Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

DELAY

Pedály, multiefekty, procesory, syntetizátory, ...

Re: DELAY

Příspěvekod turbo_MaCk » 21.05.2009 14:40

Tak mě nemůžete brat vážně, já sem barbar. Nedávám delay do smyčky. Používám kroucenej kabel, mám přestříhanou napájecí zem a používám zdroj značky HAMA :lol:
jen k tomu obrázku, co se nezobrazil:
http://bp3.blogger.com/_OH-mvRY7jBU/Rig ... u_5884.jpg
(kdyby to někoho zajímalo
ObrázekSHÁNÍM DIGITECH XP300
turbo_MaCk

Věk: 22

Příspěvekod rasomaso » 10.06.2009 8:13

Čau, nevíte někdo jestli má Boss DD2 buffer? A jestli to jde přes buffer když je zapojený ale vypnutý. :?: Dík
Obrázek

Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
rasomaso

Příspěvekod Wohma » 10.06.2009 10:11

Tak pokud neni true bypass (neni), tak musi mit buffer. A samozrejme to pres ten buffer prochazi, i kdyz je efekt vypnutej - to je ten zasadni rozdil mezi bufferem a TB. Ovsem zrovna u DD-2 je buffer dost kvalitni.
PRS CE24, Engl Savage 60, ENGL E212V, Line6 M9
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce

Příspěvekod rasomaso » 10.06.2009 10:35

Díky moc :)
Obrázek

Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
rasomaso

Příspěvekod Wohma » 10.06.2009 11:45

Mimochodem na bazaci je zrovna DSD-2 za par susnu, je to v podstate identicky s DD-2, na navic sampler.
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce

Příspěvekod Kinx » 11.06.2009 0:06

teda cetl jsem ten prispevek od wohmy ktery porovnava DL4 s DD20 a docela me to prekvapilo - rozhoduju se mezi temahle dvema - chtel bych delay co ma vic presetu (minimalne prepinat mezi reverse a klasickym delayem + uplne samostatny tap), chci to hnat do smycek dvou starych mesin ktere ale nejsou co se tyce smycek uplne koser - v te dobe proste smycky jeste moc neumeli :) nerozhodoval bych se kdybych presne necetl tolik negativnich ohlasu o DL4 (z asi 5ti lidi co znam a co ji maji a casto pouzivaji, radove desitky koncertu za rok a nepocitane casu na zkouskach a ve studiu si na spolehlivost nestezoval ani jeden) - to s tim pouzivanim ve smycce je teda dalsi palba, nepouzivam nejak extra moc gainu ale rozhodne to je vec kterou bych rad mel za zkreslenim. przni to nejak vyrazne zvuk? mam pocit ze jsem to zkousel parkrat ve smycce cizich apcu a nikdy mi to neprislo nijak zavadne, bypass mi prisel taky docela v norme.

u DD20 mi vadi to ovladani, jinak bych do nej sel.
Hip Hop vládne světem!
Metal nechte dětem!
Kinx

Příspěvekod Wohma » 11.06.2009 1:15

Hele, ja nevim, ja s nim za tu chvili problemy nemel, ale faktem je, ze kdyz pohledas na oficialnim foru Line6, tak to tam o te nekompatibilite s efektovou smyckou pise i nekdo primo z firmy a je tam o tom sticky thread. Divim se, ze se o tom tak malo vi, IMHO to vysvetluje vetsinu pripadu, kdy to nekomu "samo umrelo". Zase je spousta lidi, kteri to pouzivaji leta a nemaji problem, ale ja zkratka nechtel byt zrovna ten, kterymu se to pose*e, kor kdyz to je efekt za nemaly penize :) A navic ty kazici se slapatka... No radsi jsem dal ruce pryc :)
DD-20 je trochu narocnejsi na ovladani, ale da se celkem snadno zvyknout, pro me je to lepsi reseni, aspon mam klid v dusi... DD-20 JE urcen (mimo jine) pro praci ve smycce a co jsem cetl, tak je podobne bezproblemovy jako drtiva vetsina krabic od Bossu.

Cili - pokud ses ochoten to risknout, tak DL-4 ber, zvukove i ovladanim je fakt super. Ale urcite ber kousek v zaruce, ja ho mel z eBaye, takze bez zaruky, a v pripade, ze by se podelal, tak proste 5 tisic splachnutych do hajzlu...

