen při změně patchů A/B. A ne mezi presety.
dayslypper

Příspěvekod OndrejCvrk » 3.01.2012 17:11

king.lka píše:zdravím všechny příznivce boss gt10 udělal jsem si na něm opravdu zvuky jaké mi doposud neomžnil žádný multák a navíc neořetává zvuk komba což jo důležité,jenom jsem v několika případech úplně vyrušil všechny simulace a dobře nastavil eq.Trošičku ještě tápám v ovládání konkrétně třeba jak změnit nastavení kanálu a,b nějak jsem to z návodu nepochopil jak si nastavit třeba na ačko čistej a na béčko třeba příklad solo zvuk,budu moc rád když mi někdo poradíte,třeba jsem natvrdlej ale nějak na to nemůžu přijít ale efekt je fakt hodně dobrej fakt jakejkoliv zvuk se dá udělat.

Tuším, že na channel "A";"B" si můžeš nastavit pouze simulaci aparátů, jinak kdybs chtěl sólový zvuk, tak to si asi budeš muset ctl pedálem sepnout nějaký efekt, který ti přidá gain, zesílí ti to atp... Nebo si přepnout patch... :)
OndrejCvrk

Příspěvekod polasekdusan » 5.05.2012 0:40

Zdravím všechny majitele Boss Gt-10.Pomozte,neovládám anglinu a potřebuju sehnat CZ Manuál k tomu mulťáku,jestli ho někdo už nepotřebuje,nebo neví o někom,rád bych ho odkoupil,Děkuji Dušan Polášek e-mail: polasekdusan@seznam.cz
polasekdusan

Věk: 45

Předchozí

Zpět na Kytarové efekty