Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Jackhammer - jak na něj?

Pedály, multiefekty, procesory, syntetizátory, ...

Jackhammer - jak na něj?

Příspěvekod tom.4th » 9.02.2008 23:33

Včera jsem si ho koupil a nějak nemůžu najít pořádej "zvuk". Na dis. to pořád nějak huhlá. Jak tuhle krabicu nastavujete vy? Chci něco tvrdšího, ale aby to znělo, né jen nějaký chlupatý bublání...:-/
tom.4th

Příspěvekod Mustard Man » 10.02.2008 0:20

Co sem to zkousel tak je to peknej sráč :) guvnor je lepsi
Viva la revolution...
Mustard Man

Re: Jackhammer - jak na něj?

Příspěvekod Wohma » 10.02.2008 1:28

tom.4th píše:Včera jsem si ho koupil a nějak nemůžu najít pořádej "zvuk". Na dis. to pořád nějak huhlá. Jak tuhle krabicu nastavujete vy? Chci něco tvrdšího, ale aby to znělo, né jen nějaký chlupatý bublání...:-/
A jakou mas kytaru a kombo? Jestli neni chyba nekde jinde. Ja bych zkusil dat vsecko pokusne na 12 hodin a pak z toho vychazel :)
PRS CE24, Engl Savage 60, ENGL E212V, Line6 M9
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce

Příspěvekod Greeg » 10.02.2008 9:40

Mustard Man píše:Co sem to zkousel tak je to peknej sráč :) guvnor je lepsi

taky si myslim , na tom Jackhameru sem taky nedokázal nastavit nějakej normální zvuk co by mě vyhovoval (a nejde o gain)
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Greeg

Příspěvekod Braniik » 10.02.2008 11:30

Ja som skoro vzdy vychadzal z overdrive modu, a to presne tak ako pise Wohma - vsetko na 12 a podla potreby menit.
Ten distortion zaskocil aj mna, tych basov tam bolo na moj vkus prilis, ale jednoducho ich na tom efekte dostatocne stiahnes a mozes skusat znova :)
Fokus LP Custom 7S (+RM pickups)-->Pro Co You Dirty Rat-->Line 6 POD XT Live-->Vox AC4TV, EBow Plus
Stagg Ovation
Braniik
Rádce

Příspěvekod Demilich » 10.02.2008 12:19

Kytary:Schecter Damien 7 (2*EMG-707TW-CoilTapped), Fender Deluxe Roadhouse Stratocaster (MIM)
Ampec:Peavey 6505+ , Orange PPC 412 (4*V30)
Hračky: Line6 Spider Jam, Boss NS-2

Nejsem v ČR, nemám u sebe kytaru ani gear.
Demilich

Věk: 23

Příspěvekod turbo_MaCk » 10.02.2008 12:27

JH je pro ty kdo chcou větší zkreslení na úkor toho zvuku... ALe myslím že i z něj by se dalo něco vymáčknout. Já bych začal s nastavení Tone na max a ostatní na půlku a dolaďoval
ObrázekSHÁNÍM DIGITECH XP300
turbo_MaCk

Věk: 22

Příspěvekod Demilich » 10.02.2008 14:16

turbo_MaCk píše:JH je pro ty kdo chcou větší zkreslení na úkor toho zvuku... ALe myslím že i z něj by se dalo něco vymáčknout. Já bych začal s nastavení Tone na max a ostatní na půlku a dolaďoval
Co myslíš tím "na úkor zvuku" ?
Kytary:Schecter Damien 7 (2*EMG-707TW-CoilTapped), Fender Deluxe Roadhouse Stratocaster (MIM)

Demilich

Příspěvekod Greeg » 10.02.2008 15:17

Demilich píše:
turbo_MaCk píše:JH je pro ty kdo chcou větší zkreslení na úkor toho zvuku... ALe myslím že i z něj by se dalo něco vymáčknout. Já bych začal s nastavení Tone na max a ostatní na půlku a dolaďoval
Co myslíš tím "na úkor zvuku" ?

