rain píše:IMHO je zvuk ZW pěkný hnus...
No co bys za bratru 2500 nechtěl? Nějaký nápad nebo snad něco novýho? Když juknu na schéma ZW-44, tak okamžitě moje zakalené oko odhalí podezřelou podobnost s obyčejným Bossem SD-1. Přesněji ZW-44 je skoro SD-1, vlastní zkreslovací obvod má úplně stejné schéma včetně vst. bufferu (některý hodnoty jsou lehce upravený, je tam i shodná nesymetrická limitace), akorát místo FET přepínání je tam mechanický spínač. Tím odpadlo pár součástek, ale získalo to true-bypass jako obchodní heslo (tedy s tím, že signálový přepínač je pro úsporu peněz jen jednopólový, druhý pól zapíná LEDku, přepínač se 3 už byl asi drahý).
Prostě je to vymyšleno pomocí Copy/Paste (Cimrmanova Smrtka: "už končíme, nic novýho nerozjíždět!").
6um9_bobo: Jinak pro to nabuzení krabičkou potřebuješ zvuk bez krabičky, který už bude "skoro" ono. Když z toho lampáče bez krabky dostaneš takový zvuk jak - pro příklad AC, nabuzenej, nařvanej, ale budeš cítit, že potřebuje už jen málo dotlačit na středech, tak to je pravá chvíle pro Tube Screamer, Metal Screamer, Behringer OD-800, ZW-44, Boss SD-1, Carl Martin DC-Drive a pytel dalších, stačí si vybrat. Každý má trošku jiný průběh a jinak profilovaný středy, který potřebuješ pro to nakopnutí. Stejně to používá Dodo Doležal, minimálně 80% zkreslení ti už musí jít ze zesiku, jen těch 20% ti může udělat krabka (+ tu korekci středů a volume). Když jsem to podobně vozil před léty, tak jsem používal Marshall JMP rok 73 + Ibanez MetalScreamer MSL (osmdesátý léta, v podstatě TubeScreamer). Drive na krabce skoro dole...
Bez toho, aby ti už ten "skoro" zvuk dal zesik, to nejde.