Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Začít s XENYX 802?

Pro živé ozvučení, studiové, monitorovací, ...

Začít s XENYX 802?

Příspěvekod ondrav » 14.03.2011 23:44

Dobrý den,chci se zeptat jestli je vhodné pro začátek tento mix http://kytary.cz/behringer-xenyx-802/HN086491.
Budu hlavně zvučit menší kulturní akce(hasiči,schůze..).Je to vhodný mix?
Plánuji ho nahradit současným karaoke setem a napojit ho opět na hifi vez(vykon 170W) kabelama přes output L a R.Bude to takto zapojené fungovat?Bude lepší kvalita zvuku oproti karaoke mixu?

Momentálně nemám v plánu kupovat reproboxy....Postačí pro malé akce xenix 802 kterej bude posilat signal do hifi?

Díky moc za cenné rady:)
ondrav

Re: Začít s XENYX 802?

Příspěvekod Paris » 15.03.2011 1:52

v otazce "co staci na jake akce" ma v tomhle pripade mix jen minimalni vahu. jestli vyhovuje pocet a kombinace vstupu, pak mix vyhovuje. takze je spis otazkou, jestli staci ta "hifi vez" ...

kvalitu proti "karaoke setu" neposoudime, protoze nemuzeme vedet, co to je za set ... ale nejake dramaticke zlepseni bych necekal, prece jen obe zarizeni jsou funkcne +- pribuzna....
Paris
Rádce

Příspěvekod loleqx995 » 29.02.2012 16:15

Dobrý, den potřeboval bych poradit ohledně tohoto Mixáku, jsem uplný začátečník co se týče podobného příslušenství... Půj problém se týče, že nevím jak ho mam zapojit,... Mam po ruce - PC, notebook, Xenyx 802, Dvoje bedny (výstup na červený a bílý kabel), Jeden Subáč (výstup rovnou na 6,3) a jedny sluchátka. Dále jsem si koupil rovnou ten červenobílý drát s koncovkami rovnou do 6,3. + mam taky jeden Jack z 3,5 na 6,3. Jestli by mi někdo nemohl sepsat návod ohledně zapojení prohledal jsem snad všechno a stejně tomu nerozumím :( .

Děkuju předem. :cry:
loleqx995

Příspěvekod Paris » 29.02.2012 16:19

loleqx995 píše:Dvoje bedny (výstup na červený a bílý kabel)

jaky bedny? PA bedny? bedny k PC? nebo neco jineho? aktivni? pasivni? muzes napsat model?
a ten subac je co zac?

loleqx995 píše:Jestli by mi někdo nemohl sepsat návod ohledně zapojení prohledal jsem snad všechno a stejně tomu nerozumím :( .

a k cemu to ma slouzit? k nahravani neceho? k prehravani z ntb i z pc?

---

zatim muzu napsat neco k zapojeni pc a notebooku do mixu, pokud by se jednalo o jen prehravani - (predpokladam, ze mas jen integrovane zvukovky s vystupem na 3.5mm stereo jacka) - ke kazdemu budes potrebovat:
- prechodku z 3.5mm stereo jacka (samce) na 6.3mm "stereo" jacka (samici) ... lepsi je poridit kratky kabel, redukce maji tendenci se vylamovat z pocitace...
- Y kabel (ypsilon .. nebo take insertni kabel) s 6.3mm jacky, ktery rozdeli pravy a levy kanal (z TRS jacku) na dva (TS) jacky...
(samozrejme vyhovi jakykoliv kabel, ktery bude mit stejne prislusne konce a zapojeni, jako popisovana kombinace ... tedy jeden maly stereo jack na jedne strane a dva velke "mono" jacky na strane druhe ... napriklad nejaky takovy)
3.5mm konec zapojis do pocitace ... a ty dva 6.3mm konce do stereo vstupu mixu. to same u notebooku.
Paris
Rádce

Zpět na Mixážní pulty