Zdravím,
prolezl jsem kompletně celou rubriku fóra, ale přesto si neudělal jasný a ucelený obrázek o tom, co mě teď zajímá, tak zakládám nové téma. Rád si přečtu zkušenosti a rady týkající se zapojení lampového efektu před tranzistorové kombo. Současná situace je u mě taková, že hraju na tranďák Randall KH75E a s čistým zvukem jsem naprosto spokojen, na zkreslení používám BOSS DS-1 japonské výroby - taky pohoda. Rád bych ale dosáhl zlepšení dynamiky při hraní, zkrátka se alespoň částečně přiblížit zvuku lampového aparátu. Několik lidí psalo, že obecně to zvuku v takových případech příliš nepomůže, slyšel jsem ale hrát naživo jednoho kytaristu, který používal nějakou levnou kytaru a průměrné tranzistorové kombo, ale s krabičkou (mám pocit, že to byl Xotic BB Preamp) to dokázalo docela divy.
Proto mě zajímají názory zkušenějších, jestli se vůbec vyplatí si nějaký lampový pedál koupit, respektive zda je výsledný zvuk oproti ryze tranzistorovému hraní relevantní vůči finančním nárokům spojeným s pořízením nějaké té krabičky. Pokud ano, zajímalo by mě, podle čeho bych si měl vybírat: případně mám v plánu využít krabičku kompletně jako zkreslovadlo (BOSSe bych kvůli finanční injekci zřejmě prodal), se zvukovým rozpětím od lehkého crunchového nakopnutí po středně tvrdý hardrockový sound, ale zase nějaké extra brutální metalové zkreslení nepotřebuji. Než bych našetřil peníze na ryze lampové kombo použitelné na koncerty, asi by to nějakou dobu trvalo, proto se ptám, zda je lampový efekt dobrá alternativa.
Díky všem za rady...