Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Doporučení nějakého delaye?

Pedály, multiefekty, procesory, syntetizátory, ...

Re: Doporučení nějakého delaye?

Příspěvekod Fořt » 10.01.2011 13:44

Můj tip na superlevný delay - Behringer Echo Machine EM600: http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... m-600.html
Je mi jasné, že nad ním bude spousta lidí ohrnovat nos jako nad většinou produktů Behringer, ale budiž. Já jsem s ním spokojen. Mám na PB i EHX Memory Toy, na EM 600 dokážu při troše štelování nastavit velmi podobný efekt. Buffered bypass je podle mě zcela OK, i když spousta lidí referuje o žraní či mršení signálu.
Je to kopie modelovací krabičky Line6, typ teď z fleku nevím. Za ty prachy delay, který by uměl simulovat všechny možné typy echa a delaye (reverse, multitap - dobrý třeba pro zvuk á la Hank Marvin z Shadows, ducking atd., to vše buď v dig., nebo v analog. či tape módu, s možností přimíchat modulaci), prostě neseženete. Myslím, že s ním má nějaké zkušenosti i Cybermuff, viz fotky na jeho stránkách. Rozhodně za ty prachy i dobrá učební a experimentální pomůcka pro věčné hledače požadovaného dozvuku.
Další tipy na levné delaye: Marshall Echohead EH-1, a pak 2 modely delaye Beta Aivin (ten pokročilejší je kopie Bosse, snad DD-6, mám ho a pracuje OK, ale nakonec ho na mém PB nahradil ten EM-600).
Fořt
Rádce

Věk: 42

Příspěvekod pupack » 10.01.2011 13:53

Fořt: tak určitě může hrát dobře, ty předsudky k nějaké značce mě taky míjejí. Navíc Behringer u mě stoupnul dost povedenou krabkou RV-600 čili věřím že i ten delay může být v pohodě. Hlavní je, že člověku splní to co od něj čeká, a kolikrát je člověk paradoxně spíš zklamanej z dražších věcí.

jinak nemá někdo zkušenosti s Digitech Timebender? Podle specifikací to vypadá na nadupanou kopii Boss DD20
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack

Věk: 32

Příspěvekod Dark Axel » 10.01.2011 19:28

Fořt: bzučí a a volba módu je opravdu špatně vyřešená - je tam jen potenciometr bez jakýchkoli poloh, čili lovit tam módy dá občas zabrat. Má to ale pár fíčurek a módů, ketré jsou dost povedené

celkově je ale zase zpracování průser a zvuk v pohodě :wink:
Gear. Sometimes it sets my teeth on edge, other times it helps me control the chaos
Yamaha 302S -> MXR/CAE MC404, booster, SS/BS Fuck Overdrive, Digitech PDS 20/20, Blackout Eff. Fix'd Fuzz, Blackout Eff. Whetstone, Wampler Faux Tape Echo -> George Dennis Mighty Mouse

http://bandzone.cz/apisanteportas, http://apisanteportas.bandcamp.com/
Dark Axel
Moderátor

Věk: 20

Příspěvekod Lachim » 10.01.2011 21:38

z malýho mul'táku (já RP 250) je delay( i modulace a reverby) dost v pohodě.
- MusicMan Axis bay Pořízka, Seagull Artist Mosaic Quantum II, YAMAHA Pacifica 402s
- VOX V847 TB, BBE Opto Stomp, GERHAT TubeDriver+, Carl Martin Rock Drive, Andy's Drive 666, TB lišta, Digitech RP 250
- HOT Rocker 30 & VHT Special 6
Lachim

Příspěvekod bubucci » 10.01.2011 23:26

ale dost degraduje signál :(
Music Man John Petrucci 6 /BKP HolyDiver - VHII/
Morley Bad Horsie - TS9DX - TC Polytune - TC Flashback
VHT Pittbull Forty-Five 2x10 kombo
Mesa/Boogie Stiletto - Mesa/Boogie 212 custom
http://schelinger-revival.cz/ https://www.facebook.com/nonrevolverband
bubucci

Věk: 29

Příspěvekod Lachim » 11.01.2011 1:13

??? Si přijď zahrát na můj ansámbl. Nemám ten pocit, že by mě to něco žralo. A nenechám se zvyklat zdejšími kecy. MĚ to nic nedegraduje.
- MusicMan Axis bay Pořízka, Seagull Artist Mosaic Quantum II, YAMAHA Pacifica 402s
- VOX V847 TB, BBE Opto Stomp, GERHAT TubeDriver+, Carl Martin Rock Drive, Andy's Drive 666, TB lišta, Digitech RP 250
Lachim

Příspěvekod pupack » 11.01.2011 17:18

Lachim píše:??? Si přijď zahrát na můj ansámbl. Nemám ten pocit, že by mě to něco žralo. A nenechám se zvyklat zdejšími kecy. MĚ to nic nedegraduje.

