Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Jak vybrat ty správné housle pro začátečnici?

Dechové, smyčce, další strunné, ...

Jak vybrat ty správné housle pro začátečnici?

Příspěvekod Lucietka » 26.01.2011 5:57

Ahojky, moc ráda bych se zeptala, jak vybrat správné housle do začátku? Můžete mi poradit jaké značky jsou dobré, a kterým se raději vyhnout? Našla jsem na netu např. Soundstation... je to levné, ale kdoví jaká kvalita. Nejsem profi hráč a potřebovala bych spíš tak něco na naučení, klidně i bazarové, co mi hlavně neurve uši. =o) Hraju na klavír, kytaru a trochu flétnu, tak bych chtěla rozšířit repertoár.
Kují moc :-* L.♥
Lucietka

Re: ♥ Jak vybrat ty správné housle pro začátečnici? ♥

Příspěvekod garmont » 26.01.2011 9:44

Já bych doporučoval spíše než nákup přes internet - vyhledat někde v tvojem okolí nějakého houslaře - ti většinou mají i na prodej nástroje - od školních po mistrovské. Než kupovat nějaký nový nástroj asisjké produkce, tak bych raději šáhl po najakém starším čr nástroji, ty bývají léty prověřené :-)
garmont

Re: ♥ Jak vybrat ty správné housle pro začátečnici? ♥

Příspěvekod Janko » 26.01.2011 17:33

Tak tak :-) popřípadně, jestli máš nějakého kamaráda/učitele houslistu/violistu, zajdi s ním za houslařem, kamarád Ti na ně zahraje a ty budeš moci říct, které housle jsou Ti zvukově příjemnější ;-)
Pokud nikoho neznáš, pak se můžeš zkusit zeptat, jestli by Ti na ně nezahrál ten houslař, není to pravidlem, ale jsou i tací, co na housle umí. :-)
Přeji dobrý kup, spokojenost a chuť bojovat :-D Hodně štěstí a radosti s tímto úžasným nástrojem ;-)
Ano, jsem nezkušený člověk, který má možná zkreslené představy, ale to jen díky chybným informacím. Jestli si myslíte, že jsou chybné, pak mne opravte, budu jen rád, když se přiučím :-)
Janko

Věk: 19

Re: Jak vybrat ty správné housle pro začátečnici?

Příspěvekod Lucietka » 26.01.2011 22:43

No tak právě že nikoho přímo neznám, a brzy se stěhuju do USA a tam jsou hudební nástroje velice drahé, takže bych ho chtěla koupit raději ještě tady. =) MYslítě že by mi stačily 1/2? Jsem docela drobná (no ale vysoká, takže dlouhé nohy, dlouhé ruce :D )
Myslíte že bych mohla kouknout i tak na net do bazarového zboží? Snad by se tam nějaké kvalitní z druhé ruky daly najít....
Lucietka

Příspěvekod garmont » 26.01.2011 23:34

Kupovat dětské housle pro dospělého člověka je nesmysl. Existujou sice tzv. "dámské housle" ty mají velkost 7/8 ale stejně se moc nepoužívají - drtivá většina dam používá celé housle.
Pokud si koupíš dětské housle tak se ti bude na ně jednak špatně hrát, nehledě na to že budou mít ve srovnání s "velkými houslemi" o poznání horší zvuk, navíc výběr nástrojů nebude tak velký..
garmont

Příspěvekod garmont » 26.01.2011 23:37

Ještě k těm bazarovým houslím - záleží na co natrefíš - aby jsi potom nemusela stejně vyhledat houslaře aby ti dal nástroj do kupy.
Ale pokud by se ti podařilo sehnat nástroj od někoho kdo na to přímo hrál (a ne od překupníka, těch je docela dost) tak by snad mohli být v hratelném stavu..
garmont

Příspěvekod Janko » 27.01.2011 18:58

Mohu jen potvrdit :-) S těmi internetovými bazary je to risk, ale může se vyplatit... Každopádně určitě zajdi za houslařem - ujisti se aby Ti je dal do kupy, nalícoval pořádně kolíky, zkontroloval, jestli někde nejsou prasklé či rozklížené, ukázal Ti základní údržbu a taky nezapomeň na smyčec, on se asi hodně podceňuje... Žíně by měly být rovné, neroztřepené, zabírat celou plochu žabky a špičky - jedná se o rozložení, nevím jak to pořádně popsat, prostě plynule vedle sebe aby byly..
Snad jsem to napsal nějak srozumitelně :oops:
Ano, jsem nezkušený člověk, který má možná zkreslené představy, ale to jen díky chybným informacím. Jestli si myslíte, že jsou chybné, pak mne opravte, budu jen rád, když se přiučím :-)
Janko

Věk: 19

Příspěvekod Lucietka » 5.02.2011 8:50

Wow... díky za rady kluci. Teď jsem zjistila že kamarád o někom ví, ale moc mi toho zatím neřekl tak uvidíme.=o))
Lucietka

Zpět na Ostatní nástroje