Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

USB mikrofon T.BONE SC440

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...

USB mikrofon T.BONE SC440

Příspěvekod extract2 » 25.03.2011 7:51

Pomóóóóc!!! Koupil jsem si USB mikrofon T.BONE SC440,po připojení do PC jsem provedl test zařízení a vše fongovalo správně.Při nahrávání do Soundforge mikrofon funguje, zvuk do PC jde,ale já ho neslyším,nemám zpětnou kontrolu. Při přehrávání je opravdu záznam slyšet i vidět na křivce.To je první problém.
A ten druhý?
Používám NUENDO a s tímto programem mi to nemaká už vůbec. Můžete mi někdo poradit? (nastavení, ovladače,jaké?, k mikrofonu žádné ovladače nejsou) Díky
extract2

Re: USB mikrofon T.BONE SC440

Příspěvekod pavlii » 25.03.2011 11:18

Mohlo by to šlapat na univerzálních ovladačích ASIO4ALL - vyzkoušej.

K monitoringu: pokud nemá toto zvukové zařízení možnost "direct monitoring" (o čemž silně pochybuji), tak nemá cenu monitorovat skrz SW, protože latence způsobí naprostou nepoužitelnost. Musel bys mít zcela jiné "železo" :wink:

P.
Obrázek
http://www.studiokappka.cz Skype: studio_kappka
home recording: Cubase VST/32 5.2 & C5, WaveLab 4 & 6/7
Dynaudio BM6 + A500, Yamaha DSP Factory, Yamaha AW2400, Yamaha MOTIF ES 8
pavlii
Moderátor

Věk: 38

Re: USB mikrofon T.BONE SC440

Příspěvekod pupack » 26.03.2011 11:56

extract2 píše:Pomóóóóc!!! Koupil jsem si USB mikrofon T.BONE SC440,po připojení do PC jsem provedl test zařízení a vše fongovalo správně.Při nahrávání do Soundforge mikrofon funguje, zvuk do PC jde,ale já ho neslyším,nemám zpětnou kontrolu. Při přehrávání je opravdu záznam slyšet i vidět na křivce.To je první problém.
A ten druhý?
Používám NUENDO a s tímto programem mi to nemaká už vůbec. Můžete mi někdo poradit? (nastavení, ovladače,jaké?, k mikrofonu žádné ovladače nejsou) Díky

no jde o to, že ten USB mic byť je to vlastně externí usb zvukovka, nemá na sobě výstup pro repro, čili nemáš jak se slyšet, jelikož repro máš ve zvukovce v PC a tu máš určenou ve windows jako zařízení pro přehrávání. Kdyby to mělo výstup na sluchátka nebo repro, mohl by jsi ve windows nastavit ten tbone jako zařízení pro přehrávání a slyšel by ses. Imao to můžeš zkusit i tak, ale pochybuju že si to nějak předá zvuk mezi sebou (tvá zvukovka s repro a mikrákr jako druhá zvukovka)

v nuendu, no někdě v nastavení bys měl najít audio device a měl by se tam zobrazit ten tbone, tak ho vyber, a taky si pohlídej input na tracku pro nahrávání jestli je správně atd.

Ovladače to nemá, což je zvláštní, na čem to tedy běží? nebo že by to mělo v sobě jako na flashce? vyzkoušel bych ty asi4all jak psal pavlii :D
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack

Věk: 32

Zpět na Mikrofony a snímání