Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Kytarové multiefekty (HW) + VST pluginy (SW)

Pedály, multiefekty, procesory, syntetizátory, ...

Re: Efektový software pro kytary - VST

Příspěvekod Paris » 3.08.2011 23:54

harry cloff píše:Ještě jsem zvědavý jak to bude hrát s kytarou.

pokud tam mas ted velkou latenci, bude problem pres to vubec hrat... (nekdy to trochu resi asio4all, ale uplne (vcetne zvuku) az specializovana zvukovka se vstupem na kytaru).
harry cloff píše:mám nahranej svůj čistej zvuk kytary -Metallica(Master Of Puppets) a zatím vůbec nevím jak se alespoň trochu tomu zvuku v programu přiblížit.

na to prijdes. chce to aspon par dni na ten zaklad.
zkus taky do toho pustit ty nahravky (loopy) kytar, co byly k programu prilozeny.
(myslim, ze jsou v \Program Files\Common Files\Native Instruments\Guitar Rig 4\Tapedeck Content\)
nebo tady http://www.fileserve.com/file/Eds5TfR/T ... _Loops.rar jich najdes na hrani mnohem vic.
Paris
Rádce

Re: Efektový software pro kytary - VST

Příspěvekod subroofer » 26.09.2011 13:15

Dave3R píše:jo jo přesně to sem myslel, jeslti k tomu nepotřebuju guitar rig nebo tak něco...a dá se tím dosáhnout nějakejch výsledků normálních? Nikdy sem tyhle VST nějak nezkoušel, tak by mě zajímalo jeslti nějaký free VST dokáže nasimulovat zvuk aparátu na použitelné úrovni, hlavně mě de o simulaci reproboxu..nevíte o něčem někdo?

Guitar Rig je nic moc, až na pár specifických efektů, který jinde nevytvoříš je přímo o ničem.
Z těch masově známejch VST mě baví Amplitube Fender, ten charakter tam je! A o použitelnosti není pochyb, skoro ve všech svých skladbách používám kombinaci reálného aparátu sejmutého mikrofonem a VST simulaci, někdy i dohormady, paralelně...

Je taky několik variant, jak s pluginem zacházet při nahrávání. Máš možnost ho dát do insertu vstupního kanálu (DAW - Cubase, Reaper, Sonar atd...), nakroutit zvuk a výsledek se nahraje jako již efektovaný signál bez možnosti dodatečně upravit nastavení... nebo můžeš dát plugin jako insert přímo na audio kanál a použít direc monitoring, čili budeš hrát přes plugin, ale nahraje se čistej zvuk, má to výhodu, že si zvuk budeš moci potom doladit realtime. Třetí možností je dát plugin do sendu (používám, když chci přimíchat ke stavajícímu signálu nějakou simulaci), ale bacha na fázový posun, někdy to prostě nefunguje.

Jinak, malá ukázka jak zní malinkatý kombíčko Fender v porovnání s jeho simulací:
http://soundcloud.com/lunar-room-tests-1/champion600
subroofer

Re: Kytarové multiefekty (HW) + VST pluginy (SW)

Příspěvekod Kinx » 24.10.2011 0:28

jak byste nastavilili zvukovku na pousteni vystupu z kompu primo do vstupu zesilovace (m/b single recto) ? v kompu budu mit pusteny guitar rig / amplitube / doplnte pouze s efektama, chci to vsechno dat pred preamp protoze se mi ty zvuky takhle libi vic nez ve smycce. reseni smyckou by bylo hadam mozna jednodussi (bezne nahravam tak ze do zvukovky pichnu vystup ze smycky a v kompu na to hodim impulsy, od ty doby co to takhle delam jsem se mikrofonu pro bezny nahravani skoro ani nedotkl :)). zvukovka je esi juli@ 192 .

nejvetsi obavy mam z bordelu, pouzivam totiz hlavne zkresleny kanal a ta zvukovka neni zadna hitparada. hraju vpodstate jen na zkresleny kanal.
Hip Hop vládne světem!
Metal nechte dětem!
Kinx

Příspěvekod Rainmaker » 24.10.2011 10:09

pokud bych měl mulťák digitech 355 nebo vox ST , a stáhnul si nějakej plug in kterej by simuloval zvuk např. Davida Gilmoura a zvuk hnal přes -
kytara - multak(s nahraným plug inem přes danej program) - PC repro/ čistý kanál kombo
znělo by mě to jako např. David Gilmour ?tzn kombinace všech jeho efektů co používá během jedné skladby? co jsem se díval a poslouchal ruzný videa na youtube kde maj borci ruzný cover věci tak jim to zní dost věrohodně, mají tam vlastní stopu právě s velmi podobným zvukem vybranýho interpreta kterýho hrajou a do toho doprovod přes MP3

jako příklad uvádím toto video

ještě odkaz na tonovou knihovnu na digitech
http://www.digitech.com/en/products/rp355
když si stáhnu třeba od Ac/Dc hells bells do multaku tenhle ton a budu pak hrat na kytaru a zvuk pujde přes PC repraky bude mě to znít jako MP3 od originalnich AC DC ? popř. se to tomu přiblíží ?
prodávám kytarové kombo Axl rapture 150R - 100W tranzistor , 3 kanály
viz sekce tržiště
Rainmaker

Věk: 27

Příspěvekod Paris » 1.11.2011 16:55

ano. tak nejak priblizne. ale taky hodne zalezi na nastroji. a na tom, jak to umis zahrat...
Paris
Rádce

Předchozí

Zpět na Kytarové efekty