Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

G-MAJOR

Pedály, multiefekty, procesory, syntetizátory, ...

Re: G-MAJOR

Příspěvekod real_dead_one » 23.10.2011 18:46

Super. díkec
real_dead_one

Příspěvekod ponce » 30.11.2011 14:00

Zdravim, stratil jsem vnitřní pravý ovladač na i s tou tyčinkou na g-majoru 1, dá se to někde sehnat zvlášť??
Díky
PRS Janecký singlecut, g-major, Boogie mark IV + Orange 4X12 V30
ponce

Příspěvekod Fade » 1.12.2011 0:30

ponce píše:Zdravim, stratil jsem vnitřní pravý ovladač na i s tou tyčinkou na g-majoru 1, dá se to někde sehnat zvlášť??
Díky

Naprosto přesně stejnou věc řeším i já. Nevíte kde to seženu? Psal jsem i do Anglie a tam mi i přes moje přesvědčování napsali, ať jim to pošlu a že mi vymění celý digitizér nebo jak se to jmenuje :?
ESP-LTD M1000 Deluxe - EMG 81/81
Ibanez S series - (DiMarzio D-sonic + DiMarzio Custom Humbucker)
ENGL E650 Ritchie Blackmore
T.c. electronic G-Major
Behringer FCB 1010
ESH GX 412-280HX
Fade

Příspěvekod Fade » 9.12.2011 8:12

Tak, jak jsem zjistil, jmenuje se to encoder a ne digitizer :D No, hlavní ale je, že můj problém je vyřešen :) Nemohl jsem to nikde sehnat v ČR, tak jsem napsal přímo do Dánska T.C. electronic svůj problém a obratem mi poslali celý encoder zdarma :) Bylo to doma za 3 dny. Takže obrovská pochvala pro TCe, kteří se na mě nevysrali jak by tomu bylo u nás v ČR! :)
ESP-LTD M1000 Deluxe - EMG 81/81
Ibanez S series - (DiMarzio D-sonic + DiMarzio Custom Humbucker)
ENGL E650 Ritchie Blackmore
T.c. electronic G-Major
Behringer FCB 1010
ESH GX 412-280HX
Fade

Příspěvekod ponce » 9.12.2011 11:37

uauu, tak to čumím, zkusím jim taky napsat o tu věcičku.
Dear customer,

Your incident has been submitted to us, and you should expect a response from us within the next four business days, as we are experiencing a high volume on support requests. To update this incident with more information or to close it, if it is no longer current, please log in to the FAQ Knowledge Base.

:-)
PRS Janecký singlecut, g-major, Boogie mark IV + Orange 4X12 V30
ponce

Příspěvekod Marylin » 13.12.2011 15:40

Tak mě napadá další otázka v souvislosti s g-majorem. Lze pomocí gmajoru skokově zvýšit hlasitost? Vím, že tam je funkce boost, kdy se uloží preset s hlasitostí o 4 decibely menší, pokud si to správně pamatuju, a pak při aktivaci funkce bost, se skokově o tuto hodnotu hlasitost presetu zvýší. Nicméně mi jde o jinou situaci.... Na zesilovači mám spínatelnou FX loop. Co se týče zkresleného zvuku jsem nadmíru spokojen a nepotřebuju ho přikrášlovat nějakým efektem (myslím zvuky doprovodů) atd... Efektovat pomocí gmajoru bych chtěl pouze čistý nezkreslený zvuk a decentně sóla. FCBéčkem budu spínat a vypínat FX loop. Jde mi o to, když FCBéčkem přepnu ze zkresleného kanálu, u kterého bude relátkem vyplá FX loop, tedy smyčka ve které je zapojen gmajor, zda pak, když přepnu na zkreslený kanál se zaplou efektovou smyčkou s gmajorem a v něm nastaveným presetem, tak zda gmajor umožnuje v tomto případě skokově zvýšit hlasitost směrem nahoru oproti hlasitostní úrovni zesilovače samotného :-) Po zběžném odzkoušení mi připadá, že je ten gmajor konstruován tak, že veškerý signál kytary půjde do něho a hlasitosti se budou nastavovat až v něm... Je tam i funkce bypass, ale když je vyplá smyčka, tak je vyplá smyčka :-)

Teď když si to čtu, tak vidím, že je to pěkný maglajz, ale snad to pochopíte :) Blbě se mi to vysvětluje...
Kytara: handmade AV, EMG 81 + 85
Hlava: Peavey 6505+
Box: Orange PPC 412 V30
Mark Tremonti Power Wah, Behringer EQ 700
Struny: DR EH7
Marylin

Předchozí

Zpět na Kytarové efekty