Dobrý den
Jsem tu uplně novej, jsem totální lajk v mikrofonech. Zajímám se spíše o video a natáčím klipy

. No, ale na začátku jara bych chtěl s kamarádem začít ''rapovat'' písničky, kterýma bych chtěl bavit lidi. Něco jako dělá třeba Aik Murczechy. No de o to, že bych si chtěl pořídit mikrofon, ale vůbec netuším který mikrofon bych měl mít. Četl jsem si něco z fóra a zjistil jsem, že se nejvíc doporučujou kondenzátorové mikrofony. Jenže já budu všechno ''rapovat'' do počítače a v počítači to taky upravovat, neměl bych si spíš pořídit USB mikrofon? Pokud bych měl tedy kondenzátor, potřeboval bych dobrou zvukovku a co víc? Jinak zvukovku mám Realtek ALC892. Mikrofon by se měl pohybovat do 5000 kč.
A ještě k programům. Používám Adobe Audition, protože mám adobe rád, jelikož dělam v AAE videa. Co používáte vy? Je něco lepšího? A dále sem četl o VST plugins. To je co? Jako vím co jsou pluginy, ale proč se to zrovna jmenuje VST? Využívá to jenom Adobe audtion, nebo i jiné programy? A na co ty pluginy slouží?
Omlouvám se za tolik otázek

.