Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Kytarové syntezátory

Pedály, multiefekty, procesory, syntetizátory, ...

Re: Kytarové syntezátory

Příspěvekod dayslypper » 25.08.2011 6:35

Určitě bych to vyřešil tak, aby kombo nevřískalo, když bude jen zvuk ze synthu (celkem snadno tím looperem).

Ještě to promyslím. Chtěl bych využít stereo i na kytarový zvuk, nicméně v kapele je druhý kytarista, tak aby se to využilo. Ještě to promyslím.
dayslypper

Příspěvekod grock » 21.09.2011 22:26

Když uvažuji o Axonu- jak je to při hře legátem a při bendingu?Rozlišuje to AX50?
Gibson LP,Fender tele a strat,Roland ready strat,amp Fender,Vox,Hughes-Kettner a PA(QSC,A+H,Crest,Yamaha,Shure,Audix,AKG,Thomas..)Key Roland,Hohner,efx EH,Boss,Dunlop,TC Helicon,Roland GR20synt
grock

Věk: 51

Příspěvekod dayslypper » 3.10.2011 5:21

Tak jsem se stal vlastníkem Roland GR-55 (s VG-99 zatím nemám zkušenosti, i když o něm budu psát).

Trackování do MIDI mi nepřijde moc rychlé, alespoň dle presetů, ale to není pro mne tak podstatné, na smyčce a ambience to vůbec nevadí.

Nejpoužitelnější část zvuků pro "rychlou hru" obstarává COSM guitar modeling (exotické strunné nástroje synthové a organovité pazvuky, a hlavně taky možnosti alternativního ladění). COSM modeling má latenci obdobnou jako jakýkoliv jiný mulťák. Nicméně v této oblasti a i v případě modulací, delayů a revervů obsahuje GR-55 spíš průřez z VG-99, nikoliv vše nebo víc.

Jednoduše VG-99 a GR-55 jsou to momentálně nejlepší na trhu, co integruje vše v jednom.

Kdyby se někdo rozhodoval, jaký efekt zvolit, tak můžete rozhodnout na základě použitelnosti v kapele. Třeba možnosti alternativního ladění se zdají být identické, ale pak už tu jsou v možnostech efektů značné rozdíly.

* Pokud v kapele máte klávesáka, je asi lepší VG-99, který je skvěle použitelný i jako normální kytarový efekťák (umí prakticky to samé jako GT-10). Ale na druhou stranu GR-55 může být i pro klávesáka inspirací a v řadě efektů mu můžete šlapat na paty.

* Pokud v kapele klávesáka nemáte, doporučuju GR-55. Sice rozhodně neobsahuje tolik kytarových efektů jako VG-99 nebo GT-10 (a to znamená že stejně budete zvažovat zvažovat nákupu dalšího čistě kytarového efekťáku), ale o to je zas bohatější na jiné zvuky díky trackování do MIDI formátu (neuvěřitelných 910 zvuků). Můžete v něm mít 4 zdroje zvuku paralelně (1 původní kytarový, 1 kytarový model, 2 synťákové).

U GR-55 je v kytarové efektové větvi jen COSM kytara, COSM aparát a pak už pouze jeden další efekt (distorze, kompresor, delay, modulace, ........ ) bez možnosti měnit pořadí. Na něj navazuje už globální MOD/REV/DLY (paralelně nebo semi-paralelně), u kterých samozřejmě jde nastavit zvlášť míru pro kytarový i synthový zvuk. Každopádně směrování všech 4 zdrojů zvuku je perfektně vychytané a jde jej nastavit v libovolné kombinaci.

Jak vypadá efektový řetězec GR-55 (neofiriální editor GR-55 Floorboard), je tady:
http://www.google.com/search?q=gr-55+fl ... 27&bih=745

U VG-99 je možnost libovolně řadit efekty (2 nezávislé větve s hromadou efektů).
VG-99 Editor to vypadá takto:
http://www.google.com/search?hl=en&clie ... l0.1.1l2l0

Oba programy jsou spustitelné bez připojeného efektu, takže si je můžete zkusit a sami porovnat možnosti.
dayslypper

Příspěvekod Cybermuff » 3.10.2011 9:45

grock píše:Když uvažuji o Axonu- jak je to při hře legátem a při bendingu?Rozlišuje to AX50?

AX-50 nemám, mám původní Axon, tedy NGC, a s bendingem a podobnými věcmi nemám problém - bere to úplně všechno. Tedy problém mám jenom ten, abych se brzdil a nedělal rukama bending když mám preset s hammondkama, to originální hammondky fakt neuměly. Ale často se neudržím a ohýbám i hammondky podle svý chuti. Je to citlivý na detekci trsnutí/úderu do strun, ale když ho potlačíš a neřekneš Axonu "hele, nová nota", tak to přelaďuje hraný tón bez problémů.
IMHO je škoda, že už se zase Axony nedělaj, ale holt to je obchod... Co se týče obecně trackingu a rychlosti, tak v podstatě je tam limit jenom moje ruka, chytá to neuvěřitelně rychle.
Obrázek
Cybermuff
Odborník

Příspěvekod Kilgore » 20.11.2011 21:57

Zkoušel jste někdo analog Electro-Harmonix Guitar Micro Synthesizer XO?
http://www.ehx.com/products/micro-synthesizer

Fender Stratocaster Strat Plus Deluxe 1995, Vintage Synergy VR6 - Hughes and Kettner TubeMeister Head 18 - Laney GS 112VE
Kilgore

Příspěvekod framikoin » 21.11.2011 10:54

no ja ho kdysi mel. mel jsem chvilemi dost problemy z toho vyloudit hezky zvuky, nekdy to proste delalo bordel, jaky delavaji analog octavery. ja bych spis sel do POG2, zvlada souzvuky, zpomaleny nabeh tonu tam je, oktavy taky, plus presety. pravda, je o dost drazsi, ale rekl bych, ze se ten priplatek vyplati.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
framikoin

Předchozí

Zpět na Kytarové efekty