Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

G-Lab

Pedály, multiefekty, procesory, syntetizátory, ...

G-Lab

Příspěvekod Stanczek » 10.11.2009 20:50

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jetli tu někdo nemá alespoň nějakou zkušenost s výrobky polské značky G-Lab (GUITAR LABORATORY). Nebo ještě líp přímo s MIDI kontrolerem MGC-6..
Stanczek

Re: G-Lab

Příspěvekod Nero » 10.11.2009 22:33

Bohužel jde o efekty, které jsou sice top-class, ale u nás dosti neznámé a ještě "neobjevené". Tudíž se obávám, že mnoho lidí, co s nimi mají zkušenosti, nenajdeš, obzvlášt pokud jde o takové monstrum, jakým je MGC...

Nicméně já osobně bych této značce věřil, ty efekty vypadají hodně promyšleně a spolehlivě, ukázky působí dojmem, že zvuk je velmi dobrý.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod Stanczek » 10.11.2009 22:54

Nero píše:Bohužel jde o efekty, které jsou sice top-class, ale u nás dosti neznámé a ještě "neobjevené". Tudíž se obávám, že mnoho lidí, co s nimi mají zkušenosti, nenajdeš, obzvlášt pokud jde o takové monstrum, jakým je MGC...

Nicméně já osobně bych této značce věřil, ty efekty vypadají hodně promyšleně a spolehlivě, ukázky působí dojmem, že zvuk je velmi dobrý.

Díky za odpověď. Můj pocit z této značky je stejný, a ta promyšlenost je skutečně zajímavá, což mi říká, že nějaký "béčkový" kontroler by to být neměl. Ale zkušenost je zkušenost a třeba to má nějakou mouchu, která může vadit. Nicméně vše vypadá velmi kvalitně a i zahraniční recenze hovoří pro něj..
Stanczek

G LAB

Příspěvekod dayslypper » 5.10.2011 4:25

Je tu, prosím, nějaký uživatel G-Lab Guitar System Controller GSC-3?
http://kytary.cz/g-lab-guitar-system-co ... /HN105508/
http://www.glab.com.pl/gsc-3_en

MIDI kontroler má několik režimů, jak pracovat s presety.
Netušíte, jestli tento režim (manuál strana 6 nahoře http://www.glab.com.pl/img/um_gsc3_15032011.pdf) umožňuje pracovat s banky tak, že v nich jsou presety 1-5 a po přepnutí na vyšší 6-0?

Mám z toho pocit, že to pak přepíná na na 1-5 v nadřazeném banku, což ze 100 možných presetů zkrouhne na 50, protože v každém banku je nevyužitý preset 6-0. To se mi zdá dost hloupé.
dayslypper

Příspěvekod lubos » 11.10.2011 11:27

Těch možností je tam několik. Osobně používám režim, kdy mám k dispozici všech 10 presetů v každé bance. Banky se dají přepínat buďto delším přidržením pedálu s konkrétním číslem, nebo režim, kdy se banky nahoru-dolů přepínají 5-kou a nulou ( v tom případě je v každém banku k dispozici 8 presetů), popř.jako další příslušenství je modul jen na přepínání bank.
Ovládám s tímto pedálem 3 různé aparáty a zatím jsem nenašel problém. Kromě jiného tím přepínám i kanály a jump na sóla na aparátu (klasické hlavě která nemá midi). Má to samostatné smyčky na další efekty a všechno se dá namíchat-naprogramovat dohromady. Když jsem pedál poprve viděl naživo, překvapila mě solidní bytelná konstrukce. Vynikající věc je také možnost napájení dalších efektů přímo z pedálu, takže žádný další zdroj v pedalboardu není potřeba.
Od G-labu mám ještě Wah-pad pod kvákadlo a po dosavadních zkušenostech bych se od nich nebál koupit vůbec nic.
Kytary: Ibanez JEM7, Fender Stratocaster US, Gibson SG 61 Reissue
Aparát: Marshall JVM205H+1960AV, HOT Rock Hearth, Mesa Boogie 2x20, Roland KC 350
Efekty: BD 2, Ibanez TS 808, Lexicon MX 400, Dunlop EW95V Wah, Vox Tonelab LE, Tech SansAmp 1.1 PSA
lubos

Příspěvekod miramusikant » 6.11.2011 13:50

lubos píše:Těch možností je tam několik. Osobně používám režim, kdy mám k dispozici všech 10 presetů v každé bance. Banky se dají přepínat buďto delším přidržením pedálu s konkrétním číslem, nebo režim, kdy se banky nahoru-dolů přepínají 5-kou a nulou ( v tom případě je v každém banku k dispozici 8 presetů), popř.jako další příslušenství je modul jen na přepínání bank.
Ovládám s tímto pedálem 3 různé aparáty a zatím jsem nenašel problém. Kromě jiného tím přepínám i kanály a jump na sóla na aparátu (klasické hlavě která nemá midi). Má to samostatné smyčky na další efekty a všechno se dá namíchat-naprogramovat dohromady. Když jsem pedál poprve viděl naživo, překvapila mě solidní bytelná konstrukce. Vynikající věc je také možnost napájení dalších efektů přímo z pedálu, takže žádný další zdroj v pedalboardu není potřeba.
Od G-labu mám ještě Wah-pad pod kvákadlo a po dosavadních zkušenostech bych se od nich nebál koupit vůbec nic.

Zdravím,zaujal mě tento výrobek:G-LAB MIDI 6 X LOOP 6LE,http://kytary.cz/g-lab-midi-6-x-loop-6le/HN115948/ Nemáte nějakou zkušenost?Jedná se mi hlanně o to,zda tento přístroj nekrade/nežere/kytarový signál.Mám Strata a tam je jakákoli změna dosti slyšitelná.Díky za podměty.Mirek
miramusikant

Zpět na Kytarové efekty