![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Stanczek píše:Ahoj, na kytaru používám kompresor z procesoru TLA VC-VP1 (http://www.audiotek.cz/product-10876-tlaudio-vc-vp1). Mám ho zapojený hned za kytarou, signál přes něj teče pořád. Nemůžu si ho vynachválit a už si nedovedu představit hraní bez něj. Dodává zvuku tak nějak hloubku, jakoby to dostalo novou dimenzi. Při čistým zvuku to dává pocit, že se kytara rozehrála, jakoby vyzvedl kompresor rezonanci těla kytary. Při zkreslení (používám krabičky) člověku přijde, že když hraje přes to, je to jak má být, ale bez toho zní zvuk ořezaně, jako kdyby tam chyběly (pocitově) některý frekvence. Mám to nastavený tak, aby to nepotlačovalo extra výrazně dynamiku, ale faktem je, že s tím kompresorem to i jinak nastavený zní vždycky líp. Pokud teda pominu možnost, že by člověk vyloženě chtěl, aby to zvuk zkazilo.. Porovnávání s a bez jsem prováděl nejen tlačítkem ON/OFF, ale i tak, že zařízení nebylo vůbec v cestě. V obou případech jasný plus pro TLA. Mám ho už rok a čas od času takhle ověřím, že jsem udělal dobře
Stanczek píše:Ahoj, na kytaru používám kompresor z procesoru TLA VC-VP1 (http://www.audiotek.cz/product-10876-tlaudio-vc-vp1). Mám ho zapojený hned za kytarou, signál přes něj teče pořád. Nemůžu si ho vynachválit a už si nedovedu představit hraní bez něj. Dodává zvuku tak nějak hloubku, jakoby to dostalo novou dimenzi. Při čistým zvuku to dává pocit, že se kytara rozehrála, jakoby vyzvedl kompresor rezonanci těla kytary. Při zkreslení (používám krabičky) člověku přijde, že když hraje přes to, je to jak má být, ale bez toho zní zvuk ořezaně, jako kdyby tam chyběly (pocitově) některý frekvence. Mám to nastavený tak, aby to nepotlačovalo extra výrazně dynamiku, ale faktem je, že s tím kompresorem to i jinak nastavený zní vždycky líp. Pokud teda pominu možnost, že by člověk vyloženě chtěl, aby to zvuk zkazilo.. Porovnávání s a bez jsem prováděl nejen tlačítkem ON/OFF, ale i tak, že zařízení nebylo vůbec v cestě. V obou případech jasný plus pro TLA. Mám ho už rok a čas od času takhle ověřím, že jsem udělal dobře
subroofer píše:Stanczek píše:Ahoj, na kytaru používám kompresor z procesoru TLA VC-VP1 (http://www.audiotek.cz/product-10876-tlaudio-vc-vp1). Mám ho zapojený hned za kytarou, signál přes něj teče pořád. Nemůžu si ho vynachválit a už si nedovedu představit hraní bez něj. Dodává zvuku tak nějak hloubku, jakoby to dostalo novou dimenzi. Při čistým zvuku to dává pocit, že se kytara rozehrála, jakoby vyzvedl kompresor rezonanci těla kytary. Při zkreslení (používám krabičky) člověku přijde, že když hraje přes to, je to jak má být, ale bez toho zní zvuk ořezaně, jako kdyby tam chyběly (pocitově) některý frekvence. Mám to nastavený tak, aby to nepotlačovalo extra výrazně dynamiku, ale faktem je, že s tím kompresorem to i jinak nastavený zní vždycky líp. Pokud teda pominu možnost, že by člověk vyloženě chtěl, aby to zvuk zkazilo.. Porovnávání s a bez jsem prováděl nejen tlačítkem ON/OFF, ale i tak, že zařízení nebylo vůbec v cestě. V obou případech jasný plus pro TLA. Mám ho už rok a čas od času takhle ověřím, že jsem udělal dobře
Tak to už je taky docela slušnej kus HW. Ikdyž TLA zrovna moc nemusím, hlavně jejich levnější výrobky.
Momentálně jsem šťastnej se starým DOD a BOSS LM-2 na jump při solech.
Fořt píše:Stanczek píše:Ahoj, na kytaru používám kompresor z procesoru TLA VC-VP1 (http://www.audiotek.cz/product-10876-tlaudio-vc-vp1). Mám ho zapojený hned za kytarou, signál přes něj teče pořád. Nemůžu si ho vynachválit a už si nedovedu představit hraní bez něj. Dodává zvuku tak nějak hloubku, jakoby to dostalo novou dimenzi. Při čistým zvuku to dává pocit, že se kytara rozehrála, jakoby vyzvedl kompresor rezonanci těla kytary. Při zkreslení (používám krabičky) člověku přijde, že když hraje přes to, je to jak má být, ale bez toho zní zvuk ořezaně, jako kdyby tam chyběly (pocitově) některý frekvence. Mám to nastavený tak, aby to nepotlačovalo extra výrazně dynamiku, ale faktem je, že s tím kompresorem to i jinak nastavený zní vždycky líp. Pokud teda pominu možnost, že by člověk vyloženě chtěl, aby to zvuk zkazilo.. Porovnávání s a bez jsem prováděl nejen tlačítkem ON/OFF, ale i tak, že zařízení nebylo vůbec v cestě. V obou případech jasný plus pro TLA. Mám ho už rok a čas od času takhle ověřím, že jsem udělal dobře
Hezký, věřím, že to hraje super, ale tady někde bych si položil otázku poměru cena/výkon. Za 40 k se dá pořídit PB i s pár butikovými krabičkami včetně nějakého dobrého (lampového) kompresoru, který by možná uměl totéž. Nebo do lepší kytary či aparátu, které by tohle vylepšení nepotřebovaly. Tohle taháš na živý vystoupení, v racku?
Kulda píše:Zdravím, dovolím si odklonit téma od výše uvedených sice super, ale i super drahých a pro mě až tak nevyužitelných věcí. Tak jsem procházel youtubko, chtěl bych zkusit compressor/sustainer do pedalboardu, ale je pravda, že ne vše se mi líbilo - bylo to i aparáty, kytarami a samozřejmě rozdílnými druhy.
Přemýšlím opravdu o koupi "na zkoušku" behringera, na druhou stranu proč takto, když koupit rovnou něco kvalitnějšího, ale osobně přehled nemám, někdo chválí Boss CS 3, někdo ji haní, osobně by mi u ní asi vadil chybějící bypass, i když i to může být jakousi modlou.
Takže konkrétně poradil by mi někdo stomp solidní - na základě vlastních zkušeností.
Ty stompy, který mě třeba fakt zaujaly, byly většinou v ČR nedostupný - Keeley a další,
díky všem za radu.
Stanczek píše:Čau, já měl ještě CS-2 od BOSSe, zároveň se Smrčkovým kompresorem a Smrčka mi přišel lepší. Ale už si nevzpomenu co a jak, jenom že jsem toho BOSSe hned vyloučil.. Osobně ještě nedoporučuji investovat do čehokoliv značky Behringer, ale není špatný si to osahat sám
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků