Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Housle do začátku

Dechové, smyčce, další strunné, ...

Housle do začátku

Příspěvekod johnyz » 21.06.2011 16:49

ahoj všem,
na internetu je informací jako šafránu, tak bych rád věděl, jaké jsou oblíbené značky mezi houslisty, popřípadě jestli má někdo vlastní zkušenosti když začínal, třeba kterým výrobcům se vyvarovat.
Je jasné, že u začátečníků je to asi jedno, protože všechno vrže a skřípe stejně, ale koupit nějaké housle Stagg za 1400 i s futrálem a komplet sadou je podle mne o hubu.
Chtěl bych se hýbat okolo 3-6K max, na netu jsem objevil značky Ars Music, Lídl z Brna, Strunal u Aše, levné Stagy, O.M.Mönnich, Gewa, kamenné obchody s hudebninami stojí v okolí za starou belu (všude samé kytary), tak se ptám tady ...
johnyz

Re: Housle do začátku

Příspěvekod Lennroe » 15.07.2011 14:31

Gewy jsou údajně dobré, a podle ukázek na youtube se mi nezdají špatné, já na ně teda nikdy nehrála, ale většina si je celkem chválí, no Staggy rozhodně ne, jednak bys musel okamžitě vyměnit struny a jednak se údajně pomalu rozpadají. Ono by asi bylo možná lepší koupit si už hrané housle a ne nové, jenže to by musel jít někdo s tebou a poradit ti, tam se za tuhle cenu dají sehnat pěkný housle a když budeš mít štěstí ani je nebudeš muset za čas vyměnit.
No ale pro začátečníka klidně nějaký český. Vůbec nevím, jestli se ještě dají sehnat Luby Cremona, ale měly by. Na ty jsem začínala já. Není to žádná sláva, ale mají narozdíl od některých těch nových houslí, docela příjemný zvuk a pro úplného začátečníka jsou řekla bych fajn. No a taky ty Strunal, to bude nejspíš něco podobného. Housle je nejlepší kupovat osobně, ale zas je pitomý kvůli tomu někam jezdit a navíc, pokud bys jel sám, samozřejmě by se ti snažili vnutit kdovíco, nebo aspoň takovou zkušenost mám já. No, ale těmi českými se podle mě nedá nic zkazit, jsou to housle na které se učí v ZUŠ, takže přesně pro tebe.
Lennroe

Re: Housle do začátku

Příspěvekod johnyz » 15.08.2011 21:18

tak se mi nakonec podařilo sehnat starší Stradivarky cremony. Jsou celkem zachovalé, ale stejně jsem se nevyhnul koupi nových strun, dokoupení dolaďovačů, smyčce, pavouka, a teď ještě nechávám měnit kolíčky ... takže suma sumárum jsem nakonec zainvestoval +-6000 ...

Až budou kolíčky, tak konečně budu moct cvičit :-)
johnyz

Zpět na Ostatní nástroje