Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

DELAY

Pedály, multiefekty, procesory, syntetizátory, ...

Příspěvekod qwer » 7.05.2009 7:20

myslím že u dd6 to funguje tak, že se musi našlapnout tak na 2 vteriny a pak se muze natapovat... mel jsem i doma, ale to uz je dlouho... je to takove ne moc prakticke...

dobre se tepuje treba na ten levnejsi Line 6 - uz ani nevim, jak se jmenuje. da se sehnat na bazaci snad kolem 2000-2500

tam se da tapovat hned bez cekani, pri silnejsim prislapnuti se pak pedal vypne nebo zapne... u toho se tapovalo moc pekne.
Fender CS Custom Classic Telecaster / Fender MIM Standard Telecaster -> Skinpimp 3OD -> Klon Centaur -> Way Huge Aqua Puss -> Vox AC30H2L / Bad Cat Cub IIR
qwer
Odborník

Příspěvekod Wraith » 7.05.2009 8:07

a ten DD7 nikdo nemá? jestli se dá tapovat i bez toho externího pedálu, klidně tim dlouhym našlápnutím
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
Wraith

Příspěvekod Wohma » 7.05.2009 9:17

Wraith píše:a ten DD7 nikdo nemá? jestli se dá tapovat i bez toho externího pedálu, klidně tim dlouhym našlápnutím
To jako myslis vazne, ze bys treba tohle chtel pouzit nazivo? :)
Podle me tyhle reseni s dlouhym nebo silnym seslapnutim jsou nazivo peklo, rozhodne bych s tim koncertovat nechtel.
PRS CE24, Engl Savage 60, ENGL E212V, Line6 M9
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce

Příspěvekod turbo_MaCk » 7.05.2009 15:40

jo na dd7 by to mělo jít stejně... samozřejmě můžeš připojit i externí...
ObrázekSHÁNÍM DIGITECH XP300
turbo_MaCk

Věk: 22

to: Wraith

Příspěvekod Lime » 7.05.2009 19:13

Zdravím, jsem majitelem DD7. Původně jsem si myslel, že to zvládnu tapovat během hraní a že FS-5 je nepotřebná. No DD7 to samozřejmě umí i bez externího spínače - někdo to tu už psal, podržíš chvíli sešlápnutý a pak už tapuješ tempo - ale pozor delay je v ten moment zaplý, tzn. jak šlápneš mimo dobu, je vše slyšet. S FS-5 si to můžeš namačkat i při vypnutém delay a pak už jen zapneš DD7 a jedeš pěkně v tempu (FS-5 se pohybuje cca nový kolem 500,- Kč) - vřele doporučuji, je to pohoda... (pozn. dá se tím i vypnout v režimu loop celá smyčka, jinak musíš bez FS-5 2x rychle zmáčknout).
Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster, Ovation Ultra series, Gibson Chet Atkins CEC
Pedals: Digitech Main Squeeze, BOSS: SD-1, CH-1, DD-7, FS-5U, POWER SUPPLY - Smrckaeffects
Effects: Digitech: TSR-12, TSR-24S, Line 6 POD HD 500
Amplifier: Laney LC-30II
Strings: ERNIE BALL - SKINNY TOP HEAVY BOTTOM 2215, ERNIE BALL - HYBRID SLINKY 2222, MARTIN ACOUSTIC GUITAR STRINGS - SP 80/20 Bronze .012-.054, D´Addario - EXP44
Tuners: BOSS-TU12H
(Planet Waves-guitar cables, KORG M1, Yamaha PSR-S550, BOSS DR-880, Behringer DI20)

http://bandzone.cz/jerusalem
Lime

Re: to: Wraith

Příspěvekod Wraith » 7.05.2009 22:07

Lime píše:Zdravím, jsem majitelem DD7. Původně jsem si myslel, že to zvládnu tapovat během hraní a že FS-5 je nepotřebná. No DD7 to samozřejmě umí i bez externího spínače - někdo to tu už psal, podržíš chvíli sešlápnutý a pak už tapuješ tempo - ale pozor delay je v ten moment zaplý, tzn. jak šlápneš mimo dobu, je vše slyšet. S FS-5 si to můžeš namačkat i při vypnutém delay a pak už jen zapneš DD7 a jedeš pěkně v tempu (FS-5 se pohybuje cca nový kolem 500,- Kč) - vřele doporučuji, je to pohoda... (pozn. dá se tím i vypnout v režimu loop celá smyčka, jinak musíš bez FS-5 2x rychle zmáčknout).

