BorderKeeper píše:Ale ono to funguje
jasny. ono by to fungovalo i tak (s tim TRS jackem), jen bys musel oddelit pravy a levy kanal. a jeden otocit nebo zahodit. mel sem na mysli to, ze by to melo (podle meho nazoru) fungovat normalne (dostatecne).
BorderKeeper píše:Jenom jsem čekal, že mikrofon za 1000 korun do kterého pumpuju 48 V bude snímat hlasitě když mluvím půl metru od něho
taky si to myslim. nikdy jsem sice takhle levny mikrofon nezkousel (a uz vubec ne v interni zvukovce), ale s mikrofony podobne konstrukce se da zachazet presne takhle (tedy ze berou daleko vetsi prostor, nez bezne dynamicke).
BorderKeeper píše:vždy dojdu pouze k digitálnímu zesílení což sice pomůže ale přidá to šum
zkus ten vstup zesilit a nahrat ... a pak zesilit nezesilenou nahravku v editoru ... a porovnej to. je v tom podstatny rozdil?
muzes ten mikrofon zkusit u nekoho ve zvukovce? v mixu? v predzesilovaci?
BorderKeeper píše:Vím že předzesilovač by byl ideální ale můj rozpočet padl na mikrofon a kvalita interní zvukovky mi stačí.
kvalita interni zvukovky obecne stacit muze (na bezny linkovy signal), problem je v tom, ze nema mikrofonni predzesilovac. nelze napajec vratit a poridit misto nej predzesilovac?
a porad je (mala) moznost, ze je chyba nekde v mikrofonu, v kabelu (a mas jen pulku signalu) nebo v tom napajeci.
zkus jeste jednu vec (ale jen jestli je to mozny bez nevratnych zasahu): v tom spojeni
XLR->6.5mm jack pouzit z XLR jen piny 1 a 2 (3 odpojit) ... jestli ten zkrat pinu 3 proti zemi nejak neovlivnuje signal z napajece (ale je to nepravdepodobne).