Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

pruraznost drive/distortion efektu v kapele

Pedály, multiefekty, procesory, syntetizátory, ...

pruraznost drive/distortion efektu v kapele

Příspěvekod Kirk » 21.04.2008 15:43

V soucasnosti pouzivam Digitech XMM Metala Master, co do zvuku mi vyhovuje, ale
strasne se ztraci v kapele. Na riffy to jeste jde dobre, ale solo je mnohem mene prurazne a hraje-li bubenik a/nebo druhej kytarista podklad s nejakym zkreslenim, tak to absolutne nepronikne.

Obavam se, ze toto je nemoc vsech digitalnich efektu.
Uz me to znechucuje a chtel bych XMM vymenit za neco jineho.
Docela se mi libi RAT. Avsak nevim, jestli se umi prosadit v kapele...
To se v obchode moc vyzkouset neda...

Kdyztak me zaujal jeste Marshall JackHammer, ale RAT vic.
Hraju tvrdou hudbu, ale neskodi ani mensi zkresleni obcas.
Komba pouzivam ruzne, ale XMM se neosvedcil s zadnym.
Mate-li nekdo zkusenosti s RATem v kapele, podelte se.
Dik.
Ibanez RG321MH ---> Pro Co RAT ---> nejaka bezejmenna lampa :-)
Kirk

Příspěvekod Dark Axel » 21.04.2008 15:45

jak máš nastavený ekvalizér?
Gear. Sometimes it sets my teeth on edge, other times it helps me control the chaos
Yamaha 302S -> MXR/CAE MC404, booster, SS/BS Fuck Overdrive, Digitech PDS 20/20, Blackout Eff. Fix'd Fuzz, Blackout Eff. Whetstone, Wampler Faux Tape Echo -> George Dennis Mighty Mouse

http://bandzone.cz/apisanteportas, http://apisanteportas.bandcamp.com/
Dark Axel
Moderátor

Věk: 20

Příspěvekod Kirk » 21.04.2008 15:50

Dark Axel píše:jak máš nastavený ekvalizér?

Zalezi na kombu. Samozrejme s tim laboruju...
Kirk

Příspěvekod Dark Axel » 21.04.2008 15:52

no já jen že v tom by to mohlo být :-) kytara by například neměla být příliš do basů, protože se pak kryje s basou. Pokud yvtočíš basy a stáhneš středy, je to recept na ztrátu kytary v ostatních nástrojích
Gear. Sometimes it sets my teeth on edge, other times it helps me control the chaos
Yamaha 302S -> MXR/CAE MC404, booster, SS/BS Fuck Overdrive, Digitech PDS 20/20, Blackout Eff. Fix'd Fuzz, Blackout Eff. Whetstone, Wampler Faux Tape Echo -> George Dennis Mighty Mouse

Dark Axel
Moderátor

Příspěvekod pigdestroyer » 21.04.2008 15:54

navri tam stredy, kolik muzes :)
pigdestroyer

ekvalizer

Příspěvekod Kirk » 21.04.2008 15:54

Jo, to je jasny...
Prave proto se snazim basy zatahnout a jet hlavne pres stredy, btw kytara je taky dost stredo/basova (Ibanez RG321), ale ja mam dojem, ze problem bude v tom, ze je to digitalni. Kdyz jsem hraval s kamosem, co mel Digitech RP250, tak mu to znelo sice hezky, ale se zbytkem kapely to zaniklo...
Kirk

Příspěvekod Dark Axel » 21.04.2008 15:57

je pravda, že taky mám tu zkušenost, že digitechovské zkreslení se tolik neprosadí, obvzláště pokud je ve skupině více než jedna kytara

Dark Axel
Moderátor

každej musí řešit správnej poměr

Příspěvekod kennedys » 22.04.2008 10:31

K tomu digiťáku se bez zkušeností neumim vyjádřit. Ale myslim si obecně, že každej musí řešit správnej poměr mezi hlasitostí beglajtu a hlasitostí sól. Běžně se setkávám s tim, že kytara vyladěná na beglajty nemusí hrát v sólech. Někdo přepíná snímače, někdo to prostě nakopne další krabičkou - EQ, overdrivem nebo např. Turbem v případě DS-2. Ze svejch osobních postřehů ale musim podotknout, že u analogů stačí do kytary víc řezat a tim zvýšit hlasitost. Nevím, jak je to u tohoto Digitechu...
Godin LG>Boss FW-3>Boss DS-2>Marshall SV-1>Randall 200W head>Marshall 1960A Lead.
----------------------------------------------------
...mysli, co děláš. Nedělej, co myslíš...
kennedys