Jinak ja pri rychlym ozkouseni nepostrehl, ze by mi to se Screamerem clipovalo, ale jak to bude u Mesin, to si netroufam odhadnout.
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce

Příspěvekod Kinx » 11.06.2009 1:31

mam moznost noveho kusu z US s tamni zarukou :) ty plky z harmony central nebudou uplne od veci, ale zase si rikam kdyz se to nikomu v mem okoli nepodelalo (a to u lidi co ten delay taky zrovna nesetri)...

reklamace je teoreticky mozna, ale velmi slozita (pres cloveka co tam parkrat do roka jezdi na nekolik tydnu). prave ze z toho mam taky vitr, navic jsem docela smolar a krabicky to v mych rukach nemaji jednoduche :) budu se snazit ho nekde sehnat na vyzkouseni, co se tyce spolehlivosti tak mam s bossama tu nejlepsi zkusenost.

oprava: prave ctu faq na strankach line6 a opravdu - pisou tam doslova "nedoporucujeme zadny z nasich modeleru pouzivat v efektove smycce, protoze silny signal na vstupu muze zpusobit ze buffery v krabicce odejdou". nabizeji reseni ze na vstupu bude -22db utlum a na vystupu zase 22db boost, coz mi prijde jako pekne debilni reseni protoze pri tom muze do signalu vstoupit spousta sumu a spol.

http://line6.com/community/docs/DOC-3965
zas mi nejde do hlavy proc to teda zatim nikomu z meho okoli neodeslo, asi maji stesti nebo tobez myho vedomi zadama vsichni zenou do vstupu zesilovace a zni jim to nejak zazracne dobre.

takze sve vysnene krabicce asi dam sbohem. skoda, protoze z delayu je to to nejlepsi co jsem zatim zkousel - ale protoze pouzivam zkresleni tak by ten delay znel jako necitelna koule.
Hip Hop vládne světem!
Metal nechte dětem!
Kinx

Příspěvekod Dark Axel » 11.06.2009 6:03

hele, pokud chceš reverse, tak na DD-20 zapomeň, je tam podle mně docela blbě zpracovaný. to se dočteš i všude na H-C :-D

osobně - mít ty peníze a rozhodovat se jako ty, šel bych do eventide time factor (neber to tak, že bych s DD-20 nebyl spokojený, reverse stejně moc nevyužiju) http://www.proguitarshop.com/product.ph ... egoryID=18

ikdyž si moc takhle po ránu nevybavuju, jestli umí reverse (edit: tak umí) a jaký případně je
Gear. Sometimes it sets my teeth on edge, other times it helps me control the chaos
Yamaha 302S -> MXR/CAE MC404, EHX DoctorQ, SS/BS Fuck Overdrive, Sovtek Small Stone, B.A.T. Pharaoh, Blackout Eff. Fix'd Fuzz, Digitech PDS 20/20, Wampler Faux Tape Echo -> George Dennis Mighty Mouse

http://bandzone.cz/apisanteportas
Dark Axel
Moderátor

Věk: 20

Příspěvekod pupack » 11.06.2009 7:44

kinx jojo Line6 modelery do inputu jak píšou, ostatne to zní velice dobře i se zkreslením, teda pokud to není zrovna brutal, stačí vyzkoušet...... to jen tady na foru je zažitá fráze typu "delay patří do smyčky" ;) . Největší pracanti (U2, Pink Floyd, B.May..) s delayem to tak dělají také.. ostatně, starší aparáty ala vox atd ani smyčku neměli...

jak píše Dark, Eventide je výborný delay a také novinka od TC Nova repeater může být zajimavá (má také reverse a dá se tapovat přímo rytmem hry o struny místo nohou)

http://www.musiccenter.cz/kytary/tc-ele ... y/:3:35621
Obrázek
pupack

Věk: 31

Příspěvekod Kinx » 11.06.2009 8:35

kdyz delay pred zkreslenim neni moje kafe, na neco to je ok ale urcite ne na vetsinu veci co s tim chci delat ja. proste to je koule.

ten eventide vypada super, ale je hodne drahej - DL4 mam moznost jen kvuli us cene :) ten TC zas nema stereo vstup.
Hip Hop vládne světem!
Metal nechte dětem!
Kinx

Příspěvekod pupack » 11.06.2009 8:52

kinx: stereo vstup? no to se da nejak vyresit, jak to chces mit zapojene? proc potrebujes presneji ten stereo vstup?
Obrázek
pupack

Příspěvekod Wohma » 11.06.2009 9:16

pupack: Ne kazdej taky hraje to, co U2 a Queen :) Ja jsem delay pred zkreslenim zkousel a opravdu to na to, co hraju, je naprosto nepouzitelny :)
Naprosto stupidni mi to pak pripada vzhledem k looperu - totalne odpada moznost si tam naloopovat zvuky s ruznym nastavenim aparatu (klidne i jen cisty a zkresleny), navic pri vrstveni zvuku s delayem pred zkreslenim to teprv musi byt zuzo koule. Je to proste nedomysleny.

