Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Delay do 1000 Kč

Pedály, multiefekty, procesory, syntetizátory, ...

Delay do 1000 Kč

Příspěvekod lostleg » 17.10.2011 9:48

Čus, jakej delay by jste mi doporučili do 1000 Kč? Zaujaly mě ty Danelectra ae nemám s nima žádnou zkušenost.
lostleg

Re: Delay do 1000 Kč

Příspěvekod rotten77 » 17.10.2011 10:29

Když se podívám na e-shop (kytary.cz) a dám delay do 1000, tak mi vyjde:

DANELECTRO BLT Slap Echo echo (990,-)
DANELECTRO FAB Slap Echo echo (390,-)
DANELECTRO Fab 600ms Delay Delay (690,-)

První dva nejsou delay, ale echo. Z FAB Slap Echo jde udělat přidáním jedné součástky delay (vyzkoušeno, funguje vcelku dobře) - nejsem elektrikář, ale kdybys to chtěl zjistit, tak to zjistím od známého, který mi to tak upravoval.
Jedinou volbou se tak zdá Ten 600ms delay (pokud chceš nový)

Na bazaru je teď jeden starší DOD (http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum) nebo se podívej na Aukro, je tam jeden Dinosaur (http://aukro.cz/digitalni-delay-dinosau ... 34046.html)

Za 1000 dobrej delay asi neseženeš, spíš by to chtělo našetřit aspoň tak 2000 nebo sledovat bazar a u případné nabídky si zjistit jak to hraje na YouTube.
rotten77

Příspěvekod Smrťokvítek » 17.10.2011 10:33

1000 je na delay málo pokud nechceš být zklamaný nebo nemáš hodně nízké nároky. Možná bys mohl něco sehnat na bazaru ale to by muselo být opravdu štěstí za tuhle cenu ikdyž nedávno tam bylo Dan-Echo od Danelectra za cca 1000.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Smrťokvítek
Moderátor

Příspěvekod Fořt » 17.10.2011 10:37

Ty mrňavý plastový Danelectra (FAB série a pak ta mini série) jsou dost fórový a odcházejí u nich footswitche.
Doporučil bych ti Behringer EM600 (je to modeler, kopie Line6, univerzální delay nabízející simulace analogových a páskových ech, multi tap a reverzní delaye). Bohužel, krabičky Behringer nějak zmizely z trhu, nikde je nemají na skladě.
Mrkni na toto:
http://www.jedlickamusic.cz/beta-aivin- ... ulti-efekt
Kromě výběru z několika modulačních efektů (velmi slušných - efekt vlastním) má i nezávisle zapojitelný digitální delay (nebo reverb, ovšem zvolit jde pouze jeden z nich) spínaný externím footswitchem.
Jen ta cena se mi nějak nezdá, mě stál před 2 lety skoro 3k.
Další tipy pro jednodušší (a kratší - max. 500-800 ms) levné delaye:
http://www.netshopy.cz/cz/produkt/beta-aivin-dd2
http://www.cmias.cz/hudebni-nastroje/ky ... shton.html
Dostupnost u těchto obskurních e-shopů (snad krom CMI) je ale většinou nezaručena.
Fořt
Rádce

Věk: 42

Příspěvekod lostleg » 17.10.2011 14:25

Díky všem za odpovědi :)

K Fořtovi: Tak ten multiefekt mě dost zaujal, tolik funkcí, jestli je opravdu dobrý jak říkáš, tak bych ho bral. Ta cena mě taky přijde divná, tolik funkcí a tak nízká cena.. Všude jsem viděl multiefekty minimálně o tisícovku dražší. Můžeš mi ten multiefekt nějak víc popsat? Opravdu se to vyplatí? Sorry za dotěrný otázky ae nerad kupuju naslepo :D
lostleg

