Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Jaký microphon na zpěv?

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...

Re: Jaký microphon na zpěv?

Příspěvekod Paris » 3.01.2012 10:38

neumann je asi z toho nejlepsiho, co muzes mit ... ovsem zvuk nedela jen mikrofon. a ty ceny na tom bazaru mi neprijdou extra vyhodne ... a vubec - cely je to trochu pretazeny, zvlast jestli nemas mistnost upravenou jako studio. a taky vzhledem k ty karte.

do mikrofonu investuj tak polovinu (klidne i min, schopny mikrofon se da sehnat uz tak od 3-4 tisic ... a bez primeho srovnavaciho testu nikdo nepozna rozdil. daleko dulezitejsi budou jiny veci.) a zbytek si nech na prislusenstvi a pripadny dalsi veci, co s nahravanim budou souviset (a kterych je porad dost a dost).
Paris
Rádce

Příspěvekod pavlii » 3.01.2012 10:56

Souhlas. Jako výhodný start se širokým spektrem uplatnění a vcelku dobrou uživatelskou odezvou má třebas Oktáva 318 tuším nebo z řady sE model X1 či 2200A. Ten paravánek ze zmíněného bundlu je fajn (já ho také mám, ale malinko na jiné účely), nicméně jak zmínil Paris, je tu spousta věcí okolo, které se na zvuku také podílejí (hlavně akustika místnosti, kde se bude nahrávat).

P.
Obrázek
http://www.studiokappka.cz Skype: studio_kappka
home recording: Cubase VST/32 5.2 & C5, WaveLab 4 & 6/7
Dynaudio BM6 + A500, Yamaha DSP Factory, Yamaha AW2400, Yamaha MOTIF ES 8
pavlii
Moderátor

Věk: 38

Příspěvekod Wohma » 3.01.2012 11:28

pavlii píše:Oktáva 318 tuším nebo z řady sE model X1

Tyhle dva mam a jsem velmi spokojen.
PRS CE24, Engl Savage 60, ENGL E212V, Line6 M9
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce

Příspěvekod Paris » 3.01.2012 11:58

urcite bych se taky podival na Sennheiser MK4 ... to je trochu novinka, ale vypada dobre.
Paris
Rádce

Příspěvekod Capikes » 6.01.2012 13:51

Díky za názory , po tom SE Electronics X1 už jsem také koukal . Nejspíš bych investoval právě do X1 . Co se týče toho paravánku , de mi o to , že vzhledově to nevypadá špatně a dokáže to trochu pomoct v té akustice . Jelikož bydlím v paneláku s akustikou mám problémy .. A nevím jak ji vyřešit . Měl jsem rode Nt-1a , nebylo to ono ten hlas mi připadal nelidský a zase jsme u té akustiky . Takže nejspíš pudu do té X1 a mám k tomu koupit i ten paraván ? Nebo mi poradíte nějaký jiný typ v té akustice , když bydlím v panelovém domě ? Nechci předělávat celý pokoj , nemám nato čas ani peníze a ten paraván se mi zdál jako nejlepší a nejlevnější možnost , ale možná se pletu , jelikož nemám praxi tak vše mám z recenzí :) předem děkuji
Capikes

Příspěvekod FLAMING.RECORDS » 25.01.2012 11:26

Zkus skombinovat, kup ten paravan a vytvoř si kolem sebe prostredi na nahravani. Postaci, nejaky akusticky nepropustny materiál, mýslím, že dobře by mohla tlumit např deka. Otázka už je jen jak to kolem sebe obklopit, myslím, že by byl nesmysl, dělat kvůli tomu díry do stropu. Ale nějak se to vyřešit dá, hlavně, aby jsi tam měl ten paravan před sebou a za sebou a kolem sebe, nějakou tu látku a myslím, že o akustiku postaráno, nevím, co myslíte ostatní? :lol:
FLAMING.RECORDS

Věk: 18

Příspěvekod pavlii » 25.01.2012 11:41

Jako pracovní řešení do určité úrovně ano. Pro stabilní použití a podstatně lepší výsledky by to chtělo něco víc než deku....

P.
Obrázek
http://www.studiokappka.cz Skype: studio_kappka
home recording: Cubase VST/32 5.2 & C5, WaveLab 4 & 6/7
Dynaudio BM6 + A500, Yamaha DSP Factory, Yamaha AW2400, Yamaha MOTIF ES 8
pavlii
Moderátor

Věk: 38

Příspěvekod FLAMING.RECORDS » 30.01.2012 11:09

Kumst je, najít levné, ale kvalitní a možné řešení :-) !! Je to na větší úvahu :D
FLAMING.RECORDS

Věk: 18

Předchozí

Zpět na Mikrofony a snímání