super tohle sem chtěl vědět, díky moc :)
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
Wraith

Příspěvekod turbo_MaCk » 8.05.2009 11:22

zvažuju, že pořídím 2. delay. Jaký je srovnání boss vs. danelctro. Potřebuju krátkej a střední čas (boss zvládne obojí k mé spokojenosti). Taky mě zajímá ten EHX mem.man with hazarai. Má zajímavý funkce a třeba by se též hodili. Máte někdo nějakou radu?
turbo_MaCk

Příspěvekod Adamz Asah » 8.05.2009 14:02

No já mám DD-7 a zatím mě nezklamal. Spokojenost je maximální. Zkoušel jsem i Danelectro Dan Echo, ale ten se mi naopak vůbec nelíbil. :)
Kytara: Fender American Standard Stratocaster (3-color sunburst, S-S-S, 2009)
Kombo: Blackheart BH5-112
Efekty: Boss DS-2, Boss DD-7, Ibanez WH10V2
Ladička: Boss TU-80W
Kabely: Monster Cable (3,6m & 0,91m), Cordial (0,15m propojky)
Zdroj: Smrčka-Effects (4x DC 10V / 100mA)
http://www.youtube.com/user/adamzasah
Adamz Asah

Příspěvekod turbo_MaCk » 12.05.2009 15:41

a jakej je zvukovej rozdil mezi danelectrem a bossem?
turbo_MaCk

Re: DELAY

Příspěvekod turbo_MaCk » 16.05.2009 14:12

teď mě celekm zaujal ten digitech. Ta cena je fakticky fajn. http://www.musiccenter.cz/Digitech-XDD/ ... e/:3:17356
turbo_MaCk

Příspěvekod Braniik » 16.05.2009 19:04

Ten Digitech som mal, za tu cenu je fajn. Ale napriklad looper by mohol zvladat viac ako 4 sekundy, reverse delay mi prisiel nepouzitelny a simulacia analogoveho delayu bola oproti DD-7 velmi chaba.
Fokus LP Custom 7S (+RM pickups)-->Pro Co You Dirty Rat-->Line 6 POD XT Live-->Vox AC4TV, EBow Plus
Stagg Ovation
Braniik
Rádce

Příspěvekod turbo_MaCk » 16.05.2009 20:06

looper na DD3 zvládá 0.8s. viděl sem video, na kterém borec hrál an revers a znělo to celekm krutě - psycho. Ty analog simulace mě moc nezajímaj- to rači rovnou pořídím analog jeliž simulace rád nemám (zvlášť když může mít člověk origo). Já mám DD3, ale muzika co hraju s eubírá takovým směrem, že potřebuju ještě jeden delay. Myslím,že by se ten digytech docela s tím bossem doplnil funkčně.
Pokud sem to dobře odpozoroval, tak když dáš u něj dáš repeats na maximum, tak přestane opakovat co hraješ a už se jen motá smyčka. je to tak? (zdroj: http://www.youtube.com/watch?v=YFbrOQx-Uls)
Rád bych se zeptal, ajk je an tom zvukově (přecejen na ukázkách to není jak pod rukama). A jak je to s obsluhou. Ty módy mi sou jasný. Na to smyčkování je třeba mít zaplej nějakej určitej mód, nebo stačí jen ten pedál podržet. Kdybysi moh nějak přiblížit ty funkce byl bych rád:)
turbo_MaCk

Příspěvekod Braniik » 18.05.2009 11:35

Ten reverse delay mi prisiel divny v tom zmysle, ze sa mi vobec nedalo trafit do rytmu - Boss DD-7 sa viac prisposoboval dynamike hrania a slo to s nim uvela lahsie. Tazko sa mi to popisuje slovami, lebo neviem ako to maju tieto jednotlive pedale technicky vyriesene...
S repeats na maximum to asi bude tak ako pises, ja som tusim nikdy tie repeats nedaval na max.
Na smyckovanie musis mat zapnuty konkretny mod a potom podrzat pedal pocas nahravania. Ked spustis z neho nohu dolu, zacne prehravat smycku. Ak znova nan stupis a drzis, nahrava druhu vrstvu. Rychlym zoslapnutim sa vypne.
No a zvukova kvalita je uplne ok, pokial ti ide o benze mody a modulovany delay, tak tomu nemam co vytknut.
Fokus LP Custom 7S (+RM pickups)-->Pro Co You Dirty Rat-->Line 6 POD XT Live-->Vox AC4TV, EBow Plus
Stagg Ovation
Braniik
Rádce