Příspěvekod rotten77 » 17.10.2011 14:33

rotten77

Příspěvekod lunchie » 17.10.2011 16:19

behringer dd-400 nebo jak se ta jebka jmenuje - za ty penize docela v pohode. Mela by to byt kopirka nejakyho bosse. Ja ji koupil kolem za necelych 600Kc. Ma jeden malej problem - jak ji vypnes, tak utne signal. Pro srovnani digitech digidelay krasne dozni. Dale jsem mel danelectro pb&j, taky levnej a svuj ucel plnil, ale ten digitech je proste lepsi. Ted mam doma ten behringer nekde v krabici a ve smycce je digitech.
Ibanez RG2550E, Jackson DK2M Pro, Ibanez RG350SP1, Schecter Gryphon Limited, bomber Übersheiße WIP, fisherman amp, little bit of xtc amp, markus amp, angl snowball amp, burning diamond plate amp, peavey ultra 112
lunchie

Příspěvekod Fořt » 17.10.2011 20:46

lunchie: Behringer EM-600 ten nedostatek nemá, dokonce lze zvolit, zda chceš utnutí nebo doznívání.
lostleg: Zjisti si, zda je ten odkaz na Beta Aivin ME-100 aktuální, nejlépe na tom linku kontaktuj prodejce.
Ke kvalitám toho efektu: Za tuhle cenu už se vyplatí jen jako delay-reverb. Ten delay sice neumí nic moc (má jen standardní nastavení delay time, repeats a mix, má asi jen nějakých cca 800 ms delay time), ale pro běžné aplikace stačí a zvukově se vyrovná standardním dig. delayům. Reverb má nastavitelné 2 parametry, kterým moc nerozumím, a samozřejmě mix (intenzitu). Není to sice vintage pružinový reverb, ale hezký reverb se tam nastavit dá, a díky těm 2 parametrům se dá s jeho charakterem dost laborovat. Parametry reverbu a delaye se po nastavení ukládají v paměti efektu, zůstávají tam i po odpojení od napájení. Aktivují se externím footswitchem (staší obyčejný on-off přepínač) a lze je použít samostatně i s aktivovaným modulačním efektem. Modulační efekty si musí stačit s nastavením 2 parametrů, obecně Rate (tady označen Speed) a Depth. Zvukově jednoznačně vede chorus. Je analogově teplý, porovnával jsem ho třeba s Behringerovou kopií Bosse Dimension C chorusem, a daly se tam nastavit podobné zvuky. Phaser se sice nevyrovná třeba EHX Small Stonu, je mnohem výraznější, ale i tak bez problémů použitelný. Flanger dobrý, ale se zkreslením trochu ubírá sustain a nepříjemně zvýrazňuje výšky (za ním, před ním by to možná bylo lepší, jako např. u Boss flangerů). AutoWah a T-Wah použitelné, ale jako u všech autowahů musíš dost laborovat s nastavením. Rotary je zřejmě simulace UniVibe spíš než Leslie. Funguje bohužel jen při vyšších nastavení Rate, při nižších dochází k nepříjemnému rozladění (ale ne jako třeba u Leslie či Chorusu s vyšším Rate), Depth moc nereaguje. Ale s rate nad 3/4 to ten hendrixovský charakter má. Tremolo díky nastavení Rate a Depth má taky dost možností, jako tremolo třeba ve Vox kombech to samozřejmě nezní, ale použitelné to je. To byly víceméně silné stránky ME-100.
Naposledy upravil Fořt dne 17.10.2011 21:47, celkově upraveno 3
Fořt
Rádce

Příspěvekod Fořt » 17.10.2011 20:58

Beta Aivin ME-100, pokračování:
K těm slabším stránkám: Absolutně nepoužitelný je pitch shifter. Alespoň u mého kousku ty intervaly neladí, kupodivu v ukázkách na YT to vypadá OK. Dále je trochu nedomyšlená sekce EQ - stejně jako delay a reverb se dá přednastavit ekvalizace (3-pásma), problém je, že to nastavení EQ je aktivní i v bypass režimu. Sice se dá jakžtakž dosáhnout nastavení shodného s bypassem, ale mírná odchylka tam je (což někomu nemusí vadit, naopak si upraví celkový charakter zvuku, jako by měl stále zařazený EQ; já ho mám v true bypass smyčce, takže tenhle nedostatek taky překousnu), a navíc se při přepínání mezi efekty (EQ je až na poslední pozici) může omylem aktivovat nové nastavení (což ale platí i o efektech delay-reverb, které jsou ve 2. a 3. pozici od konce).
Mechanicky jsou krabičky Beta Aivin přesné kopie Bossů, jen tvarově modifikované (zakulacený pedál), není to plast, ale kovový odlitek.
Podobnou koncepci má krabička Marshall Regenerator, ve které se mi ovšem modulační efekty ani trochu nelíbí, jsou studené jak psí čumák. A nemá delay-reverb. Dost podobně vypadá Behringer MultiFX, ale nezloušel jsem ho, a delay-reverb myslím taky nemá.
Fořt
Rádce