:lol: hlavně to chce zachovat chladnou hlavu, však to bubbuci nepsal nijak zle. Faktem je, že kdyby byly delaye a jiné efekty v multacich za pár kaček stejně dobré jako ty ostatní co se prodávají zvlášť asi by nikdo neměl potřebu si koupit delay třeba za 8 tisíc... Rozdíl tam prostě je, to nemá smysl popírat ;)
Každopádně máš pravdu v tom, že když ti zvuk něčeho co máš vyhovuje a jseš s ním spokojenej, pak je to v pořádku. Protože hlavní je aby s tím člověk byl spokojenej at už to je z multaku či z butique efektu.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack

Příspěvekod Lachim » 11.01.2011 22:40

Vždycky, když se zavede řeč o kvalitách toho či onoho, tak se postupně navyšuje, až se skončí u těch NEJ. To je pak těžký porovnávání.
Já jsem spíš zastáncem levnějších věcí, co splňují svůj účel (poměr cena/kvalita). Určitě rozdíly jsou a někdo po tom prahne. Ale ze zkušenosti můžu říct, že při hraní s kapelou ty rozdíly nejsou skoro poznat. Pokud to teda není nějakej Ober Aušus.
A já taky pasu po něčem lepčejším, ale furt si řikám "dyť to kua hraje docela dobře" :)
Lachim

Příspěvekod bubucci » 11.01.2011 23:19

no tak psal jsem z vlastní zkušenosti, kdy jsem ho měl zapojeny před rectifierem a byl tam dost podstatný rozdíl. Kabely jsem použil kvalitní, takže nevím kde byla chyby a ani jsem to moc nezjišťoval, abych pravdu řekl.
Music Man John Petrucci 6 /BKP HolyDiver - VHII/
Morley Bad Horsie - TS9DX - TC Polytune - TC Flashback
VHT Pittbull Forty-Five 2x10 kombo
Mesa/Boogie Stiletto - Mesa/Boogie 212 custom
http://schelinger-revival.cz/ https://www.facebook.com/nonrevolverband
bubucci

Věk: 29

Příspěvekod lunchie » 12.01.2011 7:10

tak pridam svy 2c, prvne jsem mel danelectro pb/j echo/delay. Bohuzel si moc nerozumnel s efektovou smyckou a signalem co z ni lezlo - byl moc silny. Jinak zvukove nebyl spatny dokonce me prisel ze zni docela pekne analogove (za ty prachy necelejch $40), no tak jsem ho strelil a koupil behringer dd400 (myslim kolem $30) - ten teda neni spatny, ale zni docela chladne. No a protoze jsem chtel mit 2 delaye - jeden na delsi cas a jeden na kratsi, tak jsem k tomu koupil jeste digitech digidelay (mel jsem stesti cca $40), kterej me prijde krapet lepsi (mozna krapet vice) nez ten behringer. No kazdopadne, pokud neni moc penez na zbyt, tak doporucuju ten behringer ...
No a pokud se nekdo neboji danelectra - tak ted maj nejakej entry model za vice nez rozumnou cenu.
Jak tady psal Lachym - zkousel jsem i tu rp250, ale proste to nebylo ono (v bypasu to znelo jinak, nez kdyz tam nebyl zapojeny a to me hodne sralo) a taky mam rad jednotlivy krabicky, ke kterym se muzu zohnout a rovnou stelovat.
Ibanez RG2550E, Jackson DK2M Pro, Ibanez RG350SP1, Schecter Gryphon Limited, bomber Übersheiße WIP, fisherman amp, little bit of xtc amp, markus amp, angl snowball amp, burning diamond plate amp, peavey ultra 112
lunchie

Příspěvekod Lachim » 12.01.2011 22:11

Jj, bypas U RP neni nej. Mám to v TB liště. Ale než tahat a krmit samostatně Delay, Chorus, Tremolo, Whamy , Reverb, Tuner (víc nepoužívám), tak radši něco v kupě. Stejně je to jen bižuterie a hlavní je dobrá kytara a čistej + zkreslenej zvuk (=aparát). Já bych chtěl třeba (v rámci zkvalitnění) ten nový Line6 Mx, ale furt je něco důležitějšího :( a s tim co mám to hraje zatraceně dobře.
Ale to jsme krapet odbočili. Už dost 8)
Lachim

Příspěvekod lunchie » 14.01.2011 18:25

no line6 m13 - to myslim, ze by byla paradicka :) taky se me moc libi, ale $400 babek nebo kolik to stoji ... to radsi treba novej jetcity jc22h :).
Ibanez RG2550E, Jackson DK2M Pro, Ibanez RG350SP1, Schecter Gryphon Limited, bomber Übersheiße WIP, fisherman amp, little bit of xtc amp, markus amp, angl snowball amp, burning diamond plate amp, peavey ultra 112
lunchie

