Satri píše:Takhle mám standartní pedal board a k tomu ovladač který má 35cm*10cm. Kdežto ty truebypassový hovada jsou jednou tak větší. Hlavně já se připojím jedním kabelem, kdežto tam se musí zapojit každá krabice na dva kabely. K tomu mám kontrolu, zda mám opravdu zapnutou správnou kombinaci krabiček, protože je zapnutá jen ta správná krabička. Truebypass je stejně při takovém množství krabiček tak trochu virtuální, protože množství kontaktů skrze které jde signál, je nespočetné.
TB midi loopery nemusí být o moc větší - respektive kontroler může být cca stejně velký jako to tvoje přepínadlo, samotný looper bude mít rozměry navíc, ale no co - v racku to je stejně jedno.
Potřebuješ složitější kabeláž než midi switcher. Ty máš všechny krabičky propojené audio kabely + do nich musíš tahat kablík z tvého switcheru. U midi se natáhne kabel mezi kontrolerem a looperem a v samotném looperu jsou zase ty stejné audio propojky, jako máš ty.
Kontrola správného zapojení, respektive jistota, je u obou řešení stejná.
TB je sice trochu virtuální, ale pořád lepší, když signál projde přes kontakty ve switcheru než přes X efektů, které k původnímu signálu nemusí být nutně zrovna šetrné.
Z těcho důvodů se bavíme od MIDI řešení.