Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

JCM 800 a overdrive?

Pedály, multiefekty, procesory, syntetizátory, ...

Re: JCM 800 a overdrive?

Příspěvekod hyenik » 26.11.2010 18:09

mxr CAE boost je jeden z nejuznavanejsich (nejlepsich(?) :) clean boostu.
Drive sekce neni pro kazdeho, ale me se zvukem osmikila fungovala dobře (delala z neho vic modern tight hotrod)
hyenik
Rádce

Příspěvekod Kosak » 26.11.2010 18:15

nebal bych se jackhammera (marshall), at uz o/d nebo distortion, brutalita
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
Kosak

Příspěvekod wolf » 26.11.2010 18:32

LPamber píše:
Latam píše:Jak jaký, něco si sedne víc s čistým (např lampové ovedrivy), něco přes zkreslení. Já měl do nedávna stejné osmikilo jako ty, jenom jako hlavu a pro "nasranější" doprovody jsem používal mxr boost/ovedrive tu ovedrive část se staženým gainem, vytaženým tonem a volome. Na sola jsem pak použil ještě ten boost který pedál obsahuje.

A ještě ho používáš? zdá se mi to jako dobré řešení...
Ja prostě nechci krabici, která mi změní zvuk 8kila, jen ho nakopne.. zhutní.. prodlouží... i když moje kytara ma sustain až až.... :-)

Tubescreamer od Maxon nebo Ibanez udela presne co potrebujes...prida ti na objemu,zviditelni teda spis zeslysitelni stredy a udela ten zvuk pekne sametovej...Mel jsem 8stovku JPM jeste s vykrojenym "plexi" panelem a dobre hrala i s equalizerem od Ibanez kde fungoval slider "level" jako booster....

LTD Viper-400
LTD Viper-MFA 600
Splawn Quick Rod
Splawn Nitro KT88
Koch 412 B Custom cabinet
ESH 412 HX V30'.
wolf

Příspěvekod kvasna » 28.11.2010 20:48

Ja myslim že s SD1 rozhodně chybu neuděláš, přes čistej z toho při nakopnutí dostaneš pěknej rockovej/hardrockovej sound a když buděš chtít něco zreslenějšího na solíčka tak tim jednoduše nakopneš ten zkreslenej :)
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
kvasna

Věk: 20

Předchozí

Zpět na Kytarové efekty