Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

VOX Tonelab SE

Pedály, multiefekty, procesory, syntetizátory, ...

VOX Tonelab SE

Příspěvekod MLorenzo » 11.03.2008 20:57

Uz jsem se tady ptal na nejake aparaty...ale dostal se mi do rukou tento multak http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id=3627...je to luxusni vec...lampa tam neni na okrasu...dva expresion...kdyz si vezmete co vse to ma...vse co potrebuje kytarista do Rocku...vemte si kolik by vas staly jednotlive krabky? nekdo si rekne...krabicky jsou lepsi....souhlas ...ale zapojte toli krabicek...i kdyz je budete mit vyple, tak na zacatku signal kytary pres ne musi jit a nakonci vyjde = nebude se ani v nejmensim stotoznovat s tim co bylo nazacatku...pokud na to neni potrebne vybaveni, jak maji spickovy kytaristi, kteri si krabicky mohou dovolit...tak toto je reseni, ktere vam ten signal nevylepsi (pokud neamte jednu dve krabicky...kdyz mate ale toli kco mate v tom multaku tak...) ....receno nejak polopate....Ale o to mi ted nejde....
Potreboval bych poradit co za to dat jako konec....bral bych z toho i zkresleni, protoze se mi dost zamlouva...je pres elektronku..takze to mate jakoby predzesilvoac u celolampy...ale co pouzit jako konec?...kdyz bych k tomu mel mit nejaky celolampovy zesilovac...tak mozna, ze by nejaky zkresleni mel lepsi...ale...musel by mit efektovou smycku, abych to mohl zapojit pro pouziti urc. efektu z procesoru...kdyby to bylo naprimo do zesilovace, tak zkresleny efekty jsou fakt bordel...
Spis bych chtel nejaky jednokanal...Nemusi byt nejaky vykonny (20W v lampe minimum...pouziti by melo byt i na mensi akce, tak ne zas neco maleho, jina kse da nazvucit a vykonne lampy nechci...to pak nejde poznat oproti sikovnym UNIPOLARUM...potreba vytavit...)...Libil by se mi box 1960A...dival jsem se na ruzne samostatne koncove zesilovace...ale, to je celkem draha zalezitost...jeden me prece zaujal http://www.musiccenter.cz/Carvin-TS100-Rackov%E9-zesilova%E8e:16157 co na to rikate?
Jak jsem rekl, jde mi o zesileni urciteho signalu...vse totiz pujde z procesoru...
Premyslel jsem take nad nejakym 2x12 kombem...nejlepe jednokanal...no nenasel jsem nic zajimaveho...
Lampa neni podminka!!! Kdyz bude nejaky povedeny MOSFET (tranzistor...unipolarni - dost podobnych ci skoro stejnych vlastnosti jako u lamp...) urcite by neuskodil... Hledam co nejjednodussi zesilovac, co nejmene kanalu, aby se zbytecne signal neprznil nekde v obvodech...jde ciste o to najit KONCOVY STUPEN...no snad jsem to nejak vysvetlil...
Nepiste mi sem nejake ty koncove stupne do racku (jako Messa atd.)...to jsou castky docela vysok (ne ze bych ty zesilovace nechtel:) )...jedine co jsem nasel byl ten CARVIN...
Diky za pochopeni...At vam to hraje...
Six strings, ten fingers, one pick... no more...
MLorenzo

Věk: 23

Příspěvekod MLorenzo » 12.03.2008 22:40

To fakt nikdo nema zkusenost s podobnymi vecmi? hm?...
MLorenzo

Příspěvekod Marko007 » 12.03.2008 22:54

určitě ti příjde tenhle příspěvek zbytečný ale já bych byl pro jednotlivé krabky... nevím proč mám alergii na simulaci asi všem přijdu jako debil
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Marko007

Příspěvekod KIWI » 12.03.2008 23:19

Mylanne nemá tendle efekt Morák?
Ibanez BTB300BG (Kent Amrstrong Classic, Aguilar OBP-2), Gallien-Krueger 700RB-II & 410RBH, Trace Elliot Boxer 30, EHX Q-Tron, MXR El Grande Bass Fuzz, Korg CA-30, kabely Smrčka + Planet Waves, další blbosti

Hrával jsem totok:
http://bandzone.cz/whereismysummer

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
KIWI

Příspěvekod qwer » 12.03.2008 23:23

to ja alergii na simulaci rozhodne nemam :)

ale taky nic neporadim, protoze se strkanim digitalnich preampu do lampovych koncu nemam zadne zkusenosti (a myslim, ze se tady na foru ani moc lidi majicich s timhle zkusenosti nenajde)...

