Díky za reakce a rady.
Už jsem koupil toho Corta. Je mi jasné, že ti, kteří už hrají nějaký ten rok a hlavně už mají kvalitní vyhraný nástroj lehce pozvednou obočí, ale u mě opravdu jde v současné době "jen" o to, jestli mě to chytne a hlavně jestli se naučím aspoň trošku hrát. Jak už jsem psal, mým hlavním nástrojem je kytara a country nebo blue grass není úplně mým šálkem čaje, na druhou stranu samotné banjo a to, co s ním někteří dokážou, mě celkem nadchlo, tak jsem si řekl, že to zkusím. Samozřejmě jen pro sebe, kdyby se našlo uplatnění v naší kapele, tak jako sem tam oživení by to nebylo marný. Proto jsem šel do cenově nižší kategorie. Ale je pravdou, že ten zvuk by mi fajnšmekři rozbili, je dost středový oproti nahrávkám či youtube, ale beru to jako daň a kdyby mě to chytlo opravdu vážně, není problém si pořídit pak opravdu kvalitní nástroj. Např. kytar mám 7, z toho 3 opravdu kvalitní nástroje a i ty ostatní nejsou k zahození, krom jedné, ale tu stejně nepoužívám. Naposledy jsem si udělal radost:
http://www.kaiser-guitars.cz/177/custom-telecaster/
No a kdyby to šlo pak i s banjem, tak proč ne:-)) Moje první skladby, které pomalu zkouším, protože pravá ruka na banjo je opravdu maso: Man of constant sorrow a Criple Creek - to je asi jako Ovečka na kytaru ve smyslu jednoduchosti a hesla "hlavně ať už něco hraje":-) Takže asi tak.