Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Pedály, multiefekty, procesory, syntetizátory, ...

Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Příspěvekod Jester » 21.10.2011 19:17

Zatím nebyl moc čas na testování, ale asi nejlepší OD, který jsem kdy měl doma nebo měl možnost vyzkoušet.
Jester
Rádce

Věk: 46

Příspěvekod wikxzen » 22.10.2011 13:54

Mám sice "jen" kopii SC, ale není to náhoda, že jej řadím mezi OD rovněž velmi vysoko i dnes. A rozhodně jím asi dlouho bude i nadále. :)
GP | BS | JS390 | OC-SW | PB1 | PDF-1 | RMC3 | OCT | V&J | 2-T | MF-102 | MF-103 | MF-104Z | MF-108M | J-12T
wikxzen
Globální moderátor

Věk: 29

Příspěvekod hyenik » 24.11.2011 17:37

pekna vyrobena pomoc pri rozhodovani....srovnavacka asi 20 overdrivu

http://www.oldtonezone.com/distortionov ... parinator/
hyenik
Rádce

funky OD/Dist

Příspěvekod Kinx » 7.05.2012 11:43

Shanim do noveho funky projektu nejaky zkreslovadlo ke stratu a cistemu kanalu Mesa/Boogie Mark I s reprem Altec 417-8H (vpodstate neco jako blackface Fender Princeton).
M
usi to byt dostatecne konkretni, ale zaroven i pekne saturovane :) Zaroven si predstavuju cenu tak do dvojky (klidne bazar). Hlavni vyuziti bude na par riffu a nekolik sol (tam pocitam i s dokopnutim pomoci MXR Micro Amp, pripadne si na sola muzu nechat dedikovany Turbo Rat).

Momentalne pouzivam zminovany Turbo Rat a ten se moc hlti, navic s cistym kanalem (opravdu cisty, nekresli ani pri vetsim uhozu) Mesy dela nekontrolovatelny jump v hlasitosti - kdyz stahnu volume krabicky na akceptovatelnou uroven tak to zase nekresli jak by melo, proste to neni ono. Zkresleny kanal nepouzivam, protoze s touhle kapelou nezni podle predstav - je to moc "narvany" a nedostatecne konkretni (do zkresleni jde hodne basu, s tim nejde u tohoto aparatu nic moc udelat).

Hezky znel Mad Professor sky blue overdrive, ale ten je dost drahy. Planuju ted vyzkouset kopii OCD od Joyo, tak jsem zvedavy. Nejvic me z ukazek rozsekal Fulltone Robin Trower signature OD, ukazka z proguitarshop.com zni jako prase - neco takoveho bych bral hned . Kdysi se mi hodne libil jeste barber small fry (s mou mesou a stratem), ten uz zkresluje vic ale porad mi prisel dostatecne konkretni.

Docela by me zajimalo z jakeho zapojeni vychazi, urcite by se nasla nejaka levnejsi alternativa. predem diky za tipy :)
Hip Hop vládne světem!
Metal nechte dětem!
Kinx

Příspěvekod lunchie » 7.05.2012 14:48

Me docela hodne zaujal bb preamp.

Ibanez RG2550E, Jackson DK2M Pro, Ibanez RG350SP1, Schecter Gryphon Limited, bomber Übersheiße WIP, fisherman amp, little bit of xtc amp, markus amp, angl snowball amp, burning diamond plate amp, peavey ultra 112
lunchie

Příspěvekod bubucci » 7.05.2012 15:18

2 launchie : Tak to jsme dva... :wink:
Music Man John Petrucci 6 /BKP HolyDiver - VHII/
Morley Bad Horsie - TS9DX - TC Polytune - TC Flashback
VHT Pittbull Forty-Five 2x10 kombo
Mesa/Boogie Stiletto - Mesa/Boogie 212 custom
http://schelinger-revival.cz/ https://www.facebook.com/nonrevolverband
bubucci

Věk: 29

Příspěvekod Kinx » 7.05.2012 20:54

ten mi osobne prijde moc cisty, jinak je fajn. vic me bavi AC booster :)
Hip Hop vládne světem!
Metal nechte dětem!
Kinx

Příspěvekod Abu » 9.05.2012 13:55

Asi by nebyl problem nechat neco takoveho postavit (u nektereho z mistnich bastlicu), pokud sezenes to spravne schema. Co jsem hledal, tak Robin Trower OD vypada jako trochu upraveny TS-808, zadna kosmicka veda.
Co by se ti treba mohlo jeste zvukove libit a na co jsou k dispozici verohodna schemata (neco z toho jsem si uz i postavil)
= Suhr Riot (spis distortion na vetsi zkresleni, s gainem dole to moc nehraje)
= Timmy (me osobne prijde lepsi nez TS)
= AC Boost nebo RC Boost (hodne podobny zapojeni, lisi se jen v par soucastkach)
Hraju výhradně na šrot.
Abu

Předchozí

Zpět na Kytarové efekty