ten zvuk je takovej jeden velkej žmolek
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Greeg

Příspěvekod turbo_MaCk » 10.02.2008 15:33

nikdy sem je nepostavil vedle sebe a nesrvnával, ale asi je míň barevnej... Ale zase je univerzálnější (aspoň mi přišel)
turbo_MaCk

Příspěvekod Demilich » 11.02.2008 12:27

heheh to jsou zase názory, je to žmolek :lol: Tak pak UberMetal je taková pila jen, blah, kdo by ho chtěl... Wah pedál jen tak kváká, uhh. Chápete ?! :shock: Každý efekt zní jinak a proto jich tolik je, buď se líbí nebo nelíbí, ale pokud to není fakt zřetelná břečka a hrůza (což IMHO Jackhammer není) tak si nemyslím, že by někdo měl nějak takhle shazovat určitý efekt. Názor ti samozřejmě neberu, vpohodě, ale lidi kteří to neslyšeli by třeba po pár takových podobných názorech mohli přijít o docela slušnou volbu :twisted: kapišto? thx

Demilich

Příspěvekod neneo » 1.03.2008 20:58

Na Jackhammer jsem hrál cca 3 roky. Resumé je následující: Mód Distortion je na h***o. Nevýraznej, zahuhlanej. Nepoužil jsem ho nikdy. Zato Overdrive se povedl. Měla to být údajně napodobenina JCM800, legendy největší. A opravdu se dá využít od jemně blues doprovodu až po lead. Krabka sama o sobě nabízí hodně širokou paletu zvuků, hlavně díky úpravě frekvencí a středů (freq a contour). Osobně jsem je měl často nastaveny podobně jako je v manualu u presetu LEAD. Chce si s tím pohrát.
Na závěr, nesmíte k***a zapomínat, že když budete mastit potichu, nedostanete žádnej zvuk ani z G Major. Takže vohulte aparáty a Jackhammer začne zpívat!
Washburn Nuno Bettencourt N2
šikmookej KEEN Les Pavel mit RM pickups
Marshall Valvestate 8080
VOX V-847
Digitech pedals
neneo

Příspěvekod Demilich » 2.03.2008 0:54

neneo píše:Na Jackhammer jsem hrál cca 3 roky. Resumé je následující: Mód Distortion je na h***o. Nevýraznej, zahuhlanej. Nepoužil jsem ho nikdy. Zato Overdrive se povedl. Měla to být údajně napodobenina JCM800, legendy největší. A opravdu se dá využít od jemně blues doprovodu až po lead. Krabka sama o sobě nabízí hodně širokou paletu zvuků, hlavně díky úpravě frekvencí a středů (freq a contour). Osobně jsem je měl často nastaveny podobně jako je v manualu u presetu LEAD. Chce si s tím pohrát.
Na závěr, nesmíte k***a zapomínat, že když budete mastit potichu, nedostanete žádnej zvuk ani z G Major. Takže vohulte aparáty a Jackhammer začne zpívat!
Přesně tak! Skoro nachlu stejné jako moje osobní zkušenost (jsem majitel jednoho).

Demilich

Příspěvekod aaasdfggg » 6.03.2008 19:54

Jo, tak dneska mi prisel muj JH1 a musim rict ze kdyz jsem ho zapojil do komba tak jsem se FAKT NASRAL a myslel si ze to cele rozflakam. Zvuk byl DESNY ALE FAKT desny! Ani trochu vyraznej prozte zmolek jak nekteri pisou. Jenze me to nedalo a kurna steloval jsem z tim asi hodinu a najednou DUP a vysteloval jsem si tam par tak krasne zkreslenych zvuku ze to neni mozne...!!!
od krasne stareho heavyku az po takovej metalek... je to fakt jenom o stelovani.
DOPORUCUJU...
aaasdfggg

Příspěvekod turbo_MaCk » 6.03.2008 20:35

tyto potvory s mega hejblátka to tak mají.... oni MXR EHX etc ví, že staší 2 ovladače zvuku jelikož každý další pouze zvuk rozšteluje... já sem pro MAX 3 poťáky - vstup filtr a výstup.... filtr zas tak potřebnej není
turbo_MaCk