Re: každej musí řešit správnej poměr

Příspěvekod Wohma » 22.04.2008 10:53

kennedys píše:K tomu digiťáku se bez zkušeností neumim vyjádřit. Ale myslim si obecně, že každej musí řešit správnej poměr mezi hlasitostí beglajtu a hlasitostí sól. Běžně se setkávám s tim, že kytara vyladěná na beglajty nemusí hrát v sólech. Někdo přepíná snímače, někdo to prostě nakopne další krabičkou - EQ, overdrivem nebo např. Turbem v případě DS-2. Ze svejch osobních postřehů ale musim podotknout, že u analogů stačí do kytary víc řezat a tim zvýšit hlasitost. Nevím, jak je to u tohoto Digitechu...
No nevim, ja teda obcas rezu do kytary hodne i pri beglajtech, pochybuju, ze bych pri solovani byl schopen do toho rezat tolik, abych prerval tri basovy struny. Ja to mam v kapele jednodussi, jsem sam kytarista, takze mi moc nikdo do mych frekvenci neleze :lol:

K tomu Digitechu - je to pravda. Aby se ty digitalni zkresleni prosadily, tak je potreba tam hrozne nahnat stredy a vysky a pak je ten zvuk neprijemnej, rezavej ,zkratka humus. Na modulace je digital v pohode, ale zkresleni urcite trandak nebo lampu.
PRS CE24, Engl Savage 60, ENGL E212V, Line6 M9
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce

Příspěvekod hardcore guitarist » 23.04.2008 8:41

Momentálně hraju na digitál line6 ubermetal a vůbec se neztrácí....není asi digitál jako digitál....
hardcore guitarist
Zabanovaný

Příspěvekod kennedys » 23.04.2008 10:45

hardcore guitarist píše:í....není asi digitál jako digitál....
to rozhodně...Line6 je značka, která je v týhle technologii asi nejdál - soudim dle jejich nabídky. Dynamika v digitálním zreslení ale zůstává u mně pouze na teoretické úrovni.
kennedys

Příspěvekod hardcore guitarist » 23.04.2008 10:57

K digitálním efektům bych spíš doporučil amp modelingové aparáty....
hardcore guitarist
Zabanovaný

Re: ekvalizer

Příspěvekod thomas19 » 23.04.2008 12:55

Kirk píše:Jo, to je jasny...
Prave proto se snazim basy zatahnout a jet hlavne pres stredy, btw kytara je taky dost stredo/basova (Ibanez RG321), ale ja mam dojem, ze problem bude v tom, ze je to digitalni. Kdyz jsem hraval s kamosem, co mel Digitech RP250, tak mu to znelo sice hezky, ale se zbytkem kapely to zaniklo...

vies co ak ti vyhovuje zvuk toho metal mastra skus to proste vyrisit kupou nejakej EQ krabicky co by ti nakopla zvuk na solo,ked potrebujes aby zvuk prerazil..
myspace.com/pullihosen
bandzone.cz/fan/thomas19
thomas19

Re: ekvalizer

Příspěvekod hardcore guitarist » 23.04.2008 17:16

thomas19 píše:
Kirk píše:Jo, to je jasny...

vies co ak ti vyhovuje zvuk toho metal mastra skus to proste vyrisit kupou nejakej EQ krabicky co by ti nakopla zvuk na solo,ked potrebujes aby zvuk prerazil..
K Metalmasteru už tady někdo kdysi dávno doporučova equalizer u distorsionfactory už není potřeba....
hardcore guitarist
Zabanovaný

Příspěvekod turbo_MaCk » 23.04.2008 21:29

dejte menší zkrepselní na doprovody a používejtze nakopávání do sól... to je nej řešení podle mě.... Jinak digitál je nepoužitelnej s tím souhlasím... aspň zrelsení když už nic tak do analogu tak to vidím já.
ObrázekSHÁNÍM DIGITECH XP300
turbo_MaCk

Věk: 22

Příspěvekod hardcore guitarist » 23.04.2008 22:08

To zkreslení bych klidně nechal tak....jak máš nastavený level?možná je něco pokaženého uvnitř....zkus ho reklamovat třeba....abys ten EQ nekupoval zbytečně :idea:
hardcore guitarist
Zabanovaný

Zpět na Kytarové efekty