Mac + zvukovka Steinberg

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Uživatelský avatar
harmony36
Příspěvky: 7
Registrován: 7.04.2013 11:09
Bydliště: Rychnov nad Kněžnou

Mac + zvukovka Steinberg

Příspěvek od harmony36 » 3.07.2017 20:52

Dobrý den páni odborníci,
objevil se mi problém, který bych ani nečekal a tak Vás prosím o pomoc. Jedná se o přiřazení zvukové karty Steinberg MR 816x pomocí driveru k MacPro 4.1 s OS X El Capitan 10.11.6
Popíšu přesně můj postup, který jsem už 2 opakoval, bohužel neúspěšně.
1. provedu novou instalaci El Capitan na SSD (vše proběhne korektně, systém jede, při instalaci je kabelem FW 1394 připojena zvukovka, ale je vypnutá)
2. nainstaluji orig. driver (píšou, že je poslední) Tools for MR V1.7.7.pkg (instalace proběhne ok)
3. zapnu zvukovku
4. jdu přes Launchpad do System Preferences / Sound a v Output a Input nastavím Yamaha Steinberg FW
5. provedu test, pustím mp3, do sluchátek z přední sdířky zvuk jde; do zvukovky a následně do zesilovače nejde, což už je divný
6. instaluji Cubase 8.5, instalace proběhne korektně včetně update na 8.5.3, následně registrace cubase přes steinberg účet, ok.
7. spustím cubase, při initializaci vybírám Yamaha Steinberg ASIO FW; pak v Devices/device setup/vst audio system je automaticky tato zvukovka; Devices/VST connection input i Output nastavena Yamaha Steinberg FW, přidám Bus 3+4, jdu zpět do Devices/Device setup podzáložka Yamaha Steinberg FW a zde jsou v IN 1+2+3+4 Active a Out 1+2 Active. Potud to vypadá vše OK a logicky.
8. spustím MR Editor (okno od zvukovky) vše vypadá aktivní. Co mě je však velmi divné, že jsou zde jen OUT záložky a žádné IN (!!! jak to ?). Nastavím volume out na 3/4 pro out 1+2.
9. v cubase založím audio nebo midi stopu a chci něco nahrát - vše je mrtvé
10. jdu zpět do MR Editoru a ten je taky zešedlý a neaktivní, nic na klikání nereaguje a po pár vteřinách se objeví: Cannot use IEE 1394 port, it is being used by another applications, Nelze použít port IEEE 1394, je používán jinými aplikacemi

a jsem v čudu. Před několika měsícema mi karta fungovala. Co je také velmi zvláštní . . . připojil jsem zvukovku k pc s win 7 (64bit), nainstaloval drivery, provedl nastavení a postup viz výše a hle, vyskočila stejná hláška !!!

souhrn:

nová, čistá instalace El Capitan 10.11.6
instalace posledního driveru pro zvukovku, nastavení
instalace Cubase 8.5, registrace, nastavení device apod

Nechápu kde a proč vzniká tento problém s portem. Napadá vás co to je? Popsal jsem výše velmi podrobně postup instalací. Myslím, že dělám vše správně a logicky.

S tímto bych potřeboval opravdu pomoci. Kde se na Macu nastavují porty?
Děkuji a přeji pěkný den

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“