Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Multiefekt

Pedály, multiefekty, procesory, syntetizátory, ...

Příspěvekod Roman Fejfi » 21.07.2007 11:29

Spojil se se mnou náš kolega,který se ptá na multi,takže pro všechny můj názor:Pro začínající je nejlepší lampa už jen proto,že se něco naučí.Dynamika a práce se zvukem je nejdůležitější kytarový kunšt.Na co jsou nám multáky když slyšíme jednu velkou kouly se spoustou efektů kde se zvuk kytary ztratil,na to si můžeme pořídit synták.Každý z nás začínal a většina z nás skončila u LAMPY.Tranzistory jsou dobrý,ale nenaučily je hrát,takže opatrně s efekty.Pořádná lampa Vás vyjde ve skutečnosti méně než multi,které Vám nebudou vyhovovat a budete ztrácet jen čas hledání,hledáním,hledáním.......
Roman Fejfi

Příspěvekod Wohma » 21.07.2007 12:58

Tak existuji i multaky s lampou... Ale nesouhlasim s tim, ze multaky jsou do zacatku naprd, clovek se pres ne nejlip nauci, co kterej efekt dela a co potrebuje. Neni nad to si koupit nejakou G2ku nebo RP50ku a trochu si projet modulacni efekty... Kdyz uz nic tak to jde pouzivat aspon jako ladicka, ktera sama o sobe stoji petikilo ;)

Ale jinak souhlasim, taky jsem si nikdy nemyslel, ze skoncim u lampy... a jsem tam :)
PRS CE24, Engl Savage 60, ENGL E212V, Line6 M9
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce

Příspěvekod Metallistic » 21.07.2007 13:04

jj RP 50 mám já ale je to multiefekt se zbytečnýmy efekty. . . a na můj styl(Metal) tam nic takovýho skoro není no. . .ale jako multiefekt sem spokojen. . . :wink:
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Metallistic

Příspěvekod Roman Fejfi » 31.07.2007 10:41

Nazdar chlapci,určitě je dobrý cvičit,cvičit.....,ale nejlepší je cvičit na strohý čistý zvuk,to je má rada,tak slyšíte nepřesnosti úderů.Račte vyzkoušet a pak to samé zkuste s nějakym efektem či drivem a dáte mi za pravdu.Takže pozor na multáky a opatrně s nimi.Kytara není synťák,je to doprovodný nástroj,až potom............Solo.!!!!
Roman Fejfi

Příspěvekod 2cihly » 22.08.2007 3:02

Začínal sem s RP50 a teď mám G2.1u. K tomu distortion od Digitech, víceméně na zesílení sóla. Oba mulťáky hodnotím kladně, ale bylo to neskutečných hodin hračičkování s nastavením. Teď čekám až mi dovezou lampovej zesík a uvidíme jak si porozumí. Podle mého gusta je, pěkné zkreslení dobarvené jemným chorusem, popřípadě lehkým delayem. Samozřejmě je to individuální zkušenost. Četl sem recenzi, myslím v muzikusu na toho Zooma a docela ho tam chválili. Měl sem možnost, jak už tu někdo psal, za čtyři tísíce vyzkoušet snad všechny myslitelné druhy efektů, a vybrat si, které se mi hodí, nebo líbí, upravit si je a uložit jejich nastavení. Takže otázka: kupovat jednotlivé efekty za tisíce, nebo koupit je všechny najednou, vyzkoušet a pak jít pro jeden samotný, třeba i nový, ale s určitou jistotou.
- Squier strat + R.M. Pickups
- Ernie Ball .010 strings
- Boss SD 1
- Boss DS 1
- Danelectro 7Band EQ
- Line6 Echopark
- Laney LC30R
- Jim Dunlop, George Denis 0.66 - 0.88
2cihly

T.C. G-Force

Příspěvekod sochy » 2.11.2007 10:06

Čau lidi,
myslíte, že je to dobrý kup nebo radši majora? Myslím ale, že jsem z těch co využijou opravdu jenom základní efekty což g-force má, nic víc nic míň, na druhou stranu major ma ladičku, ekvalizer...poradí někdo? :?
sochy
sochy

omluva

Příspěvekod sochy » 2.11.2007 12:17

Ech, ja už blbnu, měl jsem samozřejmě na mysli g-sharp...omlouvám se :oops:
sochy
sochy

Příspěvekod Alexi_Laiho » 2.11.2007 12:38

Roman Fejfi píše:Jsem rád,že se tady sešli muzikanti,za peníze které vrazíš jenom do multáku si kup radši lampovou hlavu s bednou jak jsem již psal třeba Edwarda a k němu Boss delay dm-3 a určitě budeš spokojenej.Uslyšíš konkrétní zvuk a mnohem víc se naučíš co je to dynamika a jak se dá pracovat se zvukem.