Příspěvekod turbo_MaCk » 18.05.2009 14:26

díky moc za popis. Já si myslím, že by mi mohl stačit. Pokud opravdu nehraje špatně, pak je to za tu cenu bomba. Určitě ho zkusím.
turbo_MaCk

Příspěvekod Wohma » 19.05.2009 21:36

No, posledni dobou jsem hodne resil delay, takze se podelim o sve poznatky.

Jelikoz jsme do kapely pribrali druheho kytaristu, budu mit mnohem casteji na starosti vselijake atmosfericke prvky a ruchy, zkratka budu potrebovat poradny delay a ne jeden. Cestou vice krabicek se mi jit nechtelo, takze jsem hledal neco, co bude mit alespon 3 presety.
EHX Memory Man Hazarai jsem vyloucil rovnou, protoze se presety prepinaji potakem a to je neprakticke, pkoud clovek potrebuje vic delayu behem jedne pisne a o tohle jsem se urcite nechtel ochudit.
Dalsim vyloucenym byl Eventide delay, a to kvuli sve cene. Preci jen davat 400 dolaru za delay mi prislo trochu prehnane a jety jsem nikde nevidel.
Zbyli dva rozumni kandidati: Boss DD-20 a Line6 DL-4.
Jelikoz DL-4 vidivam vyrazne casteji ve vybaveni profi kytaristu, tak jsem se rozhodl zkusit jej - recenze a porovnani byly vetsinou celkem vyrovnane a DL-4 ma vyhodu primyho pristupu k presetum.
Problem ovsem je, ze DL-4 je silene poruchovy. Kdekomu se porouchal, staci si projit harmony-central, nekteri i presto vlastni treba 2. nebo 3. kousek...
Kazopadne jsem se rozhodl to risknout a koupil jeden kousek z eBaye. Byl jsem nemile prekvapen, kdyz jsem se pote na internetu docetl, ze Line6 nedoporucuje pouziti tohoto delaye v efektove smycce, je totiz staveny na kytarovy signal a kytarovy signal je tez na vystupu. To je pravdepodobne taky duvod, proc tolika lidem odchazi - buffery nemusi vydrzet linkovy signal z efektove smycky. Dalsi castou zavadou jsou pak rozbita tlacitka a s tim spojene problemy, ta tlacitka jsou totiz namontovana primo na PCB! Prijde mi to jako dost spatny navrh. A divim se, ze Line6 neprisli s novejsi edici, ktera tohle resi. Oni teda novejsi edici maji, jenze ta je akorat poruchovejsi :)
No kazdopadne delay mi prisel domu a ja jsem z nej byl celkem nadsen - delayuje pekne, ma intuitivni ovladani, prace s looperem byla jedna radost a zkratka vsechno bylo, jak ma. Problem byl v tom, ze se na ten delay proste nemuzu spolehnout, kor kdyz ho chci pouzivat ve smycce (kam jinam taky, kdyz ma clovek hi-gain aparat). Sel tedy z domu a misto nej jsem poridil Boss DD-20.
Boss DD-20 je stejne jako DL-4 docela bytelna krabicka. Pokud je mam srovnat, pak Boss urcite prohrava, co se tyce intuitivnosti ovladani, pokud si clovek neprecte manual, tak opravdu moc nevi. Zatim jsem jeste vsemu neprisel na kloub, ale co se tyce zvuku - DD-20 ma nektere zvuky, ktere DL-4 nema a naopak. Tezko posoudit vyuzitelnost, to je totiz hrozne individualni, vzhledem k tomu, ze to jsou opravdu spis takovy lahudkovy zvuky, ktery jsou vyuzitelny malokde. Prijde mi, ze zbytecne moc vlastnosti a nastaveni se nastavuje pomoci uchylnych kombinaci tlacitek, nicmene jsou to vetsinou veci, ktery clovek nastavi jednou a dal uz je nepotrebuje. Potesilo me, ze mezi presety jde prechazet i pri vypnutem efektu, takze si clovek muze dalsi preset nachystat mezitim, co hraje bez zapnuteho delaye, mel jsem obavy, aby se to nemuselo cyklovat pri zapnutem efektu. Zvuky jdou na tom nakroutit opravdu hezke, pri porovnani s Boss DD-2 a tim Tech 21 D.L.A bych rekl, ze se DD-20 nema za co stydet, ale na finalni verdikt si pockam, az to budu moct prohnat pres svuj apec ve zkusebne.

