Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Digitech Jamman - Jam Manager

Pedály, multiefekty, procesory, syntetizátory, ...

Digitech Jamman - Jam Manager

Příspěvekod Davyd » 20.07.2011 19:01

Koupil jsem Digitech Jamman solo. Funguje dobře, po troše experimentování jsem se naučil základní funkce a na domácí cvičení je bezva. ALE: nainstaloval jsem Jam manager do svého počítače s Windows XP a program nefunguje. V několika diskuzních fórech jsem narazil na zmínky, že je s instalací problém a že to funguje jen
na Vistách a Windows 7. Máte s tím někdo zkušenost ? Bez softu je užitek z krabičky poloviční a pokud ho nerozchodím, zvažuju vrácení .
Díky za rady
Davyd

Re: Digitech Jamman - Jam Manager

Příspěvekod lukashenzl » 28.07.2011 22:48

Zdravim.
Jo jo, stalo se mi to samý - koupil jsem po dlouhym rozhodování Jam man Stereo. Bohužel doma jsem zjistil, že spustit soft JamManager na Windows XP nejde (vyskakuje okno, že XP nepodporuje kompatibilitu tohoto produktu) a počítač looper nevidí (což je obojí zásadní nedostatek). Český návod mám, ale tam o tom nic není.
Taky mě štve, že smyčka se při přepínání (Loop up/down) musí dokončit, než začne druhá, což je taky naprd. (nebo jsem nepřišel na to,jak), kvantitizaci looper má, ale kde zahrabanou? Tohle jsem ale v krámě nezjistil a teď zvažuju vrácení či výměnu. V internetových diskusích se lze dočíst, že tento looper má dost funkcí, ale schází mu "intuitivní ovládání" - což se mi potvrdilo. Boss RC-30 je na tom asi fakt líp. Vždycky jsem měl věci od Bossa ale teď se nechal zlákat. A takhle to dopadlo. Jojo, ty hračičky, to je běs.
Kdybyste náhodou někdo přišel na to, jak tudle blbinu na XP rozběhat, sem s tim.
(zde jak to má vypadat http://www.youtube.com/watch?v=5Sj5bFJzwCg)
lukashenzl

Příspěvekod chroustjazz » 28.10.2011 13:41

http://www.digitech.com/en/softwares/jammanager

zkoušeli jste tuto verzi? píšou, že je použitelná i na XP
free jazz, volná improvizace, soudobá hudba
http://bandzone.cz/artklinikamoskvaorchestra
chroustjazz

Příspěvekod henry108 » 23.11.2011 2:27

Mám doma Digitech JamMan (ten dvojšlapkový). V době kdy jsem ho kupoval za asi 7.500,- to byla asi nejlepší volba k mým finančním možnostem.(cca. 6 let zpátky). Na trhu byl jeden z top looperů Boss RC-50 asi za 12.000-. Ale na to sem fakt neměl.
Menší Boss loopery měli omezenou kapacitu asi jen 11 smyček a max. záznam asi 6 minut. Výhoda u těch bossů je že mají místo klikání metronomu různý bicí rytmy a navíc reversní přehrávání. Ale to mi nějak nepřipadlo o moc víc.

Backing tracky si nahrávám přímo na kartu (po převodu do patřičnýho .wav souboru) a jednoduše si upravuji ty .xlr soubory ve složkách. Dříve ten Jam Manager nebyl. To sem se dozvěděl až teď. (mimochodem mě to taky nejde synchronizovat). Udělal jsem si externí přepínač na změnu smyček za pár korun (koupenej byla si za 1000,- Kč) a je to dokonalý.

Jediná nevýhoda je asi to, že při zastavení smyčky se nespustí další dopředu navolená smyčka. Musí se počkat až hrající smyčka dojede... To si musí člověk dopředu připravit smyčky... verse, refrén ...

Jinak i tak jsem nadmíru s Jammanem spokojen a na domací cvičení improvizace do vlastích nahrávek je to k nezaplacení !

Dneska bych šel ale asi do toho Bosse RC-30. Kapacitou paměti a počtem smyček je to srovnatelný s Jammanem, jsou tam bicí , různý rytmy, reverse spuštění a asi ty smyčky jdou za běhu přepínat. Je dvoustopý . Jsou tam nějaký efekty... A navíc je levnější ! Nevím co má ten Digitech navíc oproti staršímu modelu krom sterea a toho že nemusím mít externí pedál na přepínání... No anebo jít do toho Boss RC - 300 což je špička za 11.500,- ... :)
Naposledy upravil henry108 dne 24.11.2011 13:41, celkově upraveno 1
henry108

Příspěvekod chroustjazz » 23.11.2011 21:17

ano..rc 300..jinak zemřu, jestli mi ji nepřinese ježíšek!
free jazz, volná improvizace, soudobá hudba
http://bandzone.cz/artklinikamoskvaorchestra
chroustjazz

Příspěvekod henry108 » 24.11.2011 13:50

Včera jsem si koupil 2 Compact Flashky a večer jsem si přes audi konvertor převed backingtracky od Aebersolda do .wav, naházel jsem to do Jammana a jammuju jak divej. Jinak na doma je tenhle digitech ideál. Teď jsem ho viděl na bazaru asi za 3.500,- !!! Ten Boss RC-300 je fakt krásnej. Koukal jsem co to všechno umí. Na doma teda drahej a velkej ale na živý hraní... bomba
henry108

Zpět na Kytarové efekty