Příspěvekod tom.4th » 6.03.2008 21:04

aaasdfggg píše:Jo, tak dneska mi prisel muj JH1 a musim rict ze kdyz jsem ho zapojil do komba tak jsem se FAKT NASRAL a myslel si ze to cele rozflakam. Zvuk byl DESNY ALE FAKT desny! Ani trochu vyraznej prozte zmolek jak nekteri pisou. Jenze me to nedalo a kurna steloval jsem z tim asi hodinu a najednou DUP a vysteloval jsem si tam par tak krasne zkreslenych zvuku ze to neni mozne...!!!
od krasne stareho heavyku az po takovej metalek... je to fakt jenom o stelovani.
DOPORUCUJU...

Tak sem hoď nějaké schémo nastavení! ;-) Já jsem byl ze začátku taky zklamanej.... teď ho mám jen je jeden druh zvuku, ale chce si to zvyknout a taky přidat volume na kombu no... I když za Metal zounem trochu pokulhává... když je mám vedle sebe, tak je to boj, kterej zapnout...:-D
tom.4th

Příspěvekod aaasdfggg » 6.03.2008 21:19

tom.4th píše:
aaasdfggg píše:Jo, tak dneska mi prisel muj JH1 a musim rict ze kdyz jsem ho zapojil do komba tak jsem se FAKT NASRAL a myslel si ze to cele rozflakam. Zvuk byl DESNY ALE FAKT desny! Ani trochu vyraznej prozte zmolek jak nekteri pisou. Jenze me to nedalo a kurna steloval jsem z tim asi hodinu a najednou DUP a vysteloval jsem si tam par tak krasne zkreslenych zvuku ze to neni mozne...!!!
DOPORUCUJU...

Tak sem hoď nějaké schémo nastavení! ;-) Já jsem byl ze začátku taky zklamanej.... teď ho mám jen je jeden druh zvuku, ale chce si to zvyknout a taky přidat volume na kombu no... I když za Metal zounem trochu pokulhává... když je mám vedle sebe, tak je to boj, kterej zapnout...:-D

ono ty dva ani nedje moc porovnavat MT2= PILA a marshall JH1 je takovej tvrdsi univerzal :D ja docilil krasneho zvuku

Volume- pred polovinku
Gain- za polovinku
basy- pred polovinku trochu
treble- na max aby to bylo citelne
contour- na max
a ferkvence- na polovinku a kdyz chci takovej vic bzucivej tak pridam FREQ a kdyz takovej vyraznejsi tak FREQ uberu... a prozatim mi to staci :D
A v mem pripade pro ostrejsi a konkretnejsi zvuk je dobre ubrat na JH a pridat na kombu. Jinak se to zahuhla.
aaasdfggg

Příspěvekod Bearder » 7.03.2008 9:28

Jj taky mě nejdříve zvuk z jacka nemile překvapil tak jsem vyzkoušel přednastavené marshalovské nastavení a bylo to o něčem jiném a když jsem si s tím pak mírně hýbal tak mě zvu naprosto dostal :)
ObrázekObrázekObrázek - HD500 -Obrázek marshall class 5, tubemaister 18 atd
Bearder

Věk: 28

Příspěvekod tom.4th » 7.03.2008 15:41

No a si tak... pohrát si a pak už ho nevypneš...:) Už ani Big Muffa nepoužívám :-D
tom.4th

Příspěvekod aaasdfggg » 11.03.2008 19:36

Kurna nemuzu si pomoct ale je fakt uzasny! MT2 je pila a a proste ma to porad takovej ten pilovej charakter ten zvuk. ale JH muzes mit i pilu a ten krasny rokovy zvuk. Jenom stelovat a stelovat a lezou z toho divy.

Pro ty co se rozhoduji jestli brat ci ne tak kurna DOPORUCUJU :)
aaasdfggg

Další

Zpět na Kytarové efekty