Mám doma Digitech JamMan (ten dvojšlapkový). V době kdy jsem ho kupoval za asi 7.500,- to byla asi nejlepší volba k mým finančním možnostem.(cca. 6 let zpátky). Na trhu byl jeden z top looperů Boss RC-50 asi za 12.000-. Ale na to sem fakt neměl.
Menší Boss loopery měli omezenou kapacitu asi jen 11 smyček a max. záznam asi 6 minut. Výhoda u těch bossů je že mají místo klikání metronomu různý bicí rytmy a navíc reversní přehrávání. Ale to mi nějak nepřipadlo o moc víc.
Backing tracky si nahrávám přímo na kartu (po převodu do patřičnýho .wav souboru) a jednoduše si upravuji ty .xlr soubory ve složkách. Dříve ten Jam Manager nebyl. To sem se dozvěděl až teď. (mimochodem mě to taky nejde synchronizovat). Udělal jsem si externí přepínač na změnu smyček za pár korun (koupenej byla si za 1000,- Kč) a je to dokonalý.
Jediná nevýhoda je asi to, že při zastavení smyčky se nespustí další dopředu navolená smyčka. Musí se počkat až hrající smyčka dojede... To si musí člověk dopředu připravit smyčky... verse, refrén ...
Jinak i tak jsem nadmíru s Jammanem spokojen a na domací cvičení improvizace do vlastích nahrávek je to k nezaplacení !
Dneska bych šel ale asi do toho Bosse RC-30. Kapacitou paměti a počtem smyček je to srovnatelný s Jammanem, jsou tam bicí , různý rytmy, reverse spuštění a asi ty smyčky jdou za běhu přepínat. Je dvoustopý . Jsou tam nějaký efekty... A navíc je levnější ! Nevím co má ten Digitech navíc oproti staršímu modelu krom sterea a toho že nemusím mít externí pedál na přepínání... No anebo jít do toho Boss RC - 300 což je špička za 11.500,- ...