od Cybermuff » 1.09.2010 23:52
Pro mne to fakt nemusí být náhrada originálu. Byl bych rád za nový zvuky. Ale chci po modelingu, aby mi konečně přenesl pinch harmonics tak, jak lampáč (no mám jednoho oblíbence, kterýmu to jde) a aby se z toho zvuku nesypala mouka, jak je tomu v tom videu. (třeba u Rolandu - i u toho mýho - sice není mouka, ale zase je to takový rolandovsky tuhý). Chci (obvykle marně) krásný tlustý zpěvný dlouhý melodický zvuk s přirozenými ataky, přirozeně reagující na vytahování a další práci na strunách s respektováním charakteru nástroje a kytaristy. (A nutně po tom vyžaduju tu reakci na poťáky včetně změny charakteru, ale to už jsem psal včera).
Bohužel Kershaw nestojí na kytaře, takže zde je laťka proklatě nízko.
Rob Tognoni se mi líbil skoro víc s levným modelingem než pak s lampou, ale to asi proto, že to bylo celkově osobitější/poznatelnější. (Ale to je třeba i u Jose de Castra, který se mi víc líbil na levnějším, ale u něj osobitém Englu, než pak na dražším Diezlu, kdy osobitý zvuk zmizel). U Roba Tognoniho šlo o přechod na Bugeru z Vampa proto, že je firemním jezdcem Behringeru. Koneckonců taky jsem kecal s jedním zahr. hráčem a on pořád (bylo to pro jeden časopis), že s tím starým zesikem XY nikdy nezískal ten správnej zvuk, s tímhle YX je to konečně ono - já jen přemítal v čem je ten rozdíl, protože mu to hrálo pro ty jeho kila v podstatě shodně. No a on to klasicky podepsal tý YX firmě, tak to prostě muselo být super-hyper.
Jinak Roba Tognoniho s Vampem najdeš přímo na jeho live CD v dobrý kvalitě, je to příjemný, někde se mi tady válí. Ale Rob k tomu ještě používá pár krabiček. V podstatě jede na (skoro) čistej/crunch a šlape overdrivy.
Ale zpět k tématu: samozřejmě najdeš třeba fotky Placebo s laptopy v racku s Guitar Rigy, koneckonců Vernon Reid takhle taky v Praze hrál, ale jeho zvuk nic moc (typický GR). V rámci PR na Youtube najdeš i Rammsteiny a Mutter na GR z jejich studia... U Placebo to není tak o tom klasickým rockovým zvuku, tam to bylo v poho. Samozřejmě najdeš i pytel dalších, to přeci není žádný problém.
Problém mám akorát já, protože uvažuju o návratu modelingu i do mé větší pódiové sestavy kvůli řadě specifických zvuků a určitým variabilnějším konfiguracím pro projekt s jednou kejtrou, akorát že některé softy, které bych potřeboval, mají drobné nepříjemné mušky, navíc k tomu, aby to hrálo podle mne stejně to musím dovybavit pc další hromadou techniky, takže je to pak rack jak kráva, kterou na zádech nositi, housera si přivoditi znamená...