Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

TO ZÁKLADNÍ O KYTAROVÝCH EFEKTECH

Pedály, multiefekty, procesory, syntetizátory, ...

Re: TO ZÁKLADNÍ O KYTAROVÝCH EFEKTECH

Příspěvekod notorix » 28.04.2011 18:35

Možná se ptám uplně blbě a na blbejch místech, ale přece to zkusim... když si pořídim tohle
Kód: Vybrat vše
http://kytary.cz/electro-harmonix-lpb-1/HN096660/
zboostří mi to čistej nezkreslenej zvuk kytary? Protože mám nefunkční booster na kombu a tohle by mi přišlo jako levnější řešení... díky za odpověď
notorix

Příspěvekod Nero » 29.04.2011 8:25

Tak jde o to, jak to použiješ - pokud to zapojíš hned za kytaru, zesílí ti to pouze čistý zvuk z kytary, který dál upravíš v aparátu. Když to zapojíš třeba do efektové smyčky (nebo za jinou kreslíci krabičku), bude to upravovat takový signál, který do toho pošleš, tedy buď čistý nebo zkreslený.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod Fořt » 29.04.2011 9:09

notorix píše:Možná se ptám uplně blbě a na blbejch místech, ale přece to zkusim... když si pořídim tohle
Kód: Vybrat vše
http://kytary.cz/electro-harmonix-lpb-1/HN096660/
zboostří mi to čistej nezkreslenej zvuk kytary? Protože mám nefunkční booster na kombu a tohle by mi přišlo jako levnější řešení... díky za odpověď

Přečti si poslední příspěvky v tomto threadu těsně před tvým dotazem. Záleží nejen, kam ho zapojíš, ale i co máš za zesilovač. Booster obecně, a tento LPB-1 zcela určitě (mám ho), pouze zesiluje signál, vlastní zkreslení má až někdy při vytočení na maximum. Takže zkreslení dostaneš pouze při zapojení do lampového zesilovače, před preamp (ne doef. smyčky), a to nejlépe už trochu kreslící. Do čistého (a do smyčky) můžeš dosáhnout jen extrémního skoku v hlasitosti. U tranzistorového aparátu může dojít taky k přebuzení, ale použitelné zkreslení to asi moc nebude.
Myslím, že ta záměnu boosterů s overdrivy, distortiony a fuzzy se vleče ještě z dob za komančů, kdy jsme všem zkreslovačům říkali "bustr", možná i proto, že Tesla Vráble vyráběla Wah-Booster, wah se zabudovaným fuzzem (i když moc chlupatě nezněl, spíš to byl distortion, v zapojení ale nebyly operáče, nýbrž tranzistory, možná nějaká kopie Big Muffu?). Pokud sháníš levné řešení, existuje spousta kreslítek prakticky v ceně LPB-1. Doporučuju EHX Double Muff.
Jinak u Thomana se objevila nová série kreslítek Harley Benton, vypadají skvěle (Hammond krabičky, true bypass), ukázky na YT znějí dobře, je tam třeba kopie TS808 s JRC 4558 čipem:
http://www.thomann.de/cz/harley_benton_ ... rdrive.htm
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0559650722.
Je to sice čínské OEM (objevují se i pod jiným značkami, původně asi Joyo, taky Valco).
Fořt
Rádce

Věk: 42

Příspěvekod fejtis » 14.10.2011 17:01

Zdarec

Zajímalo by mě, jak je to aktuálně s efekty co se týče porovnání analog / digital (nemyslím tím multiefekty). Co je kvalitnější, výhodnější, atd ... případně jestli máte nějaké fajn odkazy na tvorbu digi. efektů - úpravu sinusoid, míchání a kopírování signálů a následnou realizaci.
fejtis

Věk: 22

Příspěvekod Nero » 14.10.2011 21:51

Na tuhle otázku nejde odpovědět. Je to jen a pouze o tom, co člověk hledá za zvuk a vlastnosti. Samozřejmě, digitály se postupem času stále více přibližují zvukově analogům, ale těžko očekávat nějaké plnohodnotné nahrazení.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Předchozí

Zpět na Kytarové efekty