Josef píše:Dobrý den přátelé, děkuji za plno informací, pěkné počtení a přátelský humor. Jmenuji se Josef, je mi 55 let
a od pozimu se snažím zkoušet na trumpetu. Vím, že v těchto letech už toho mnoho nestihnu, tak do toho jdu po hlavě. Trumpetu mám půjčenou od kamaráda, je na ní značka-V.F.Červený, Hradec Králové, ladění C.
Nepočítám s nějakým hraním v kapele, ale v rodině hodně muzicírujem, tak to chci trochu obohatit, aby byla
legrace a naočkovat vnoučata, aby zatoužila po nějakém nástroji, případně, aby v rodině nějaký nástroj po
dědovi zůstal. Po mém dědovi mi zůstala heligonka a jsem mu za to vděčný. Četl jsem vaše informace, které se týkají koupení trumpety na Jungmanově náměstí v Praze. Rád bych koupil novou trumpetu v ladění C. Jsem úplnej začátečník a cena okolo 5000 Kč se mi zdá dobrá. Pokusím se tam dostat internetem, jestli je mají. Jestli máte někdo email přimo na prodejnu, tak mi ho prosím pošlete. Dohledal jsem, že se dají koupit nějaké z Číny okolo 3500 Kč, ale raději bych přišetřil na Amati. Jinak ceny okolo 20000 nebo 30000 Kč
nejsou pro mě. Na hledání bazarového nástroje nemám čas ani zkušenosti. Jestli mě úplně nezavrhnete, tak o sobě ještě něco napíšu ohledně hraní. Zatím nashledanou a díky za případnou odpověď. Josef
email: hajostu@seznam.cz
Za pět tisíc to sice možná hrát bude, ale rozhodně to není trvanlivá záležitost. Ty levné trumpety se strašně rychle vychodí a začnou ucházet. Když Amati, tak ATR313, kamarád má tu verzi s pakfongovým talířkem a je to ďábelský nástroj. Má lehký ozev a do výšek leze sama, a umí pěkně vřískat. Pokud bys do ní šel, rozhodni se, jestli zlatomosazný nebo pakfongový talířek, zlatomosazný má klasický, poměrně měkký a plný zvuk, pakfongový má zvuk ostrý jako břitva. Stojí ale patnáct tisíc. Ani ta dvěstětřináctka není špatná, ta je podstatně levnější, ale ta mě trochu nudila. Dvěstějedenáctku jsem nezkoušel, to by mohl být nástroj pro tebe, dost by mě ale zajímalo, jaký je rozdíl mezi verzí OT a OB, kromě toho, že OT stojí 5k5 a OB 8k. Jinak pokud bazar, tak modely Senator, Consul či Excellent, výborný nástroj je Excellent Super, tyhle trubky se dají koupit dost levně, protože už mívají lak ve špatném stavu a dají se koupit jakékoli dobré nástroje ze světa, takže se jich zbavují hráči ze zábavovek.