Příspěvekod FPC » 27.01.2011 15:39

má někdo zkušeností s tímhle? http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
chci to jako náhradu za behringer dd400 tak jestli si pomůžu...líbí se mi hlavně že to umí i reverse :)
FPC

Věk: 23

Příspěvekod Fořt » 27.01.2011 17:40

FPC píše:má někdo zkušeností s tímhle? http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
chci to jako náhradu za behringer dd400 tak jestli si pomůžu...líbí se mi hlavně že to umí i reverse :)

Mám Beta Aivin DD-200, což je totéž ve větší krabici ale za poloviční cenu,vnový ho seženeš pod 1000 Kč:
http://www.muzikmanie.cz/p/Beta-Aivin-D ... ital-Delay
Fungoval bez problémů, ale jako většina čistě digitálních delayů bez simulace analogového nebo tape delaye je samozřejmě trochu studený. Nevím, zda si oproti dd400 pomůžeš. Navíc si nejsem jistý kvalitou bypassu (není true, ale buffered). Mně dělal v řetězci při napájení daisy chainem trochu neplechu (šum), ale asi záleží na zbytku řetězce. Jinak provedení je u toho, co o něm přemýšlíš, stejné jako krabiček Boss - kovové tělo i jacky, stejný princip přístupu k baterce (šroub), PCB (prý, neotvíral jsem ho) s klasickými součástkami, takže oproti Behringeru asi upgrade. Mám v tomto provedení Beta Aivin ME-100, což je zajímavá low-budget multimodulační-delay-reverb škatule, i když má své mouchy (ale to je jiná kapitola).
Nepřemýšlel jsi o Behringeru EM 600? Je to kopie EchoParku od Line6, se simulací analových, tape, multi, reverse a jiných typů delaye, myslím, že není špatná, pokud můžu soudit z vlastního srovnání s EHX Memory Toy.
Fořt
Rádce

Věk: 42

Příspěvekod Jester » 1.03.2011 19:41

Dark Axel píše:
Jester píše:Můj skromný tip na normální delay bez velkých parádiček je Mad Professor Deep Blue Delay CB.

ten mě nedávno hodně zaujal, z ukázek zní úžasně :) nemít ten Disaster Transport, tak po něm asi koukám :-D

Tak MP Deep Blue Delay jsem nakonec zakoupil. Ze zvědavosti. Jednoduchý delay s nádherným teplým analogovým zvukem (ač je to digitál). Myslím, že se klukům z MP opravdu povedl. Zní mi příjemněji, než čistě analogový delay na SD Dejavu. Není to samozřejmě na edgoviny, na to je asi výhodnější digitál (stavbou i zvukem), ale na dobarvení zvuku je opravdu parádní. Každopádně si ho nechávám. Doporučuji.
P.S.
Moog to, wikxzene, bohužel není. :wink:
Jester
Rádce

Věk: 46

Příspěvekod AlešK » 30.03.2012 8:22

Máte doma někdo RV600 ? Včera jsem ho nakoupil a nějak nedovedu posoudit jeho zvuk/funkčnost apod. V podstatě sem dycky hrál jen přes reverb (DR600), tak jak už sem na tu ozvěnu navyklej, tak ji ani nevnímám a jinej jsem nikdy nezkusil.
Jaký na to máte názor?Co sem četl recenze ve světě, tak je hodně lidí proti tý krabičce zaujatá, ale spíš mi přijde, že jsou ty lidi zaujatý ke značce, než ke zvuku samotný krabky :roll: Já se snažim furt přijít na to, co na tom maj a mě se zdá, že hraje celkem pěkně :)
Fokus Strat SSH, Beta Aivin AC15, Behringer XENYX802, CORT AD 810 OPB
AlešK

Věk: 30

Příspěvekod pupack » 30.03.2012 13:32

RV600 bych bral osobně hlavně kvůli SPACE módu (kopie OCTO módu z Verbzilly). Ale když ho máš, tak musíš sám vědět jestli ti vyhovuje, co chceš slyšet? :D Všechno je to subjektivní.. Názor si musíš udělat sám ;) ne ho vyčíst
pupack

Příspěvekod AlešK » 30.03.2012 14:22

Jo, taky se mi líbí space :D Já se ptal jen, že sem nikdy jiný reverb neměl, tak nemám jak srovnávat.

Mimochodem, ten space, já hledal krabičku, která by uměla takle simulovat různý podkresy a nenašel, takže to asi umí jenom ten reverb :D
Fokus Strat SSH, Beta Aivin AC15, Behringer XENYX802, CORT AD 810 OPB
AlešK

Věk: 30

Předchozí

Zpět na Kytarové efekty