subroofer píše:No, je zajímavý, že zatím jsou ve vedení hlasující pro odpověď, že comp nesnáší... OK, nevyvracím, a hlídáte taky, když jste třeba ve studiu, že vám tam zvukař pak na tu kytaru stejně něco nepověsí? Zajímalo by mne tedy, jestli vy co nesnášíte comp jste pouze proti kytarovejm krabičkám, protože jste nikdy neměli žádnou, která by vás oslovila, nebo jste proti úpravě dynamiky obecně?
Sice jsem nehlasoval pro možnost "nesnáším", ale kompresor nepoužívám a používat nehodlám. Tím myslím krabičku, kterou zapojím do signálového řetězce kytara - efekty - aparát. Řešit kompresor jako studiový efekt, který se aplikuje na nahrávku, to je podle mě trochu jiná písnička. K tomu se vyjádřít nemůžu, protože s tím nemám zkušenosti.
Proč nepoužívám ty krabičky? Protože mě nazaujaly - nedávají mi nic, co bych potřeboval. Stejně jako nepoužívám flanger, ring modulator, auto-wah nebo vibrato

A nejen že mě nezaujaly, ale i se mi příčí ta myšlenka úpravy dynamiky. Ale jde čistě jen o věc vkusu... Pro moje představy o tónu a práci s ním je aktuálně kompresor nezajímavý.
To jen aby se ozval i někdo, kdo kompresory nemusí...
(Jen ještě dodatek - kdybych pořídil třeba efekt typu POG, tak bych potom o kompresoru možná uvažoval. Ale rozhodně bych ho pořád nepoužíval na standardní kytarové zvuky...)