od wikxzen » 25.02.2010 13:48
Já 2-Tone využívám společně s Ampegem na způsob "tří-kanálu". Boost kanál však v mém případě nefunguje tak, že aparát při aktivaci 2Tone začne nakreslovat, aniž by se nevýrazně zvýšila celková úroveň hlasitosti. Pro dosažení zabarveného, nakresleného až crunch zvuku je třeba na 2Tone hlasitost o trochu zesílit. Čím více je vytočený potenciometr Tone, tím rychleji lze dosáhnout mírného a hezky saturovaného nakreslení. Zkoušel jsem párkrát vytočit boost kanál na více než 3/4 dráhy, ale to je takový rámus, co by mi do pěti minut urval hlavu i reproduktor. Ovšem zvuk je to velmi pěkně nakreslený už. Je třeba s tím zacházet velmi opatrně. Velmi důležité je však, jak máš nastavenou celkovou výstupní hlasitost i zkreslení, popřípadě ekvalizaci na svém zesilovači. 2Tone je na takové věci značně citlivý a neodpouští ti žádné chyby v tom celkovém "naštelování" celého řetězce od snímačů až po výsledný zvuk.
Zkreslený kanál na 2Tone použitelný pro čitelnější akordovou hru je do cca. 7-9 hodin dráhy na pozici Gain. Dále už to je docela silné. Dost vše ovlivní nastavený potenciometr Master Vol. Doporučuje se s ním pracovat právě tak, že čím méně gainu tím více můžeš hlasitost zvýšit a naopak. Opět je tu dost silný výstup, opět ti to může urvat hlavu i repro, takže opět zde být opatrný a přihlédnout k celkovému nastavení celého řetězce.
Vyplácí se velmi pracovat s hlasitostí na kytaře, bez toho se prakticky neobejdu, ať už je aktivován booster nebo drive kanál.
Jinak to pořadí, jak jde kytarový signál funguje pouze ve směru Booster -> Drive. Samotný zkreslený kanál nelze za pomocí boosteru nakopnout. Vím, že pár lidí si to nechalo dodatečně upravit. Za pomocí přidaného přepínače změny pořadí průchodu signálu tak, aby se dal zkreslený kanál nakopnout, ať už jde o jeho zesílení bez výrazné změny zkreslení nebo za účelem přidání zkreslení.
Za velkou nevýhodu 2Tone lze považovat skutečnost, že je hodně hlučný. Dokud neni vypnutý a celková hlasitost na zesilovači i na 2Tone jsou nastaveny poměrně vysoko, tak nic v mém případě nepomáhá ten brum eliminovat. Je třeba prostě jej hned vypnout, pokud budeš mít nějakou tichou pasáž během hraní, protože uroveň hlasitost toho brumu je extremně vysoká, ovšem ale za podmínek, které jsem popsal v druhé větě. Nevím moc v čem ten problém asi je. Zda trafa, nebo síťový kabel. Ve zkušebně s nově instalovaným el. vedením to je naprosto identické jako u mne doma v obyváku, kde máme také novou elektřinu. Pravda je, že jsem tohle ještě moc neřešil, třeba mi někdo poradí. Na HC si na to pár lidí taky stěžuje. Řešením by mohl být TB box.
No a pak samozřejmě takové prkotiny, jako jsou jeho rozměry, váha atd. K elektronkám se také nedostaneš hned, musíš vyšroubovat každý potenciometr, odmontovat matice u nožních spínačů a povolit dva šrouby.
GP | BS | JS390 | OC-SW | PB1 | PDF-1 | RMC3 | OCT | V&J | 2-T | MF-102 | MF-103 | MF-104Z | MF-108M | J-12T