jinak je to dobry zpusob jak neco usetrit a mit pestrou paletu zvuku - jen bych si to nejdriv od nekoho zapujcil a zahral si s tim jeden zivak a zjistil, jestli se to umi prosadit a jak se to bude chovat.
qwer
Odborník

Příspěvekod MLorenzo » 13.03.2008 15:38

Ver tomu, ze se to prosadit umi...je to mazec...jojo tomas ho ma..tak se s nim ted radim...ale tak chtel jsem vedet jeste nazory od zdejsich jedincu...nevim co vam prijde na simulaci spatne:)...podivejte...zvuk se jakoby udla v preampu...to je ten efekt...ma elektronku an zkresleni, coz to je dost dobre...a jednotlive efekty jsou taky skvely...no taky ten efekt neco stoji ze....ale vemte si tolik rkabicek aby jste meli stejny funkce....a i kdyz je bzudete mit yple tak ten signal se bude prsote lisit i kdyz to projde bypassem...akorat tak vyhodite prachy za stejny zvuk se da rict, jestli ne za horsi...na krabky je potreba nejake vybaveni a zksuenost...a pak si vemtze ovladatelnost jednotlivejch krabicek...sileny...nerikam ale, ze kdyz by jste meli jen treba jeden dva efekty...to pak bude kvalitnejsi...zalezi ale zase jaka krabka ze....takze mne jde o to najit vhodny konec...nechci ani nejaky zesilova ci kombo...ptz tam je akorat o jeden preaeramp navic pak v ceste...a zubytecne by se srazeli dva korekcni obvody....lajcky receno...neni to nejlepsi reseni...ale pouzitelny...takze nejaky koenc jako ten carvin by se hodil nejvic....dalsi plus je prenosnost...a kdyz je toto lampovej preamp...na zkresleni a cisty zvuk je tam ta lampa...efekty jsou castecne digitalni a analogovy...tak mate jakoby lampovej preamp...a kdyz mate lampovej konec...takze celolampa...neznamena ze to je lepsi jak povedeny mosfet...jak dky...ono mozna kazdej si rekne ze lampa je lepsi a proto mu to i zni lip...neni to jen vsugerovano???...hm???...vemte si ze lampa se vam projevi hlavne na zkreslenym kanale...a to tak ze ji prebudite...coz se vam stane u mensi vataze ci nekde ve stuiu nebo tak...to rikam ze do stuida atd je to dobre...ale vybudite doma nebo nekde ve zkusebne celolampu ve 100W na 8 volume z 10 ?...asi ne bych rekl...pak ty elektronky moc ani nepoznate....mluvime ale o poradne povedenym unipolaru...nejaky bipolar za malo penizku je samo rozdil...a na cistym kanale lampu taky poznate hlavne tim ze ji prebudite...zacne vam tak nakreslovat...v tom poznate elektronku...jinak...mysli msi ze je to vsugerovano...nerikam ze neni lepsi ale jako moc?...to je to vsugerovani ze hodne....hraji na to hvezdy a proc? ptz neco vi a maji na to...fakt do studia atd je to super vec...ale kolikrat ji prebudite???...
Takze proste najit cestu k tomu koncaku no....a kiwi...jj tom to ma...je to vyborny...o prazdninach te za nem pujdu o tom poreferovat...uz jsme to videl v akci nekolikrat a mohl si na to zahrat...a anvic kazani od toma...takovhu zkusenyho a vybornyho kytaristy, ktery s timto efektem ma nekolik zkusenosti je nejlepsi...jinak prave k tomu bude porizovat vybornej lampovej konec....
MLorenzo

Příspěvekod qwer » 13.03.2008 16:13

no ja proti simulaci rozhodne nejsem jak jsem rekl...

jedince co jsou proti simulacim bych rozdelil do tri skupin:

1. s tranzistorovym kombem v cene jedne slusne efektove krabicky

2. lidi co maji lampu, simulaci (dobrou simulaci) pomalu nikdy neslyseli, ale musi do ni sit

3. lidi co simulaci slyseli, vyznaji se v aparatech a neni to pro ne, protoze chteji mit proste neco pravovernejsiho - je zajimave, ze tito se do toho obouvaji nejmin :)

takze bych si negativnich nazoru nic nedelal... hlavne ze to bude vyhovovat tobe...
qwer
Odborník

Příspěvekod afektband » 13.03.2008 21:28

Co třeba zkusit se domluvit s panem Vladykou (Rockwell) ten taky dělá koncáky. Ale nevim kolik u něj stojí. Navíc by to mohl udělat třeba jenom 40W.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
afektband

Příspěvekod MLorenzo » 14.03.2008 21:33

Tak toho vubec neznam...a ani sjem o nem neslysel...
MLorenzo

Zpět na Kytarové efekty