od tomastyp » 10.01.2012 10:03
tak jsem se včera večer pustil do výměny firmware ve svém GSP, pro jistotu, jsem si zazálohoval přes X edit svoje presety a bez problémů jsem si se stránky mustbebeta.com nainstaloval nejvyšší verzi C63. Můj současný X edit v PC už ale s tímto novým firmware nekomunikoval a tak jsem si se stejné stránky naistaloval i nový X edit 63 a chodilo to parádně.
Jelikož se při výměně firmware ztratily všechny moje uživatelské presety, zahájil jsem přes X edit 63 obnovu presetů se zálohy a on ten nový soft s tím zálohovým souborem odmítnul komunikovat, tak to se mi docela podlomily nohy, protože vytvořit asi 20 zvuků do téhle soboty kdy hrajeme, byla představa docela hrozivá. Zkusil jsem tedy nainstalovat do GSP verzi C55, ale situace byla stejná.
Tak jsem otevřel stránky digitech .com, že si najdu původní firmware, 2.0 ale nenašel jsem ho tam,tak jsem vytáhl CD, které bylo přiložené u GSP, ale ani tam nebyl, prohledal jsem Google a taky nic, a tak to už mě opravdu zamrazilo. Nakonec jsem se vrátil tam, kde jsem začal , na stránky mustbebeta.com a úplně dole, kde jsem před tím nikdy nebyl, jsem objevil původní verzi 2.0, a tak jsem jí do GSP bez problémů vrátil a potom se obnova user povedla na první pokus
To jsem si oddechl, byl jsem sice tam, jako na začátku, ale byl to pro mě velký úspěch, protože tyhle věci každý den nedělám a hrozilo, že budu mít prázdnou krabici, jako když jsem sí jí přinesl z obchodu. s tím rozdílem, že mám za 4 dny kšeftem. A tak jsem se aspoň ujistil, že u GSP je to zásadně jiné než třeba u G- major, kde jsem také přehrával firmware a moje presety tam zůstaly. Jelikož bych chtěl do budoucna využít nové zvuky a možnosti nového firmveru pro svůj GSP, napadá mě zatím jediná šílená věc, jak to udělat, a to vytisknout si obrazovky z X edit pro jednotlivé moje presety a potom v novém fimweru ručně nastavit ovladače jednotlivých presetů podle předem vytisklých obrázků, je to sice v dnešní době hrozná představa, ale za 1večer se těch mých 30 presetů dá nastavit. Tak bych byl moc rád, jestli už tenhle problém někdo z vás řešil, jestli by mi neporadil, jak dostat presety z původí verze 2.0 do do nové verze CXX.
Ale potvrdil jsem si alespoň, že v novém firmware se dá ovládat ladička z midi pedálu, což mi hodně chybělo na původní verzi a opravdu tato nová verze obsahuje hodně věcí , aparátů, krabiček, midi ovladačů a kdo ví, co tam ještě objevím nového, ale zvukově jsem to ještě nezkoušel, předpokládám, že na základě kladných hodnocení na tomto fóru, to nebude horší než původní verze. Tak předem díky za vaše zkušenosti a zároveň zdravím všechny majitele GSP.