Hele a lampová hlava vyjde na kolik :) ?
budu ted psát podle sebe... za posledních 5 mesíců sem vystřídal 3 kytary, první tu richku , pak LP :(, ted tu ibanezu , nevim kam dřív chodit do práce abych to poplatil ,ale to sem dopředu věděl . Sice mu tu dáváš rady zkušenýho a zaběhlýho muzikanta , ale myslim že když se tu ptá jakej multák řádově do 2500kč, tak si asi nebude kupovat hlavu a efekt za 15 tisic....
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12

zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
Alexi_Laiho

:)

Příspěvekod Apollo 11 » 1.01.2008 18:49

ja vim asi vam tady budu spamovat ale muzu se zeptat jak se rika te zahadne krabicce naplnene moc efektama jak se ale nezapojuje stylem kytara+efekt+kombo ale stylem kytara+kombo+pres jakysi FX se zapoji efekt. je to drazsi nez klasicky multak??videl sem to u jednoho kytaristy spratelene kapely. chtel bych to je to peknejsi nez multak na zemi :roll: 8)
Apollo Les Paul (u kobyly Gibson 500T) -- Boss SD-1 (džepen) -- Hughes Kettner Tube 50 -- FX send -- Boss CE-5 -- Behringer US600 -- Line 6 Echopark -- FX return
Apollo 11

Re: Multiefekt

Příspěvekod Latam » 27.04.2011 12:42

Zdar lidi, máte nějaké zkušenosti s YAMAHA FX770 ? Jeden frajem mi ho na bazaru nabízí výměnou za jeden efekt (2800,-), vzít či nevzít? Máte někdo zkušenosti? Díky.
Fender US standard strat 89', Gibson LP studio 91', Cort G 250, Yamaha APX 500
Marshall JMP 2203 79', Blackheart BH5, Hughes&Kettner Crunch master

pedalboard
Latam

Příspěvekod Cybermuff » 27.04.2011 13:27

Je to stroj ze začátku devadesátých let (93-94) - kompletně digitální, což s sebou nese řadu omezení. Je to teda pekelně starý (na digitál)...
V čem jsou klady:
- dobře vybavený procesor (na 94 rok)
- tehdy v každém druhé racku měl zvukař reverby a delaye od Yamahy, která byla tehdy skutečně velmi rozšířená a velmi oblíbená, u chorusů, hallů a delayů tak z toho tenhle procesor těží a tyhle efekty mají typickou Yamaha kvalitu a barvu
No bohužel těch záporů bude díky stáří ale mnohem víc:
- je to pouze 16 bit, což je pro kytaru už dneska strašně málo (kurví to signál)
- je to komplet digitál, ale tehdy ještě neuměli udělat dobrou simulaci zkreslovadel, takže zkreslení je z dnešního pohledu tragédie
- má to sice Send/Receive pro zapojení jiného zkreslovadla, ale jelikož je to komplet digitál, tak to pak musí jít ještě jednou přes D/A a znovu A/D převodníky, tzn. další degradace signálu.
- pitch shifter taky nic moc (asi to nestíhalo moc počítat - holt starý stroj)

Ta cena okolo 2500 se na bazaru objevuje, otázkou je ale jeho nasazení v tvém setupu. Dnešní 24 bitové mašinky jsou s čistotou signálu a dynamikou úplně někde jinde (o totálně vylepšených simulacích ani nemluvě).
Pokud jako reverb, delay + chorus k přimíchání k původnímu signálu v paralelní smyčce, tak asi +/- ano, jako plnohodnotné řešení v dnešní době ne (to je ale samo jen můj subjektivní názor).
Obrázek
Cybermuff
Odborník

Příspěvekod Paris » 18.01.2012 17:27

Fender introduces its first ever multi-effects unit...
http://www.fender.com/products/mustang/ ... 2301060000
Fender introduces its first ever multi-effects unit in the form of the Mustang Floor-a versatile high-performance floor unit that delivers pro-level amp modeling, effects and artist preset sounds in a richly varied wealth of musical styles. And you don’t have to be a tech expert to use the Mustang Floor-it’s easy to use right out of the box.
Obrázek
Paris
Rádce

Příspěvekod pupack » 19.01.2012 16:47

hmm.. tak na to sem zvědav :) cena koukam 300 dollars
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack

Věk: 32

Příspěvekod Paris » 20.01.2012 15:25

(nejak jim to brumi...)
Paris
Rádce

Příspěvekod Fořt » 20.01.2012 18:28

Nejspíš je to tím teletem. Některé modely nemají hum cancelling zapojení, nehledě na to, že může mít zapojený jen jeden singl. Na hi-gain zvucích to je pak peklo. Druhý důvod může být, že jde modelingem do modelingu. Hraje na Super Champ XD (novinku - hlavu), možná jede přes ten modelingový kanál, ne čistý. Kdo ví, jak se to pak chová.
Fořt
Rádce

Věk: 42

Příspěvekod hyenik » 21.01.2012 16:20

chystana novinka by mohla byt zajimava

http://www.samsontech.com/zoom/products ... ffects/g5/
hyenik
Rádce

Příspěvekod Rainmaker » 21.01.2012 21:07

no jsem rád že jsem počkal s nákupem novýho vybavení

ten zoom G5 vypadá zajímavě a mustang od fenderu taky

a pak tu máme nového Bossáka

jsem zvědav jaký nový simulace aparátů a efektů budou tyhle nový modely mít

a co na to digitech ? :) snad vydají novější řadu za RP x55
prodávám kytarové kombo Axl rapture 150R - 100W tranzistor , 3 kanály
viz sekce tržiště
Rainmaker

Věk: 27

Příspěvekod pupack » 22.01.2012 10:22

já si jenom myslim, že to budou zase všechno stejný ****ky do těch cca 10k. Všechno vesměs stejné ala HD500 s rozdílem pár chujovin.
prostě jen konkurenční odpověď ve stylu stejného výrobku.. chtělo by to nějakou pecku ala Digidesign ale novější a s více možnostma.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack

Věk: 32

Předchozí

Zpět na Kytarové efekty