diky vsem , ecsonovi jsem samozrejme psal, nicmene ten to pouziva jen ve studiu a vicemene mi tu ,,horni propust'' potvrdil, na to, ze bych ho sel otravovat primo a zkouset to, jsem se ani neptal, pochybuju ze ma cas se se mnou morit. Neumann do vyberu pripadl jen spis tak nahodou, sehnal jsem nedavno dost lacino CMV563 s M7 a M8s a ten zvuk me presvedcil stejne jako haldy zvukaru co je pouzivaji a pouzivali, jenze pochopitelne neni v zadnym pripade na snimani kytary zblizka a natoz zivy pouzivani. Udajne u Royeru ty L verze, tedy Live jsou na zive pouzivani uplne bez problemu, komentare lidi z ciziny to jen potvrzuji. O tom ze bych to kupoval jety, asi nemuze byt rec, vzhledem k tomu ze si to obvykle nekoupi nikdo kdo nevi co od toho cekat a taky v ramci neprenositelne zaruky. K Neumannu snad jeste muzu pridat zkusenosti s parem KMS103, ktere jsem mel pujcene na holky z akustickeho dua, a musim rict, ze od ty doby chrcim do zpevaka, aby si ho poridil taky
Aparat hraju Mesu, Orange, Matamp, Luxor, zvukove celkem napric spektrem, ale chci to mit jako univerzal, ono to samozrejme normalnim SMkem taky snimnu slusne, nicmene kdyz vidim jakej je rozdil napr. mezi tim CMVckem a lepsim mikrakem jako je SM58/BETA58 a Sennheiser MD431 (btw. super mikrak, kterej mi zacal hrat tak nejak plechove, uplne znicehonic, kdybyste nekdo vedel o servise za rozumnou cenu, budu rad), tak bych rad slysel rozdily taky mezi kytarovyma mikrakama. Dale se nabizi otazka jestli nekoupit rovnou par, ne ze bych na to ted mel, nemam ani na jeden, ale vyhledove snad budu a pak chci mit jasno. Proste mit mikrofony ktere muzu univerzalne pouzit jak ve studiu,tak na zivo, a zachovat pri tom spickovou kvalitu.
S tim predzesilovacem jsem si to myslel, tak zase investice navic