Příspěvekod Cybermuff » 17.10.2011 23:00

Za mne v týhle ceně EM-600, tedy pokud ho seženeš. Volba režimu digital/analog/tape echo ti dává odlišné charaktery, takže se to snáz zamíchá do signálu, když třeba potřebuješ klasický dlouhý delay pod rockové sólo. Prostě je tam větší variabilita, než u klasickýho dig. delaye. (dodání: napsat do Audiopro, ti je dovážej)
Ten umí Trails, tedy to, co umí i novější Digitech nebo nebo jeho podstatně dražší vzor od Line6.
DD-400 je klasický dig.delay - slavná Boss DD-3 taky nemá žádný doznívání a lidi jí kvůli tomu nehážou z okna.
U DD-400 je jenom jedno ale: je moc krystalicky čistá, prostě 24bit s plným frekvenčním pásmem, zatímco díky nekvalitě tehdejších prvků má DD-3 velmi omezené spektrum (řeže to na vstupu do zpoždění a i 2x filtry na výstupu - 7 a 3.5 kHz - takže tam výšky neprolezou a spíš se to kvalitou i díky 12 bitům blíží analogu (nadneseně). DD-400 (a podobný echa 24bit/33až44kHz) je perfektně čistá, což může být dle aplikace výhoda nebo nevýhoda. Bohužel u ní žádný filtry nejsou.
Proto je podle mne v téhle kategorii EM-600 best buy - nastavíš si charakter a filtraci dle aplikace... Bohužel s dodávkami v CZ je to takové horší... ale Thomann to bere po vagónech, takže jí pořád má http://www.thomann.de/cz/behringer_em600.htm
Obrázek
Cybermuff
Odborník

Příspěvekod lunchie » 17.10.2011 23:48

cybermuff> tak proto me prisla ta dd400 tak sterilni ... :(, ja k vuli tomu koupil na bazaci ten digidelay, ktery ma tape echo na ktere jedu :).
Ibanez RG2550E, Jackson DK2M Pro, Ibanez RG350SP1, Schecter Gryphon Limited, bomber Übersheiße WIP, fisherman amp, little bit of xtc amp, markus amp, angl snowball amp, burning diamond plate amp, peavey ultra 112
lunchie

Příspěvekod Nero » 18.10.2011 18:30

:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod lenaluna » 18.10.2011 19:08

Řekla bych, že je lepší kupovat v bazaru, novinky jsou strašně drahé.
Psí pelíšky pro každého vymazleného pejska a kočičí pelíšky pro kočičku.
lenaluna

Příspěvekod OndrejCvrk » 21.10.2011 15:06

toho Ibaneze mám a mrzí mi, že má ten delay moc krátkej čas... Je to spíš, aby byl zvuk takovej prostorovější... Člověk si s tím moc nevyhraje, spíš bych doporučil něco jiného, něci co by mělo víc funkcí, přišetřil bych =)
Fender Stratocaster Classic series '50s -> VOX V845 -> Boss SD-1 -> EHX White Finger -> EHX Muff Overdrive -> EHX Little Big Muff -> EHX Electric Mistress Deluxe -> EHX Memory toy -> Amplitube Fender
OndrejCvrk

Věk: 16

Příspěvekod lostleg » 22.10.2011 23:26

Tak díky všem za rady, fořte, ty ses kvůli mně fakt rozepsal :) . Vypadá to, že si asi koupim to co si mi doporučoval, vypadá to fakt dobře za tu cenu..
lostleg

Zpět na Kytarové efekty