od Danst » 26.07.2011 21:43
Pokud to ještě někoho zajímá, tak speaker simulátor lze samozřejmě zapnout i na JACK výstupech, je to parametr 1/4 on ,přístup přes stránku reverbu. Pouze na XLR nelze vypnout a regulovat na něm velikost výstupu. Hrál jsem nějakou dobu přímo do linky přes tento Jack výstup. Možná užitečná informace je, že prophesy I a II jsou hardvérově zcela totožné, vyjma barvy plexi a presetů. Potvrdil mi to na přímý dotaz osobně Bob Waller z Rocktronu. Buď je tedy nadčasový a skoro 15let funguje tak jak má (i na lampáčích se nic nového prakticky neobjevilo), anebo již dál nic dalšího obdobného nevyvíjejí. Bohužel pro většinu je asi nepoužitelný, protože každý si musí svoje zvuky najít a nastavit, protože záleží na všech článcích řetězce a na změny parametrů není žádná kuchařka. Po koupi před lety z druhé ruky jsem nevěřil , jak to blbě hraje, a že jsem si pěkně naběh, trvalo dlouho, než jsem na to přišel a byl konečně spokojený . Poté, co jsem přestal hrát do linky a zahodil vysílačku /SHURE SLX/, kopil "telefonní" Bullet mini-cable 3m , předřadil jednu 12ax7 před prophesy (pocit větší reakce na hru a průraznější zvuk, možná víc harmonických, a rád se vrtám v lampách) , přidal hybridní konec a repro, tak jsem musel zvuky zásadně předělat.
Z dnešní nabídky bych opět vybral ojetou prophesy I z druhé ruky. Ideální na hraní všehochuti.