No a pro náročnější třeba tohle
http://www.thomann.de/cz/two_notes_torpedo_vb101.htmAle to už je comp uvnitř krabice a to už mi nepřijde tak vtipný a odlišný od použítí pluginu, který má výhodu, že můžu měnit bedny a repráky i při míchačce...
Jinak na Uliho červenou krabku se dívám dobře - používám ho, i když v naprosté většině případů s vypnutou simulací boxu, kterou pak dělám sw v Cubase.
Podle mne je trochu chyba, že v testovacích ukázkách to jede rovnou z preampu a nepoužívá koncáky a zátěž (edit: on tam vlastně má HK CF400, ale to je tranzistor bez výstupáku). Tím koncem se charakter dost mění (obvykle pozitivně). Z těch jednoduchých simulací za preampem mne celkem překvapil speaker sim v JVM410, který je překvapivě za preampem a ne až za koncem, kupodivu docela hraje a je to použitelný, když člověku odejde třeba konec - jede to i ve standby... Ale i Egnater a další už to montujou jako standard, v nouzi dobrý.
U Ultra-G je dobře přeci jenom pracovat s parametrickejma korekcema na pultu a trochu mu pomoct, aby to dostalo víc střeva, za ty prachy ale ok, napájení phantomem OK, přístup k baterce na facku.
Ale na druhou stranu - před časem jsem jezdil s rackem, kde jsem měl Rolanda, který fungoval jako speaker sim a ty jeho dig. simulace speakeru a mikráku si zvukaři pochvalovali, protože kupodivu mohli nechat korekce rovně a ono to hrálo. Ty výsledky s pomocí (alespoň) IR jsou takové měkčí a snáze zamíchatelné. Podobnou alternativou místo klasických hw simulací z diskrétních součástek je koupit nějakýho V-ampa, vypnout preamp a nechat fungovat jenom Cabinet simulator. Ozkoušeno, jde to bez nějakých komplikací a není to o tolik dražší (ovšem nemá to galvanický oddělení, takže raději k tomu ještě připočítat DI box).