Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Smooth zkresleni

Pedály, multiefekty, procesory, syntetizátory, ...

Smooth zkresleni

Příspěvekod Andreee » 4.12.2010 4:04

Zdravim,

hledam nejake zkresleni, ktere by bylo presne opakem zkresleni 'chlupateho'. Proste nejaky hladky zkresleni bez artefaktu atd. Nevite o necem?

Diky
Andreee

Re: Smooth zkresleni

Příspěvekod citizen.one » 4.12.2010 9:47

nevim presne jestli se trefim, ale treba Hermida Zendrive...

popr Okko Diablo, pro me i TubeScreamer a treba SD1, ale ty nemaji takovej ten santanovskej sound, kterej si pod smooth vybavim :)

kdybys mel zajem, tak prodavame TombTones Driven by Tao, coz je vlastni koncept na uhlazene jemne zkresleni nebo Charm na motivy prave Zendrivu, toho tu ted ale nemam, az nekdy prespristi tyden. Kazdopadne neni problem i nezavazne zkusit otestovat jestli teda jsi z Prahy...ceny trochu vyssi,ale odrazi se to v zpracovani a vysledku...
Gibson LP Supreme|PRS McCarty Soapbar|Fender Telecaster Custom MIJ|Fender Stratocaster MIJ|Gibson SG Standard '74|Gibson ES335 '69|Luxor G.60|M/B Cal.50+|M/B212HB|Orange OR80R|Sears Silvertone Twin Twelve|Martamp nr.1|a porad jeste hodne veci na prodej :)
citizen.one

Příspěvekod Wohma » 4.12.2010 11:42

Uhlazene bude s nejvetsi pravdepodobnosti zahuhlane. Nicmene bych se dival po nejakem overdrivu, ten by mel mit min chlupatej zvuk s porovnanim s distortionem nebo fuzzem.
Mimochodem trochu si protirecis, protoze zkresleni je prave o tom, ze tam vznikaji jakesi artefakty :wink:
PRS CE24, Engl Savage 60, ENGL E212V, Line6 M9
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce

Příspěvekod Fade » 4.12.2010 11:46

Já celkem pěkný zvuk tahám při stáhnutém volume na krkovém snímači. Zkoušel jsi to?
ESP-LTD M1000 Deluxe - EMG 81/81
Ibanez S series - (DiMarzio D-sonic + DiMarzio Custom Humbucker)
ENGL E650 Ritchie Blackmore
T.c. electronic G-Major
Behringer FCB 1010
ESH GX 412-280HX
Fade

Příspěvekod Andreee » 4.12.2010 14:46

Wohma píše:Mimochodem trochu si protirecis, protoze zkresleni je prave o tom, ze tam vznikaji jakesi artefakty :wink:

Je mozny, ze poradne ani nevim co chci :). Potrebuju opravdu hodne kulatej, uhlazenej zvuk. Treba neco jako eric johnson, ale zkresleny jeste o neco vic..
Andreee

Příspěvekod woro90-1 » 4.12.2010 15:15

Trik spočívá v tom, necpat do toho moc výšek, tzn. trochu stáhnout tónovou clonu a použít pokud možno krkový snímač. Příliš mnoho basů na vstupu také není zrovna nejlepší. Právě takhle to má řešené TS: čím víc gainu, tím více na vstupu potlačuje výšky a basy, takže naplno je velmi výrazně středový.
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Věk: 21

Příspěvekod Smrťokvítek » 4.12.2010 16:37

Andreee píše:
Wohma píše:Mimochodem trochu si protirecis, protoze zkresleni je prave o tom, ze tam vznikaji jakesi artefakty :wink:

Je mozny, ze poradne ani nevim co chci :). Potrebuju opravdu hodne kulatej, uhlazenej zvuk. Treba neco jako eric johnson, ale zkresleny jeste o neco vic..

Tak jestli se ti líbí E. Johnson tak Zendrive je jasná volba. Každopádně to chce ale používat jako overdrive :arrow: ve spolupráci se zkreslením zesilovače. Další volba by mohl být BB preamp od Xotic. To je charakterově trošku jinde ale i tak by se ti to mělo líbit.

Prostě nějaký lepší overdrive a dokrmit s ním lampy. Popřípadě na toho EJ ještě nějaký delay. :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Smrťokvítek
Moderátor

Příspěvekod hyenik » 5.12.2010 1:00

protoze sem taky takove hledal, tak potvrzuju vyse receny Zendrive. To je presne ono, navic dokaze byt prave i nezahuhlany. Akorat ja bych ho pouzival na cisty kanal na zkresleny mi to neprislo tak osvezujici. Existuje cela rada klonu a kopii (i nepriznanych jako napr. Jetter Red) Jeden takovy prototypni uberklon prave mam a tento tyden jsem ho zrovna testoval.
hyenik
Rádce

Příspěvekod Andreee » 5.12.2010 15:18

Diky moc,

a kde se da zendrive koupit? Resp jake jsou jeho klony?
Andreee

Příspěvekod Smrťokvítek » 5.12.2010 15:40

Tak můžeš ho koupit na stránkách výrobce třeba. :D viz první odkaz v googlu.

A co se týká těch klonů tak já osobně jsem si koupil tuhle stavebnici. Co jsem sledoval na internetu tak je to opravdu kopie 1:1 teda asi až na ten OZ ale to bych nechal na netopýrech jestli poznají rozdíl. Podle mě to hraje jako na ukázkách originálu co jsem měl možnost slyšet. A ještě jedna drobnost, kondenzátory jsem tam použil ty tmavě červené Panasonic co je všichni opěvují ikdyž si o tom myslím svoje. :mrgreen:

Jinak "oficiálně" vyráběné kopie jsou třeba ten zmiňovaný Jetter gain stage red nebo dost podobný je Barber small fry. Každopádně pro tyto Dumble like zvuky doporučuji Googlit. Obecně ale platí, že všechny ty kopie bývají dost drahé. Ta stavebnice je asi nejlevnější řešení.

Pro inspiraci ještě :arrow: toto. Jsou tam moc pěkné ukázky.

A toto video. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Smrťokvítek
Moderátor

Příspěvekod kneekal » 5.12.2010 16:41

Pokud se nemýlím tak Eric Johnson hrál (možná i hraje) na krabky Visual Sound, takže bych určitě téhle firmě dal šanci. Double Trouble je sice velká, ale super krabička, dva overdrive v jednom.

Jinak já na lehké zkreslení používám T-Rex Moller, obsahuje v sobě i boost a lze na něm natočit opravdu pěkný zvuk, takže taktéž doporučuji. Jen ta cena není zrova user friendly. :roll:
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112

kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
kneekal

Příspěvekod woro90-1 » 5.12.2010 19:12

Domabastl: http://www.runoffgroove.com/umble.html
A tenhle má také jemné zkreslení: http://www.runoffgroove.com/sd.html
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Věk: 21

Příspěvekod hyenik » 5.12.2010 21:40

Andreee píše:Diky moc, a kde se da zendrive koupit? Resp jake jsou jeho klony?

Ja mam prototyp Koandrive od Hoax Electronics, stranky nema, funguje na tomhle foru
http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=5927
dela krabky prevazne pro basaky, ale obcas i nejakou kytarovou splichti
hyenik
Rádce

Zpět na Kytarové efekty