Asanoth píše:kdyz zacnes v 7mi, sice delas opicky, ale v 15 budes, pokud se budes aspon trochu snazit, umet urcite lip nez nekdo kdo zacal v 14

To bych opravdu netvrdil... (pokud teda housle nejsou naprostým protipólem kytary)
S hraním na španělu jsem začal l.p. 2001 (tzn bylo mi, pokud správně počítám

, 9 let)... jenže mi to přišlo jako opruz a hrál jsem z donucení - moje pokroky byl téměř nulové - před dvěma lety jsem skončil, o prázdninách jsem pořídil elektriku a chytlo mě to mnohem víc... ačkoli teď neskutečným způsobem lituju, jak jsem prosral úžasnou možnost se za těch 7 let naučit obrovskou spoustu věcí a jak jsem vyloženě prosral peníze, který naši dali za SOUKROMÝHO učitele... už jen to, kdybych nebyl totální kkt, projevil aspoň špetku zájmu a trochu si pocvičil hudební sluch - ne, já na to opravdu s*al, až to bolí... (a já na to, ačkoli mě to baví, docela kašlu i teď.. chápete mě?

)
Myslíš, že jsem se za těch uplynulých 9 let hraní - nehraní (spíš nehraní) naučil víc, než někdo, kdo hraje rok, dva, ale věnuje se tomu pravidelně 2-3 hoďky denně, dovede se začíst do nějaký tý teorie (která mě téměř stoprocentně minula) a dovedl si touhle pravidelností a hlavně poctivým hraním vycvičit slušný hudební sluch (a hlavně teda jakousi orientaci v tónech na hmatníku)?