Eventide je draha svine, tyhle penize do toho asi z nas nikdo nebude chtit vrazit :( Ten TC nova na prvni pohled vypada dobre, ale ovladani je spis nekde na urovni toho DD-20 a recenze na to zas tak dobry nejsou, alespon nektery.
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce

Příspěvekod pupack » 11.06.2009 11:19

Wohma píše:pupack: Ne kazdej taky hraje to, co U2 a Queen :) Ja jsem delay pred zkreslenim zkousel a opravdu to na to, co hraju, je naprosto nepouzitelny :)
Naprosto stupidni mi to pak pripada vzhledem k looperu - totalne odpada moznost si tam naloopovat zvuky s ruznym nastavenim aparatu (klidne i jen cisty a zkresleny), navic pri vrstveni zvuku s delayem pred zkreslenim to teprv musi byt zuzo koule. Je to proste nedomysleny.

Eventide je draha svine, tyhle penize do toho asi z nas nikdo nebude chtit vrazit :( Ten TC nova na prvni pohled vypada dobre, ale ovladani je spis nekde na urovni toho DD-20 a recenze na to zas tak dobry nejsou, alespon nektery.

nojo beru no, ale i tak oba zmineni hraji i s dooost silnym overdrive či zkreslenim... me holt ty silny zkresleny prijdou ze uz nemaj s kytarou nic spolecneho... ale to je můj boj :D k věci:

ta TC nova reapeater se prave bude ovladat parádně, je to totiž jen na "přání uživatelů z diskusí" upravený pedál TC nova delay - a ty upravy jsou právě hlavně směrem k lepšímu ovládání pro life hraní. Ale chtělo by to zkusit, na recenze bych moc nehleděl, to píšou stejný mudrlanti jako sme my 8)
Obrázek
pupack

Příspěvekod Kinx » 11.06.2009 13:16

mno chci stereo vstup i vystup protoze hraju na dva aparaty najednou a chci to mit v obou smyckach.

ten eventide vypada skvele, ale stoji v us tolik co nova DL4 tady - mozna bych do nej casem sel. pokud by sel ovladat uplne pomoci midi pedalu (vcetne bypassu, expression pedalu etc) tak by to byla bomba, protoze bych ho jako jediny efekt ve smyckach mohl nechat za aparatem a mit co nejkratsi kabely od pedalboardu, kam by sel jen midi pedal a vystupni kabel do apcu.

nehraju na nejak extremne moc gainu ale ten delay pred zkreslenim je dobrej jen na neco, mohl bych to tak samozrejme pouzivat ale je to zbytecne zamazany.
Hip Hop vládne světem!
Metal nechte dětem!
Kinx

Příspěvekod Wohma » 11.06.2009 14:53

pupack: Sorry, myslel jsem, ze se bavis o nova delayi... Ale ten Repeater asi nema presety, ne?
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce

Příspěvekod pupack » 11.06.2009 20:15

Wohma píše:pupack: Sorry, myslel jsem, ze se bavis o nova delayi... Ale ten Repeater asi nema presety, ne?

nojo nema to docela nevychytali... proste je to prej pro zive hrani kdy vzdycky tapujes pres struny misto nohy... schvalne to vzdycky udelaj tak, ze ti tam neco nesedi... idealni delay nechtej vypustit, uz by pak nemuseli nic vyrabet :D klasika...
Obrázek
pupack

Příspěvekod JanHokl » 18.06.2009 10:00

http://kytary.cz/carl-martin-kytarovy-efekt-delayla-xl/92851/?SE5233:0:0:1:0
Co říkáte třeba na tento delay? Carl Martin Delayla. Nemáte nějaké zkušenosti? Z ukázek to vypadá jako velmi zajímavá krabička, navíc je to velmi pozitivně hodnocené. Sice to nemá žádné uložitelné presety, ale je to v podstatě dvojdelay a je tam i tap tempo..
JanHokl

Příspěvekod turbo_MaCk » 18.06.2009 22:44

analog bude mít sotva presenty
ObrázekSHÁNÍM DIGITECH XP300
turbo_MaCk

Věk: 22

Příspěvekod rotten77 » 18.06.2009 23:13

turbo_MaCk píše:analog bude mít sotva presenty

Mám doma upravený Dan electro Fab echo. Mám 4 skupiny ovládacích prvků a přes přepínač se přepíná, která z těch skupin ovládá samotný efekt. Takže ano - i analog může mít presety :-)

Abych to vysvětlil - jednou jsem se jednoho kámoše ptal, jestli je to možné, tak jsme to zkusili realizovat a fnuguje to...
rotten77

PředchozíDalší

Zpět na Kytarové efekty