Takze tak, treba to nekomu nekdy pomuze.
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce

Příspěvekod Dark Axel » 19.05.2009 21:40

Ohledně ovládání má Wohma bohužel pravdu, já mám DD-20 z druhé ruky a nemám k němu manuál... manuál jse mna kompu v PDF přečetl, ale já když nemám manuál v ruce, je to jakobych ho neměl, čili občas ještě teĎ zjišťuju co všechno se s tím dá vyvádět :-D nedávno jsem úplně náhodou zjistil, že se dá nastavit např. rychlost modulace na modulovaném delay, nebo třeba druhá zpožďovací hlava u Tape echa.

na druhou stranu to podle mně vyvažuje zvuk - ten mi povětšinou připadá velmi dobrý - a praktičnost
Gear. Sometimes it sets my teeth on edge, other times it helps me control the chaos
Yamaha 302S -> MXR/CAE MC404, EHX DoctorQ, SS/BS Fuck Overdrive, Sovtek Small Stone, B.A.T. Pharaoh, Blackout Eff. Fix'd Fuzz, Digitech PDS 20/20, Wampler Faux Tape Echo -> George Dennis Mighty Mouse

http://bandzone.cz/apisanteportas
Dark Axel
Moderátor

Věk: 20

Příspěvekod Lachim » 19.05.2009 21:46

Tady se nám rodí novej Hrabal :lol: Hotovej román
Ale jinak seš šikovnej. Jen tak dál
- MusicMan Axis bay Pořízka, Seagull Artist Mosaic Quantum II
- VOX V847 TB, BBE Opto Stomp, GERHAT TubeDriver+, Andy's Drive 666, TB lišta, Digitech RP 250
- HOT Rocker 30 & VHT Special 6
Lachim

Příspěvekod turbo_MaCk » 20.05.2009 14:17

to info bylo fajn. Jen co bych k tomu dodal,t ak já osobně spíš hledá 2 delay za sebou. Potřebuju to i na oscilace a navíc z duše nenávidí (ač dělám bokem do programingu) takoví to počítačový ovládání - desplay a tlačítka. Mnohm rači u kytar pracuju s poťákama apřepínačema.
BTW takto vypadá pedalboard jednoho z mejch nejoblíbenějších kytaristů:
Obrázek
turbo_MaCk

Příspěvekod Wohma » 20.05.2009 16:24

Drtiva vetsina parametru se u DD-20 nastavuje na potacich, akorat specialitky typu pocet hlav tape delaye nebo modulace se nastavuji pres "menu". V rezimu manual to v podstate funguje jako bezny delay. 2 delaye to umi taky, ale prvni jen do 100ms ;) Jinak nevim o zadne krabicce, ktera by nabizela dva delaye za sebou, na to holt musis poridit vic krabic.
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce

Příspěvekod Dark Axel » 20.05.2009 20:46

Hehe, myšlenka druhé krabičky, nějaké levné primitivní ve stylu Red Repeat nebo Artec AD na oscilace mě napadla taky :-) ale dokud nemám kapelu, je to nanic

navíc když se s tím člověk naučí, dá se s oscilacema pohrát i na té DD-20, jen je ten rozsah tak mega, ež to chce trochu přesnosti
Gear. Sometimes it sets my teeth on edge, other times it helps me control the chaos
Yamaha 302S -> MXR/CAE MC404, EHX DoctorQ, SS/BS Fuck Overdrive, Sovtek Small Stone, B.A.T. Pharaoh, Blackout Eff. Fix'd Fuzz, Digitech PDS 20/20, Wampler Faux Tape Echo -> George Dennis Mighty Mouse

http://bandzone.cz/apisanteportas
Dark Axel
Moderátor

Věk: 20

PředchozíDalší

Zpět na Kytarové efekty